moj upadek w kaluze alkoholu i proba powstania |
Autor |
Wiadomość |
ladybird82
Małomówny
|
Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 19:43 moj upadek w kaluze alkoholu i proba powstania
|
|
|
Z powitalni za grzeczna namowa przenosze sie na salony Dzis dzien drugi, zadziwiajace jest to, ze chodzac po ulicach automatycznie wylapuje ludzi za alkoholem w reku i mysle sobie, czy ja tez tak wygladalam? |
|
|
|
|
cool
Gaduła
Pomógł: 16 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Sty 2012 Posty: 920 Skąd: warm.-mazu.
|
Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 19:53
|
|
|
ladybird82 napisał/a: | czy ja tez tak wygladalam? |
a jak sądzisz ????? czyli widać że to początki trzeźwienia , skupianie uwagi na ludziach z alko. a co do spojrzenia na siebie z drugiej strony na trzeźwo jest ciekawym doświadczeniem dla mnie się jak piłem wydawało że mnie nikt mnie nie widzi ,ależ byłem zdziwiony jak się okazało że wszyscy mnie widzieli z moją osobą w centrum uwagi to ja tak się oszukiwałem |
_________________ I jest szóstka ;-) |
|
|
|
|
ladybird82
Małomówny
|
Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 20:02
|
|
|
to jest straszne. A najgorsze jest to, ze czlowiek jest juz w takim stanie, ze poza natychmiastowa potrzeba wypicia nie liczy sie nic innego |
|
|
|
|
cool
Gaduła
Pomógł: 16 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Sty 2012 Posty: 920 Skąd: warm.-mazu.
|
Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 20:07
|
|
|
ladybird82 napisał/a: | ze czlowiek jest juz w takim stanie, ze poza natychmiastowa potrzeba wypicia nie liczy sie nic innego |
dlatego na początku lepiej unikać takich wyzwalaczy |
_________________ I jest szóstka ;-) |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 20:16
|
|
|
ladybird82 napisał/a: | zadziwiajace jest to, ze chodzac po ulicach automatycznie wylapuje ludzi za alkoholem w reku |
To się nazywa "koncentracja życia na alkoholu".
Jeszcze przez jakiś czas - pewnie dość długi - będziesz dostrzegać wokół siebie alkohol.
Stopniowo, w trakcie trzeźwienia, powinno to słabnąć...
ladybird82 napisał/a: | najgorsze jest to, ze czlowiek jest juz w takim stanie |
Jaki człowiek? |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
blanet
Towarzyski
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 25 Kwi 2011 Posty: 187 Skąd: łódzkie
|
Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 20:19
|
|
|
Ja dziś byłem w Rossmanie kupić sobie jakieś psikadło. Weszło 2 kolesi - wiek około 50-60 lat (jeden z nich lokalny przedsiębiorca) obydwaj na fleku - wydawało im się że są bardzo zabawni. Podeszli do Pani przy perfumach i dając jakąś karteczkę powiedzieli: Pani da to co jest napisane na tej kartce, ja płace a pani niech szuka i przyniesie. Żałosne.
Ja także jakoś bezmyślnie wyłapuję pijanych w tłumie i niekiedy mi ich żal a niekiedy tak jak dziś po prostu mnie wkurzają .... |
_________________ Jesus is the ONE WAY all over the world .... |
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Wto 28 Lut, 2012 20:28
|
|
|
ladybird82 napisał/a: | czy ja tez tak wygladalam? |
Jak najbardziej
ladybird82 napisał/a: | automatycznie wylapuje ludzi za alkoholem |
Syndrom trzeźwiejącego alkoholika, lecz to z czasem minie staraj się nie wyłapywać wzrokiem takich rzeczy lepiej szukaj jakiegoś ciacha przemieszczającego się chodnikiem |
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
zobaczyć chce co jest za ścianą. |
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
|
|
|
|
stella_diver
Małomówny
|
Wysłany: Śro 29 Lut, 2012 11:00
|
|
|
kulfon, ja mam dziewięć miesięcy bez alkoholu (minęło wczoraj) i nadal mam tak, że jak czasami wejdę do sklepu i widzę piwo na półkach, to czuję, jak mi ślina zaczyna lecieć. I to nie w przenośni, całkiem autentycznie . Ale może ja jeszcze za mało zrobiłam dla siebie, bo dopiero kilka mityngów i od czwartku terapia.
