Moim zdaniem głupota !!! Może wiecie więcej !!! |
Autor |
Wiadomość |
wojtek3213
Małomówny wojtek3213
|
Wysłany: Sob 09 Lut, 2013 19:45 Moim zdaniem głupota !!! Może wiecie więcej !!!
|
|
|
Usłyszałem dzisiaj moim zdaniem wielką niedorzeczność - jeden koleś znający mój problem z alkiem , - mój etap radzenia sobie to - terapeuta , terapia grupowa , uczęszczam na mitingi AA ,- nie wiem czy mnie pchał po górkę , czy w końcu mówił poważnie , ale pier.....noł taki tekst -że zna gościa który miał ten sam problem ,że cztery miechy temu wyszedł z ciągu i teraz jak chce mu się zapić sięga po Marie-Janinę , na początku nie skumałem o co biega ???? Jak Maria ,jaka Janina - a on na to Marycha osiołku ,marihuana ,- a ja mu na to , to jest nas trzech osiołków , ja bo nie wiedziałem co to Maria-Janina , ty i on że kit człowiekowi wciskacie ,- a on się tylko zaśmiał .... Pytam nie po to żebym chciał spróbować , wystarczy że w jednym gównie jestem ubabrany po same uszy , ale po to by rozwiać wszelkie wątpliwości ludziom którzy chcieli by w chorobie alkoholowej iść na skróty i przy okazji nie władowali się w jeszcze większe g***o |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Sob 09 Lut, 2013 19:48
|
|
|
wojtek3213 napisał/a: | że cztery miechy temu wyszedł z ciągu i teraz jak chce mu się zapić sięga po Marie-Janinę |
wojtek3213 napisał/a: | Jak Maria ,jaka Janina - a on na to Marycha osiołku ,marihuana |
Mój Boże.... słyszałem, że ludzie robią wszystko żeby nie pić....
Ale są też tacy, którzy robią wszystko żeby nie ćpać
A ja chciałbym nie zażerać emocji... |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
Ostatnio zmieniony przez Jędrek Sob 09 Lut, 2013 19:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
|
|
|
Zmień terapeutę , ja tak bym zrobił |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
|
|
|
wojtek3213 napisał/a: | Usłyszałem dzisiaj moim zdaniem wielką niedorzeczność - |
Też mam wrażenie, że to niedorzeczność a co więcej, zwykła głupota. Zastępować jedno uzależnienie drugim....nieźle |
_________________ |
|
|
|
|
cool
Gaduła
Pomógł: 16 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Sty 2012 Posty: 920 Skąd: warm.-mazu.
|
Wysłany: Sob 09 Lut, 2013 19:53
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | wojtek3213 napisał/a:
Usłyszałem dzisiaj moim zdaniem wielką niedorzeczność -
Też mam wrażenie, że to niedorzeczność a co więcej, zwykła głupota. Zastępować jedno uzależnienie drugim....nieźle |
ja miałem tak że nieświadomie ,brnąłem w drugie uzależnienie nie pijąc ,hazard ta choroba niestety jest podstępna nie raz przychodziły myśli żeby się naćpać ale to było |
_________________ I jest szóstka ;-) |
|
|
|
|
pannaJot
Trajkotka alkoholiczka,bulimiczka, DDA
Pomogła: 14 razy Wiek: 43 Dołączyła: 08 Mar 2012 Posty: 1153
|
Wysłany: Sob 09 Lut, 2013 20:00
|
|
|
Kiedy przestałam pić zaczęłam zajadać głód alkoholowy. Najpierw jadłam kompulsywnie, później do żarcia doszły wymioty. Efekt? Zdiagnozowana bulimia. |
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Sob 09 Lut, 2013 20:53
|
|
|
wojtek3213 napisał/a: | na początku nie skumałem o co biega |
To nie wiesz o co biega? ano o to że gościu pewnie sobie dorabia na boku.
