Otwarty przez: Wiedźma Śro 24 Sie, 2011 16:29 |
Jak nie dam rady sam - pójdę do specjalistów |
Autor |
Wiadomość |
1410
Milczek
|
Wysłany: Pią 19 Sie, 2011 20:01
|
|
|
stiff napisał/a: | 1410 napisał/a: | od cudów to był taki, |
Mi pomógł cud, bo tylko tak mogę zrozumieć,
ze uwierzyłem terapeuta i zaprzestałem picia... |
i chyba o to na tym forum chodzi, znaleźć właściwą drogę i jednocześnie podążać zgodnie z jej kierunkiem. Osobiście wyznaję zasadę, iż są różne drogi do dochodzenia do tego samego celu. Jeżeli w pewnym momencie stwierdzę, że sobie sam nie daję rady, to na pewno skorzystam z porad specjalistów. |
_________________ „Człowiek słyszy tylko to, co rozumie”
Johann Wolfgang Goethe |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 19 Sie, 2011 20:03
|
|
|
1410 napisał/a: | Jeżeli w pewnym momencie stwierdzę, że sobie sam nie daję rady, |
To nie tak działa, ja bylem po uszy w szambie, a twierdziłem,
ze płynę i panuje nad sytuacja... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Pią 19 Sie, 2011 20:05
|
|
|
1410 napisał/a: | o to na tym forum chodzi, znaleźć właściwą drogę i jednocześnie podążać zgodnie z jej kierunkiem |
Najlepsza będzie droga samuraja. TOMOE! TOMOE!TOMOE!...Klient |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pią 19 Sie, 2011 20:14
|
|
|
1410 napisał/a: | Osobiście wyznaję zasadę, iż są różne drogi do dochodzenia do tego samego celu. Jeżeli w pewnym momencie stwierdzę, że sobie sam nie daję rady, to na pewno skorzystam z porad specjalistów. |
Aha. No to wszystko jasne |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Pią 19 Sie, 2011 22:44
|
|
|
1410 napisał/a: | Jeżeli w pewnym momencie stwierdzę, że sobie sam nie daję rady, to na pewno skorzystam z porad specjalistów. |
A po czym rozpoznasz że sobie sam nie dajesz rady? |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Sob 20 Sie, 2011 16:02
|
|
|
Tomoe napisał/a: | 1410 napisał/a: | Jeżeli w pewnym momencie stwierdzę, że sobie sam nie daję rady, to na pewno skorzystam z porad specjalistów. |
Ja początki rozpoznania swojej niezaradności łączę z wizytą na pogotowiu po zapiciu prochów, kiedy to płakałem u psychiatry nie potrafiąc wytłumaczyć co się ze mną dzieje... |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
1410
Milczek
|
Wysłany: Sob 20 Sie, 2011 19:08
|
|
|
Tomoe napisał/a: | 1410 napisał/a: | Jeżeli w pewnym momencie stwierdzę, że sobie sam nie daję rady, to na pewno skorzystam z porad specjalistów. |
wsiadasz na rower, planujesz przejechać jakiś tam długi dystans, po czym rozpoznasz, że w pewnym momencie masz dość ? |
Johann Wolfgang Goethe |
|
|
|
|
Tosia
Trajkotka
Pomogła: 21 razy Wiek: 53 Dołączyła: 06 Lip 2011 Posty: 1559
|
Wysłany: Sob 20 Sie, 2011 19:11
|
|
|
1410 napisał/a: | po czym rozpoznasz, że w pewnym momencie masz dość ? |
po tym jak juz nie ruszysz..nogą? |
_________________ Milosc zaczyna sie od. .....usmiechu :-) |
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Sob 20 Sie, 2011 19:13
|
|
|
1410 napisał/a: | wsiadasz na rower, planujesz przejechać jakiś tam długi dystans, po czym rozpoznasz, że w pewnym momencie masz dość ? |
Bardzo dobry przykład na forum sportowe, u alkoholików to wygląda mniej więcej tak:
szedłem ulicą , był piękny dzień, wszedłem do sklepu po bułkę i zanim się zorientowałem, co się dzieje, to kończyłem szóste piwo. Trudno zapanować nad własną podświadomością i na tym polega problem u alkoholików a nie na jeździe na rowerze. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Sob 20 Sie, 2011 19:14
|
|
|
1410 napisał/a: | wsiadasz na rower, planujesz przejechać jakiś tam długi dystans, po czym rozpoznasz, że w pewnym momencie masz dość ? |
Spadasz z tego roweru? |
_________________ |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob 20 Sie, 2011 19:14
|
|
|
aazazello napisał/a: | alkoholików a nie na jeździe na rowerze. | chyba że się po bułkę na rowerze jechało |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Sob 20 Sie, 2011 19:18
|
|
|
1410 napisał/a: | wsiadasz na rower, planujesz przejechać jakiś tam długi dystans, po czym rozpoznasz, że w pewnym momencie masz dość ? | Z własnego doświadczenia wiem że w przypadku alkoholu możesz już nie mieć siły zsiąść z tego roweru i jedziesz dalej niż zamierzałeś... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Sob 20 Sie, 2011 19:20
|
|
|
staaw napisał/a: | Z własnego doświadczenia wiem | |
_________________ |
|
|
|
|
1410
Milczek
|
Wysłany: Sob 20 Sie, 2011 19:21
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | 1410 napisał/a: | Jeżeli w pewnym momencie stwierdzę, że sobie sam nie daję rady, to na pewno skorzystam z porad specjalistów. |
Masz jakieś przygotowanie merytoryczne, żeby to stwierdzić, czy raczej tak "na czuja"? |
myślę, że nie jestem osobą pozbawioną zdolności rozumowania, trzeba mieć napewno trochę zdrowego rozsądku, znać swój cel, sposób realizacji, mocne i słabe strony, wrzucić to do wora , wyznaczyć sobie drogę i podążać nią. Nie jest problemem (bynajmniej dla mnie) stwierdzenie, że szedłem z wyznaczonej ścieżki i zmierzam do znanego sobie szamba. |
Johann Wolfgang Goethe |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Sob 20 Sie, 2011 19:25
|
|
|
1410 napisał/a: |
myślę, że nie jestem osobą pozbawioną zdolności rozumowania, trzeba mieć napewno trochę zdrowego rozsądku, znać swój cel, sposób realizacji, mocne i słabe strony, wrzucić to do wora , wyznaczyć sobie drogę i podążać nią. Nie jest problemem (bynajmniej dla mnie) stwierdzenie, że szedłem z wyznaczonej ścieżki i zmierzam do znanego sobie szamba. |
Po psychiatryku byłem, antydepresanty brałem... popłynąłem jak Batory przez Atlantyk...
Później szybciutko na terapię...
Mi też psychiatra mówił że sobie nie poradzę, ale kto by tam słuchał mądrali... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
|