kolejno odlicz :) |
Autor |
Wiadomość |
tomcio.
Towarzyski
Wiek: 44 Dołączył: 21 Lut 2011 Posty: 205 Skąd: Niedaleko
|
Wysłany: Pon 05 Wrz, 2016 14:59 kolejno odlicz :)
|
|
|
Cześć,
od 18 sierpnia trzeźwo
Od kilku lat "falami" powracam na to forum - oczywiście tylko wtedy, gdy jestem zmęczony ciągłym kacem i postanawiam się "naprawić" Pewnie nie jestem w tej kwestii odosobnionym przypadkiem
Tym razem zacząłem od straszaka (tabletki A...l), przeczytałem o zawartej w niej substancji kilka artykułów i całą garść opinii na tym i innych forach, więc proszę nie krytykujcie mojego wyboru.
Ogarnąłem już nabliżej położy ośrodek z listy PARPA i jak tylko zakończę remont mieszkania (walczę z gładzią, elektryką itp codziennie po pracy do północy), poukładam zajęcia pozalekcyjne dzieciaków- jadę i się rejestruję
Tablety zrobiły za mnie pierwszy krok - co by o tym nie pisać nie pamiętam kiedy ostatni raz byłem tak długo trzeźwy. Dziewiętnasty dzień z rzędu mam zamiar nie zapić wieczorem, wczoraj dopadł mnie kryzys.... pragnienie zimnej wódki z lodem opanowało mną całkowicie. Pierwszy raz w życiu nie poszedłem w długą... już były myśli żeby odstawić tabsy, popić, potem znowu do nich wrócić Zryta głowa zaczyna szukać obejścia
Dzisiaj, jutro może i pojutrze nie dam się, ale później? Dlatego zacznę leczenie.
18 sierpnia, godzina 18:23 - pierwsza dawka, pierwszy wieczór, może początek? oby
pozdrowienia dla Jonesa
miłego dnia! |
_________________ #1 Co byś zrobił, gdybyś się nie bał?
#2 Życie jest do przeżycia, a nie do unikania
#3 Życie człowieka, to mrugnięcie Boga |
|
|
|
|
stanisław
Gaduła stan
Pomógł: 7 razy Wiek: 62 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 698 Skąd: Stalowa wola
|
Wysłany: Pon 05 Wrz, 2016 15:25
|
|
|
Witaj |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Pon 05 Wrz, 2016 15:42
|
|
|
tomcio. napisał/a: | Ogarnąłem już nabliżej położy ośrodek z listy PARPA i jak tylko zakończę remont mieszkania (walczę z gładzią, elektryką itp codziennie po pracy do północy), poukładam zajęcia pozalekcyjne dzieciaków- jadę i się rejestruję |
akurat się zarejestrujesz po remoncie.
jedź dzisiaj zarejstruj się , pewnie dadzą ci termin za dwa trzy tygodnie
i spokojnie koncz gładzie i elektrykę |
|
|
|
Jras4
Docent
Pomógł: 11 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3302 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Pon 05 Wrz, 2016 16:02
|
|
|
tomcio. napisał/a: | Tym razem zacząłem od straszaka |
widzisz kolego ja znam sie na straszakach jak nikt na tym forum
a zaczynałem od niewinnego straszenie ot takie wyskakiwanie i kiedy dylikwet już miał wychylić kieliszeczek ja darłem sie nad uchem BU !!!!!! czasem sie zaksztusił czasem oblał posmiał czy płakał
ale zauwazyłem
siadłem i tak mysle i mysle .i nagle mówie kur ....mać !!! juz wiem ,trzeba wzmicnić straszaka i zamiast BU ,dawałem kopa w pupsko albo w łep az sie wywalił
ale i to słabło
kiedys co starsi na forum pamietają jak jednego namolnego dziada nastraszyłem kjiem to nim doleciał do furktki dostał ze 20 .chciałem go ując ale kurtka mi w rekach została
ale sie biedulek wystrachał ..poza furką jak bieł do wsi darł sie ,,ludzie wariat ,,!!!! juz go nie widziałem a słyszałem
ale to były czasy ucha
ja natomiast okszykniety zostałem straszydłem nr 1 |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
|
|
|
|
Giaur
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 05 Wrz, 2016 20:33
|
|
|
Witaj |
_________________ “I can never forget, but no matter how much it hurts, how dark it gets or no matter how far you fall, you are never out of the fight.”
Marcus Luttrell |
|
|
|
|
staszek
Gaduła staszek
Pomógł: 12 razy Wiek: 64 Dołączył: 13 Paź 2013 Posty: 509 Skąd: dolny slask
|
Wysłany: Pon 05 Wrz, 2016 21:45
|
|
|
Cześć Tomcio. |
_________________ Nigdy nie jest za późno, by odmienić swoje życie i stać się lepszym człowiekiem. |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Pon 05 Wrz, 2016 21:47
|
|
|
siema |
|
|
|
|
tomcio.
