|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Czas na moje DDA |
Autor |
Wiadomość |
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5442
|
Wysłany: Pon 24 Wrz, 2012 05:55
|
|
|
Borus napisał/a: | Moim zdaniem, gdyby to był kleszcz, to jeszcze by tkwił w miejscu ukąszenia.
Raczej była to meszka... |
one tak łatwo same nie odpadają.... może to była tzw. mucha końska ( w rzeczywistości zwana bąkiem) - ukąszenie bolesne i u mnie jest dość silna reakcja alergiczna, pomaga maść na ukąszenia, i wapno w dużej dawce. Ukąszenie kleszcza jest raczej bezbolesne - kleszcz mocno znieczula, paskud jeden. |
|
|
Małgoś
Upierdliwiec Forumoholiczka
Pomogła: 26 razy Wiek: 58 Dołączyła: 30 Kwi 2010 Posty: 2191 Skąd: z miasta mojego
|
Wysłany: Pon 24 Wrz, 2012 09:04
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | To efekt tego cholernego Hashimoto! |
JaKaJA napisał/a: | moja Hashi |
epidemia jakaś czy co...
Nie mam tego czegoś, ale koleżanka ma i się trochę nasłuchałam
Ale jest też plusik pewien, bo jak ma lenia większego w tyłku to zwala to na hashimoto i ma luzik
A z tymi kleszczami, to ja mam fazę ostatnio bo mi ktoś bliski choruje i jak widzę co się dzieje z leczeniem, jaka niewiedza panuje na ten temat wśród lekarzy to załamka mnie ogarnia. A ja tak lubię chodzić do lasu, wczoraj miałam iść, pogoda była super... a ja wymiękłam bo nie mam nic w rodzaju "Off"-a. No boje się kurka tych kleszczy... |
_________________ Tylko ja jestem odpowiedzialna za swoje życie |
|
|
|
|
JaKaJA
Trajkotka Niespodzianka!-ja czuję!! ;)
Pomogła: 53 razy Wiek: 46 Dołączyła: 18 Wrz 2010 Posty: 1650 Skąd: Moje miasto
|
Wysłany: Pon 24 Wrz, 2012 11:14
|
|
|
wziełam 2 porcje zyr....i przeszło nie sądzę by był to kleszcz, poczytałam wczoraj o nich i to nie to-rumien jest inny
mnie hasi i lek na e. dają wszystkie objawy najpaskudniejsze , ciężko dobrać mi dawkę bo mój organizm jest "inny" i reaguje w zaskakujący sposób na każdy lek. Jeśli jakiś lek ma skutki uboczne prawie pewne jest,że bedę je miała Kiedyś dostałam leki na depresję-miał mnie wyciszyć i spowodować senność a ja chodziłam jak nakręcona,dostałam szczękościsku itp. kiedyś też dostałam zastrzyk na uspokojenie,jak lekarz się wyraził "końską dawkę" po jakiej miałam spać dwa dni-spałam pół godziny prócz paskudnego bólu pośladka i zamulenia nie zadziałał jak należy więc trzeba mi cierpliwości i eksperymentów |
_________________ Cała jestem z miłości |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|