|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
jak wymyślisz tak masz |
Autor |
Wiadomość |
jorgus777
(banita)
|
Wysłany: Pią 10 Cze, 2011 10:28
|
|
|
Wiem że moje wypowiedzi są z zasady ignorowane, ale ignorancja to przypadłość 90% całej populacji ludzkiej więc nie ma w tym nic zaskakującego.
Chcę jedynie napisać coś co może wzbudzić pewne zainteresowanie u ludzi myślących, czy nie zastanawia was fakt że ALKOHOL sam w sobie nie ma żadnej MOCY dopóty, dopóki my mu takowej nie przyznamy. Przecież alkohol możemy wylać do zlewu i kto tu ma władzę. Alkoholizm to tylko zły nałóg, czyli złe myślenie. Jeżyli się boimy czegokolwiek, to wcześniej czy później to przyciągniemy bo takie jest PRAWO. Jeżyli bez przerwy rozmyślamy o problemie, kontemplujemy o nim, widzimy go oczyma wyobraźni to nie ma takiej siły na ziemi i we wszechświecie abyśmy tego nie przyciągnęli. Jeżeli ktoś przyznał się do bezsilności i przyznał ze jedyną siłą, która może go uleczyć jest, MOC BOGA, to dlaczego przyznaje moc jakiemuś tam alkoholowi ? Czyli tym samym nie wierzy w moc Boga. Jak można Boga rozkładać na czynniki i oddawać cześć związkom chemicznym, to bzdura. |
|
|
|
|
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
|
Wysłany: Pią 10 Cze, 2011 10:40
|
|
|
jorgus777 napisał/a: | oddawać cześć związkom chemicznym, to bzdura. |
...ale ja nie oddaję cześć C2H5OH... po prostu wiem, że mi to szkodzi i nie aplikuję go sobie. A, że jest to środek powszechnie używany i psychoaktywny... przypominam sobie, że jest dla mnie trujący... i gdzie tu hołubienie...??? |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Pią 10 Cze, 2011 10:41
|
|
|
jorgus777 napisał/a: | Jeżyli się boimy czegokolwiek, to wcześniej czy później to przyciągniemy bo takie jest PRAWO |
...nie znam takiego prawa.. powszechne prawo ciężkości, to nie jest... |
|
|
|
|
|
yuraa
Moderator
|
Wysłany: Pią 10 Cze, 2011 10:45
|
|
|
jorgus777 napisał/a: | Wiem że moje wypowiedzi są z zasady ignorowane |
Jorgus znowu myslisz co myslą inni.
ja sie alkoholu nie boję,
boje sie tego co sie ze mna dzieje pod jego wplywem, tak przyznałem sie do bezsilności i jestem swiadom swoich ograniczeń. cała reszta tego jak to nazywasz przyciągania dzieje sie w mojej głowie.
sytuacje wyuczone i wynikające z uwarunkowań kulturowych powoduja powrót mysli o napiciu sie, czasem są to emocje , te na plus i te na minus.
ktos tu cześć oddaje substancji chemicznej alkoholem zwanej? |
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
|
Wysłany: Pią 10 Cze, 2011 10:47
|
|
|
yuraa napisał/a: | ktos tu cześć oddaje substancji chemicznej alkoholem zwanej? |
Może Indianie?? |
_________________ |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Pią 10 Cze, 2011 10:48
|
|
|
ZbOlo napisał/a: | jorgus777 napisał/a:
Jeżyli się boimy czegokolwiek, to wcześniej czy później to przyciągniemy bo takie jest PRAWO
Jemu pewnie chodzi o zasadę, jak sobie wymyślisz, tak później masz........... |
_________________ |
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Pią 10 Cze, 2011 10:50
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Może Indianie?? |
..."ognista woda", "grzmiące kije".... może, może... |
|
|
|
|
|
yuraa
Moderator
|
Wysłany: Pią 10 Cze, 2011 10:54
|
|
|
ja wiem , Jorgus przeczytal jedną książkę
a w niej o tym prawie piszą
tu fragment notki reklamowej
Cytat: | Dowiesz się z niej, jak wykorzystywać Sekret w każdym aspekcie swojego życia – gdy chodzi o pieniądze, zdrowie, związki uczuciowe, szczęście, czy jakikolwiek przejaw komunikacji ze światem. Zaczniesz pojmować ukrytą, niewykorzystaną siłę, którą masz w sobie, a jej ujawnienie wypełni radością każdy dzień twojego istnienia.
