Być kobietą |
Autor |
Wiadomość |
jamesjamesbond
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Nie 26 Lut, 2012 14:22
|
|
|
Normalnie kobiety raczej potrzebują odrobiny adoracji i szarmancji. Faceci tak od razu nie molestują. |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Nie 26 Lut, 2012 14:35
|
|
|
Linka napisał/a: | Mówiąc szczerze w momentach ostrego picia mojego m , świadomość tego, że się podobam że widziałam ten błysk w męskich oczach ratował moją samoocenę. |
A po co wiązać fakt picia "m" z Twoją samooceną?
Przecież pił nie dla tego że jesteś szpetna/głupia/nie-do-wytrzymania, tylko dlatego że jest alkoholikiem i nie radził sobie ze swoją chorobą....
Zauważyłem to u wielu kobiet, facet pije to koniecznie: nie kocha mnie, nie kocha dzieci, nikt się dla niego nie liczy, chce zginąć, robi na złość, itd.... niepotrzebne skreślić.
Pije bo nie radzi sobie sam ze sobą, ze swoimi uczuciami, nie należy sobie mówić że "jakbym mu się bardziej podobała, jakby mnie kochał to by nie pił".... |
|
|
|
|
Linka
Moderator
Pomogła: 47 razy Wiek: 59 Dołączyła: 15 Gru 2011 Posty: 2210
|
Wysłany: Nie 26 Lut, 2012 14:50
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | A po co wiązać fakt picia "m" z Twoją samooceną?
Przecież pił nie dla tego że jesteś szpetna/głupia/nie-do-wytrzymania, tylko dlatego że jest alkoholikiem i nie radził sobie ze swoją chorobą....
Zauważyłem to u wielu kobiet, facet pije to koniecznie: nie kocha mnie, nie kocha dzieci, nikt się dla niego nie liczy, chce zginąć, robi na złość, itd.... niepotrzebne skreślić.
Pije bo nie radzi sobie sam ze sobą, ze swoimi uczuciami, nie należy sobie mówić że "jakbym mu się bardziej podobała, jakby mnie kochał to by nie pił"... |
tak ja to wszystko wiem, tyle tylko że wtedy on nie widział we mnie kobiety, nie było seksu, nie były zaspokajane moje potrzeby. Myślisz że jak już wiedziałam, że to choroba powoduje , że wybiera flaszkę zamiast mnie, to było mi dużo łatwiej? |
_________________ Na moim niebie zawsze świeci słońce |
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Nie 26 Lut, 2012 14:50
|
|
|
rufio napisał/a: | Jednego sie obawiam znając Twe nastawienie żebys od progu nie zaczęła pokazywać gdzie ich wszystkich miejsce . |
za to masz punkta |
|
|
|
|
DanaN
Towarzyski Współuzależniona
Pomogła: 19 razy Wiek: 55 Dołączyła: 24 Sie 2011 Posty: 473
|
Wysłany: Nie 26 Lut, 2012 14:52
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | A po co wiązać fakt picia "m" z Twoją samooceną?
Przecież pił nie dla tego że jesteś szpetna/głupia/ |
albo jeszcze tak: jak pił to widziałam, że się podobam...