Zmień terapeutę bo z takim to ty wdepniesz w następne bagno |
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
zobaczyć chce co jest za ścianą. |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Sob 09 Lut, 2013 21:15
|
|
|
wojtek3213 napisał/a: | nie wiem czy mnie pchał po górkę , czy w końcu mówił poważnie , ale pier.....noł taki tekst -że zna gościa który miał ten sam problem ,że cztery miechy temu wyszedł z ciągu i teraz jak chce mu się zapić sięga po Marie-Janinę |
Wojtku,wyrwałeś cytat z kontekstu tej rozmowy
i zabrzmiało jak by ci ją polecał
ale również można wnioskować że były to ostrzeżenia |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 00:18
|
|
|
Ja kiedyś słyszałem o gościu, co jak miał głoda i chciał się napić, brał długi rozbieg i walił łbem prosto w ścianę. Po tym tracił na parę godzin przytomność i jak się budził głód już był zażegnany.
Chcesz spróbować tej metody, bo według owego gościa była skuteczna? |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
|
|
|
|
Mariola26
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 00:29
|
|
|
Jonesy napisał/a: | Ja kiedyś słyszałem o gościu, co jak miał głoda i chciał się napić, brał długi rozbieg i walił łbem prosto w ścianę. Po tym tracił na parę godzin przytomność i jak się budził głód już był zażegnany.
Chcesz spróbować tej metody, bo według owego gościa była skuteczna? |
Dobre,może spróbuje...
A co do ćpania zamiast chlania kompletna głupota,ja na przykład
zastąpiłam amfetaminę alko...ze skrajności w skrajność..
To teraz mam uzależnienie mieszane i mam *j**** psyche... |
_________________ "Nie wszystko da się naprawić,ale wszystko można zacząć od nowa." |
|
|
|
|
Czarny
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 00:45
|
|
|
Jonesy napisał/a: | Ja kiedyś słyszałem o gościu, co jak miał głoda i chciał się napić, brał długi rozbieg i walił łbem prosto w ścianę. Po tym tracił na parę godzin przytomność i jak się budził głód już był zażegnany.
Chcesz spróbować tej metody, bo według owego gościa była skuteczna? | ...Ojj, nowatorska metoda, radzenia sobie z głodem. A często miał te głody??? |
_________________ Pozdrawiam serdecznie.Krzysiek. |
|
|
|
|
rybenka1
Uzależniony od netu
Pomogła: 92 razy Dołączyła: 19 Wrz 2010 Posty: 3751
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 00:47
|
|
|
Mariolcia ,tylko nie próbuj ,poradzisz sobie bez walenia głową w sciane .Wierzę w Ciebie ,chcieć to móc ,a wiem ,że chcesz .Działaj ,działaj a efekty beda . |
|
|
|
|
Czarny
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 00:48
|
|
|
Mariola26 napisał/a: | Dobre,może spróbuje... | No nie!!! Na terapii nauczą Cię mniej bolesnych sposobów |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 01:00
|
|
|
Mariola26 napisał/a: | A co do ćpania zamiast chlania kompletna głupota,ja na przykład
zastąpiłam amfetaminę alko...ze skrajności w skrajność..
To teraz mam uzależnienie mieszane i mam *j**** psyche... |
Tez nie polecam mieszanek,w latach 90-tych zaczalem sie odstresowywac pijac nadal,najpierw palenie marychy,haszu,potem zauwazylem,ze jak wciagam koks to moge wypic ile chce, spac nie musze przez kilka dni i jest fajnie...,potem domieszalem sobie extaze...,a po takich mieszankach ZA,czy jakkolwiek nazwiemy proces odpuszczania po ciagu jest nieporownywalnie gorszy od zwyklego po alkoholu...Jak na koks nie bylo mnie stac,to amfa z alko tez pasowala,..,po tych experymentach powrocilem grzecznie do pierwotnego powolania,jakim jest alkohol,jakbym tego nie zrobil to bym lat 90-tych nie przezyl,wiec mieszane uzaleznienia,nie sa zdrowe z cala pewnoscia. |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
Ostatnio zmieniony przez leon Nie 10 Lut, 2013 01:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Czarny
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013 01:02
|
|
|
wojtek3213 napisał/a: | Pytam nie po to żebym chciał spróbować , wystarczy że w jednym gównie jestem ubabrany po same uszy , ale po to by rozwiać wszelkie wątpliwości ludziom którzy chcieli by w chorobie alkoholowej iść na skróty i przy okazji nie władowali się w jeszcze większe g***o | A może terapeuta chciał żebyś samodzielnie do takiego doszedł wniosku, co też uczyniłeś??? |
|
|
|
|
|