Sekret zawiera mądrość współczesnych nauczycieli – mężczyzn i kobiet, którzy posługiwali się nim i posługują nadal, by osiągnąć zdrowie, bogactwo i szczęście. Stosując wiedzę Sekretu, ujawniają niezwykłe historie zwycięstwa nad chorobą, zdobycia ogromnego bogactwa, pokonania przeszkód i osiągnięcia tego, co wielu uznałoby za niemożliwe.
|
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Pią 10 Cze, 2011 10:57
|
|
|
yuraa napisał/a: | wiem , Jorgus przeczytal jedną książkę
a w niej o tym prawie piszą | Może Cię to nieco zdziwi ale ja tekst, "jak sobie wymyślisz, tak będziesz miał", usłyszałem od terapeuty |
_________________ |
|
|
|
|
jorgus777
(banita)
|
Wysłany: Pią 10 Cze, 2011 11:07
|
|
|
ZbOlo napisał/a: | jorgus777 napisał/a: | Jeżyli się boimy czegokolwiek, to wcześniej czy później to przyciągniemy bo takie jest PRAWO |
Nie znasz takiego PRAWA, więc nic nie stoi na przeszkodzie abyś je poznał, otóż to PRAWO,jest propagowane, opisywane i praktykowane od tysięcy lat. Nauczają go wszystkie wielkie religie świata.Obecne jest w świętych księgach hebrajskich, greckich pismach filozoficznych, ewangeliach, Koranie, buddyjskich sutrach, Bhagawadgicie oraz dziełach Konfucjusza i Laozi. Znajdziesz go w pracach współczesnych psychologów i teologów.
Więc do dzieła !!!Obudź się i żyj!!! |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Pią 10 Cze, 2011 11:09
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | "jak sobie wymyślisz, tak będziesz miał", |
niekoniecznie...
byłem przekonany, że moja ex nie zapłaciła ostatniej faktury za prąd i co?
myliłem się! zapłaciła... |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Pią 10 Cze, 2011 11:15
|
|
|
jorgus777 napisał/a: | Więc do dzieła |
...może i jest takie prawo, wydumane, stworzone dla potrzeb różnych religii... ale dla mnie bezsensowne. Zgodzę się, że jeśli ktoś patologicznie czegoś się boi, to dostanie świra i "to" przyjdzie do niego... chyba, że tego nie pojmuję... |
|
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Pią 10 Cze, 2011 11:16
|
|
|
Borus napisał/a: | byłem przekonany, że moja ex nie zapłaciła ostatniej faktury za prąd i co?
myliłem się! zapłaciła... |
no proszę! jest dowód... |
|
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Pią 10 Cze, 2011 11:18
|
|
|
Borus napisał/a: | pterodaktyll napisał/a:
"jak sobie wymyślisz, tak będziesz miał",
niekoniecznie...
byłem przekonany, że moja ex nie zapłaciła ostatniej faktury za prąd i co?
myliłem się! zapłaciła. |
Chyba się nie zrozumieliśmy... |
_________________ |
|
|
|
|
jorgus777
(banita)
|
Wysłany: Pią 10 Cze, 2011 11:20
|
|
|
yuraa napisał/a: | ja wiem , Jorgus przeczytal jedną książkę
a w niej o tym prawie piszą
tu fragment notki reklamowej
Cytat: | Dowiesz się z niej, jak wykorzystywać Sekret w każdym aspekcie swojego życia – gdy chodzi o pieniądze, zdrowie, związki uczuciowe, szczęście, czy jakikolwiek przejaw komunikacji ze światem. Zaczniesz pojmować ukrytą, niewykorzystaną siłę, którą masz w sobie, a jej ujawnienie wypełni radością każdy dzień twojego istnienia.
Sekret zawiera mądrość współczesnych nauczycieli – mężczyzn i kobiet, którzy posługiwali się nim i posługują nadal, by osiągnąć zdrowie, bogactwo i szczęście. Stosując wiedzę Sekretu, ujawniają niezwykłe historie zwycięstwa nad chorobą, zdobycia ogromnego bogactwa, pokonania przeszkód i osiągnięcia tego, co wielu uznałoby za niemożliwe.
|
|
ŁÓŁ, cóż za inteligencja,przebiegłość, dociekliwość, polot i błyskotliwość, jestem miło zaskoczony, doceniam twoje zdolności paranormalne takie jak przenikanie czyjejś umysłowości, oraz ocena zasobów intelektualnych czyjegoś mózgu a wręcz jego zasobów. Jesteś zapewne fantastycznym człowiekiem , ale wyhamuj troszkę z ocenami oki??? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|