Linka napisał/a: | wtedy on nie widział we mnie kobiety, nie było seksu, nie były zaspokajane moje potrzeby |
(i podświadomie chcę żeby On pił?) |
Ostatnio zmieniony przez DanaN Nie 26 Lut, 2012 14:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Linka
Moderator
Pomogła: 47 razy Wiek: 59 Dołączyła: 15 Gru 2011 Posty: 2210
|
Wysłany: Nie 26 Lut, 2012 14:54
|
|
|
DanaM napisał/a: | albo jeszcze tak: jak pił to widziałam, że się podobam... (i podświadomie chcę żeby On pił?) |
nie rozumiem |
_________________ Na moim niebie zawsze świeci słońce |
|
|
|
|
DanaN
Towarzyski Współuzależniona
Pomogła: 19 razy Wiek: 55 Dołączyła: 24 Sie 2011 Posty: 473
|
Wysłany: Nie 26 Lut, 2012 14:58
|
|
|
Linka napisał/a: | DanaM napisał/a: | albo jeszcze tak: jak pił to widziałam, że się podobam... (i podświadomie chcę żeby On pił?) |
nie rozumiem |
byli wtedy inni którzy się "interesowali pokazywali że jesteś atrakcyjna"- więc, jak mąż pił to interesowali się Tobą. Jakaś Twoja potrzeba była zaspokojona. |
Ostatnio zmieniony przez DanaN Nie 26 Lut, 2012 14:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Flandria
|
Wysłany: Nie 26 Lut, 2012 15:01
|
|
|
rufio napisał/a: | Ty się nie martw płcia Ty sie skup na kompetencjach i wiedzy inżyniera - bo jak sie okaże , że jest w swoich działaniach - niepewna - niezdecydowana - mylaca pojęcia to dopiero zrobia Ci jazde i nic Ci nie pomoże a i wtedy wyciągna płec i bedzie płacz i zgrzytanie zebow jak pokażesz , ze znasz się na swojej robocie to bedzie ganc pomada czy masz cycki czy tez nie |
boję się jak diabli, że jestem niekompetentna w porównaniu do kolegów
nie wiem na ile to jest racjonalne - moja wiedza i umiejętności zostaną zweryfikowane "na miejscu", więc wtedy poznam odpowiedź
a kwestie "damsko-męskie" są w mojej głowie raczej tylko na dokładkę |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Nie 26 Lut, 2012 15:03
|
|
|
Flandra napisał/a: | boję się jak diabli, że jestem niekompetentna w porównaniu do kolegów |
Bład - jestes kompententna i wiesz co robic a reszta przyjdzie poźniej . |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
Flandria
|
Wysłany: Nie 26 Lut, 2012 15:09
|
|
|
rufio napisał/a: | Jednego sie obawiam znając Twe nastawienie żebys od progu nie zaczęła pokazywać gdzie ich wszystkich miejsce . |
mam z tym duży problem
mówię co myślę i jest to odbierane jak "rozstawianie po kątach" itp
sama nie wiem co z tym zrobić
co rozumiesz przez "moje nastawienie" ? |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Nie 26 Lut, 2012 15:13
|
|
|
Flandra napisał/a: | mówię co myślę i jest to odbierane jak "rozstawianie po kątach" itp |
No, to zacznij myśleć, co mówisz.
Od razu będzie lepiej |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Nie 26 Lut, 2012 15:22
|
|
|
Flandra napisał/a: | co rozumiesz przez "moje nastawienie" ? |
Sprawy męski i męsko-damskie i Twe urazo-urojenia |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
Flandria
|
Wysłany: Nie 26 Lut, 2012 15:26
|
|
|
Klara napisał/a: | No, to zacznij myśleć, co mówisz. |
co racja to racja
brakuje mi tego co w komunikacji potrzebne, czyli zastanowienia się "PO CO" coś mówię |
|
|
|
|
Flandria
|
Wysłany: Nie 26 Lut, 2012 15:27
|
|
|
rufio napisał/a: | Sprawy męski i męsko-damskie i Twe urazo-urojenia |
urazo-urojenia? |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Nie 26 Lut, 2012 15:30
|
|
|
Flandra napisał/a: | zastanowienia się "PO CO" coś mówię |
Gdy nie ma czasu na zastanowienie, to lepiej (wygodniej) jest nic nie odpowiedzieć.
Może to nieco zachowawcze i nie zawsze szczere, ale lepiej dbać o własną skórę niż nieustannie się podkładać.
Mam doświadczenie wieloletniej pracy w babskim zespole, co ponoć jest o wiele trudniejsze niż praca z facetami, ale i oni nie lubią słuchać prawdy o sobie.
Ja bym powiedziała, że nawet są na tym punkcie bardziej drażliwi niż baby. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
|