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 05 Wrz, 2016 22:43
|
|
|
yuraa napisał/a: |
akurat się zarejestrujesz po remoncie.
jedź dzisiaj zarejstruj się , pewnie dadzą ci termin za dwa trzy tygodnie
i spokojnie koncz gładzie i elektrykę |
Dzięki wszystkim za ciepłe powitanie
Yuraa-> dobry pomysł, nie wiem dlaczego sobie pomyślałem, że jak Pan książę wstąpię do lecznicy, a medyk przyjemnie mnie z otwartymi ramionami
Ps.
Dalej można Cię spotkać na dyżurze obok miejscowki braci kaznodziei (tych w białych habitach) ? |
|
|
|
|
Amelka98
(banita)
|
Wysłany: Wto 06 Wrz, 2016 08:08
|
|
|
Ja np. cały sierpień nie pije i daje rade |
_________________ Jestem Amelia. Proszę o dużo siły i wytrwałości. |
|
|
|
|
staszek
Gaduła staszek
Pomógł: 12 razy Wiek: 64 Dołączył: 13 Paź 2013 Posty: 509 Skąd: dolny slask
|
Wysłany: Wto 06 Wrz, 2016 09:14
|
|
|
Amelka98 napisał/a: | Ja np. cały sierpień nie pije i daje rade |
Ja też dawałem rade,nawet dwa lata. |
_________________ Nigdy nie jest za późno, by odmienić swoje życie i stać się lepszym człowiekiem. |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Wto 06 Wrz, 2016 09:24
|
|
|
staszek napisał/a: | Ja też dawałem rade,nawet dwa lata. |
ale może to chodzi tylko o sierpnie |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
tomcio.
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 07 Wrz, 2016 14:44
|
|
|
Alkohol a emocje - chodźby takie jak złość, smutek, radość, gniew, agresja są emocjami, które, niezależnie czy są negatywne czy pozytywne, nieuchronnie, gdy nabierają mocy, stają się (w moim przypadku) spiritus movens, dosłownie do sięgnięcia po spirytusowe i pochodne substancje. Czy podczas pracy z terapeutą od uzależnień poznam mechanizmy jak bronić się przed impulsem sięgnięcia po alko w takich sytuacjach?
Wczoraj miałem szereg niepowodzeń - a to skopana instalacja, stolarz źle mi uciął blaty itp, itd - istne szaleństwo. Automatem moją reakcją na to był ciąg do butli. Gdyby nie straszak, który obecnie przyjuję, na milion % sięgnąłbym po te 40%.
sprawa zapewne złożona, ale nie wyjątkowa, jak na tym niemowlęcym etapie, na jakim jestem radzić sobie z tym problemem ?
Dzisiaj jadę do poradni i zobaczymy na kiedy będzie najbliższy termin...
a tak na marginesie:
"lekarz", który przepisał mi tabletki A..., na swojej stronie napisał, że zajmuje się leczeniem uzależnień. Zapytałem czy prowadzi terapie - ? Nie, żadne terapie! Mówi: to choroba mózgu i jedynym lekarstwem jest lek, tu podał nazwę handlową niemiecką i polską owego opiodowego_czegoś_tam_blokera ... szkoda gadać....... |
|
|
|
|
Jras4
Docent
Pomógł: 11 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3302 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Śro 07 Wrz, 2016 15:08
|
|
|
tomcio. napisał/a: | ? Nie, żadne terapie! Mówi: to choroba mózgu i jedynym lekarstwem jest lek, |
HEHEHE aaaaaaaaaaa hehehe rozbawił mnie no |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Śro 07 Wrz, 2016 15:48
|
|
|
tomcio. napisał/a: | Dalej można Cię spotkać na dyżurze.... ? |
w ten czwartek nie, ale będą dwie fajne Małgośki
idź odechce ci sie pić.
tomcio. napisał/a: | "lekarz", który przepisał mi tabletki A..., na swojej stronie napisał, że zajmuje się leczeniem uzależnień |
no bo się zajmuje tak jak on to rozumie, ale uważaj bo ma też papiery anstezjologa
pomyli tabletki i zasniesz albo ci wszystko zwiotczeje |
|
|
|
Giaur
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 07 Wrz, 2016 18:45
|
|
|
Dlatego dwie Małgośki będą chyba lepszym wyborem . |
_________________ “I can never forget, but no matter how much it hurts, how dark it gets or no matter how far you fall, you are never out of the fight.”
Marcus Luttrell |
|
|
|
|
|