Leki z alkoholem |
Autor |
Wiadomość |
Asii
Towarzyski
Pomogła: 3 razy Wiek: 43 Dołączyła: 28 Gru 2010 Posty: 130 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 00:04 Leki z alkoholem
|
|
|
Nie piję od 1 stycznia 2007 roku. Dwa tygodnie temu miałam anginę. Doktorowa przepisała mi oprócz antybiotyku T***** V***** do psikania gardła. Dzisiaj przypadkiem spojrzałam na skład tego leku i zobaczyłam, że jest tam etanol. Teraz nie wiem co mam robić, jak to zobaczyłam to zrobiło mi się słabo. Płakać mi się chce. Mąż mówi, żebym nie przesadzała, ale on chyba nie wie co mówi. Czy ja przesadzam??
Edit -
usunęłam nazwę leku zgodnie z zasadami
Wiedźma |
_________________ "Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę."
- Kurt Cobain |
Ostatnio zmieniony przez Wiedźma Czw 13 Sty, 2011 00:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 00:05
|
|
|
Asii napisał/a: | zy ja przesadzam?? | bez paniki , to może byc wyzwalacz ale nie musi, zmień lek i już |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 00:08
|
|
|
Ja to nawet wodę kolońską zmieniłem na balsam...
Z pewnością nie przesadzasz...
Tego co osiągnęłaś nie warto przekreślać psikaniem w gardło substancją na którą jesteś uczulona.
Pozdrawiam Stanisław. |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Asii
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 00:09
|
|
|
Już go odstawiłam, ale wystraszyłam się nie na żarty. I teraz myślę, że to moja wina. Mogłam przecież powiedzieć lekarzowi, żeby leki były bez alkoholu, ale idąc do lekarza tak się fatalnie czułam, że o tym nie pomyślałam. |
_________________ "Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę."
- Kurt Cobain |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 00:11
|
|
|
Asii napisał/a: | Mogłam przecież powiedzieć lekarzowi, żeby leki były bez alkoholu, | jaane że tak i na to trzeba zwracać uwagę to samo jeśli chodzi o znieczulenia też warto powiedzieć lekarzowi, teraz po prostu bądź bardziej uważna na to co się z Tobą dzieje bo może się pojawić głod alkoholowy ale nie musi |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
Asii
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 00:16
|
|
|
Czy ten incydent z lekiem na gardło przekreśla okres mojej abstynencji?? |
- Kurt Cobain |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 00:18
|
|
|
Nie przekreśla, ale leki te mogą spowodować że popłyniesz, więc lepiej ich unikać. |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 00:18
|
|
|
jasne że nie, chociażby dlatego że nie zrobiłaś tego świadomie i z premedytacją , nie przesadzaj ale bądż czujna i stresuj się za bardzo bo to też jeden z wyzwalaczy , wyluzuj |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 00:20
|
|
|
Skoro już zdążyłaś ten lek zastosować, to poobserwuj siebie przez parę dni,
czy nie pojawi się coś niepokojącego. Po prostu bądź czujna, ale nie rób tragedii z tego co się stało.
A na przyszłość pamiętaj, żeby mówić lekarzowi o tym co istotne.
Przy znieczuleniu, czy narkozie - jak już wspomniał Andrzej - też i to koniecznie,
bo alkoholik ma zmienioną tolerancję na środki znieczulające. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Asii
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 00:27
|
|
|
Dziękuję wam, trochę się uspokoiłam. Ale muszę na drugi raz być bardziej przytomna u lekarza i pamiętać o wszystkim. Zresztą z lekami tez miałam przygody, że się tak wyrażę. Chociaż też początkowo nie z mojej winy. Teraz biorę leki tylko i wyłącznie kiedy jest to niezbędne. Nawet przeciwbólowych staram się nie łykać. |
- Kurt Cobain |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 00:28
|
|
|
Asii napisał/a: | Nawet przeciwbólowych staram się nie łykać. | mądra dziewczynka |
|
|
|
|
Asii
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 00:36
|
|
|
Szkoda, że wcześniej człowiek nie był taki mądry jak teraz. |
- Kurt Cobain |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 00:38
|
|
|
Noooo, to i okresu abscynencji nie musiał by liczyć. Ale nie ma co płakać nad rozlanym piwem |
|
|
|
|
Asii
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 00:52
|
|
|
A tak swoja drogą to nieraz staram się wyobrazić sobie jak wyglądało by moje życie bez uzależnienia. Ale jakoś nie potrafię... |
- Kurt Cobain |
|
|
|
|
sroczkinho
Małomówny
|
Wysłany: Czw 13 Sty, 2011 01:09
|
|
|
staaw napisał/a: | Noooo, to i okresu abscynencji nie musiał by liczyć. Ale nie ma co płakać nad rozlanym piwem |
może przy mleku zostańmy |
_________________ Tolerancja jest wysublimowaną formą obojętności |
|
|
|
|
|