Pozdrawiam |
_________________ "Mała irytacja pobudza apetyt." - Bolesław Prus |
|
|
|
|
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 06 Gru 2011 Posty: 783
|
Wysłany: Śro 29 Lut, 2012 11:14
|
|
|
Kulfon napisał/a: | ani nawet stojacy bezposrenio przed toba na stole ociekajacy kufel pelen zimnego piwa w goracy letni dzien |
No to już lekka przesada. Wizjoner |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Śro 29 Lut, 2012 11:16
|
|
|
stella_diver napisał/a: | ja mam dziewięć miesięcy |
Gratulacje
I co były torsje ? Ranne młodłości ? Wahania uczuc ? Skoki temperatury ? Szło przeżyc ?
Szło a te widoki to z biegiem czasu powszednieja i beda jak te reklmy na drogach i na szybach - cos tam minełama - Tylko spokojnie - teraz czas połgu a to wymaga witamin i uwagi na przejsciach dla pieszych .
prsk |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
grzesiek
Gaduła
Pomógł: 15 razy Wiek: 57 Dołączył: 16 Lip 2011 Posty: 850 Skąd: Kłodzko
|
Wysłany: Śro 29 Lut, 2012 11:23
|
|
|
ladybird82 napisał/a: | to jest straszne. A najgorsze jest to, ze czlowiek jest juz w takim stanie, ze poza natychmiastowa potrzeba wypicia nie liczy sie nic innego |
To zastanów się jak to zmienić.
JA starałem się nie obserwować ludzi na ulicy,nie wchodziłem do barów,kawiarni itp.lokali,nawet bezalkoholowych,by nie przypominać sobie mechanizmów,wyzwalaczy.
Na półkach w sklepie nie obserwowałem,alkoholi i cen przy nich,nawet jak stoja na wprost Ciebie,to skup się na kasjerce i na paragonie za np. bułkę,
nie zwracałem uwagi na ludzi siedzących w ogródkach przed lokalami,a zamiast łazic po ulicach bez celu , szedłem lub jechałem na mitingi, dużo i często,nawet codziennie. ladybird82 napisał/a: | ze czlowiek jest juz w takim stanie, |
jaki człowiek, pisząc,mówiąc o sobie należy używać formy "JA" |
_________________ dzisiaj nie pije
Każdy człowiek może wejść na lepszą drogę, do puki żyje |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Śro 29 Lut, 2012 16:42
|
|
|
ladybird82 napisał/a: | wylapuje ludzi za alkoholem w reku i mysle sobie, czy ja tez tak wygladalam? |
Jestem pewien, że wyglądasz o niebo lepiej....
Jak sobie przypomnę jak się przyrównywałem...chociaźż już zaczątki czerwonego nosa miałem....i warczałem na wszystkich ...a i tak uważałem sie za chodzący ideał. |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
ladybird82
Małomówny
|
Wysłany: Czw 01 Mar, 2012 01:47
|
|
|
kolejny piekny trzezwy dzien za mna. dzis nawet nie maialam czasu myslec o alkoholu, tylko wieczorem jakos mi trudno.nauczylam sie zasypiac z procentami i teraz nie moge spac, do tego tyle mysli mi przychodzi do glowy, zupelnie nie moge wylaczyc mozgu. pewnie na to trzeba czasu |
|
|
|
|
ladybird82
Małomówny
|
Wysłany: Czw 01 Mar, 2012 01:51
|
|
|
Krzysztof 41 napisał/a: | ladybird82 napisał/a: | czy ja tez tak wygladalam? |
Jak najbardziej
ladybird82 napisał/a: | automatycznie wylapuje ludzi za alkoholem |
Syndrom trzeźwiejącego alkoholika, lecz to z czasem minie staraj się nie wyłapywać wzrokiem takich rzeczy lepiej szukaj jakiegoś ciacha przemieszczającego się chodnikiem | na ciacha tez juz patrzec nie moge, bo takie jedno bardzo mi sie przyczynilo do mojego uzaleznienia... |
|
|
|
|
|