Otwarty przez: pietruszka Pią 16 Lis, 2012 21:51 |
Kajdany miłości? |
Autor |
Wiadomość |
Scarlet O'Hara
Gaduła Uzależniona od dekadencji
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 05 Lis 2012 Posty: 630 Skąd: dwanaście dębów
|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2014 15:58
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Eeech Skarleta.......... |
wiem że brak Ci słów i siły na mnie....................... |
_________________ Jeśli masz problem, poznaj jego przyczynę a będziesz szczęśliwszy. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15071 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2014 15:58
|
|
|
Scarlet O'Hara napisał/a: | wiem że brak Ci słów i siły na mnie....................... |
I to ma być powód do takiego płaczu? ..... |
_________________ |
|
|
|
|
anuszka
Gaduła
Pomogła: 4 razy Wiek: 50 Dołączyła: 11 Gru 2013 Posty: 514
|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2014 16:50
|
|
|
Scarletko- nie Pterek tak latwo sie nie poddaje , za to go lubie , ma chlopak cierpliwosc do nas oj ma do mnie tez -bo nam poprzestawiac w glowach jak mamy cos juz zakodowane jest cholernie ciezko |
_________________ anuszka |
Ostatnio zmieniony przez anuszka Śro 13 Sie, 2014 16:54, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Duszek
Gaduła coraz częściej szczęśliwa
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 07 Gru 2012 Posty: 719
|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2014 16:55
|
|
|
Scarlet O'Hara napisał/a: | wiem że brak Ci słów i siły na mnie....................... |
myślę, że jednak nie... bo wiesz on tylko udaje twardziela a w rzeczywistości to "dobry chłopina"
Scarletko |
_________________ Nie można stracić tego, czego nie ma. Nie można zburzyć tego, co nie zostało zbudowane. Można jedynie rozwiać iluzję tego, co wydawało się realne.
|
|
|
|
|
pterodaktyll
|
|
|
|
|
Słoneczko
Gaduła Alko/Współ.../DDA/
Pomogła: 18 razy Wiek: 51 Dołączyła: 12 Gru 2012 Posty: 735
|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2014 17:53
|
|
|
Scarletko, Pteruś to twarda sztuka.
Jedyny w swoim rodzaju
Gdyby nie kopniaki w moją szanowną panią,
to by mnie tu nie było,
nie byłabym sobą.
Poniekąd zasługa też i moja
Ale Pteruś to Pteruś.
Wielki szacun dla Ciebie Pterku
Scarletko, niejedna duszyczka powróciła do świata żywych
Tobie też się to uda.
|
_________________ "Alkohol może zmienić makijaż rzeczywistości, ale nie ją samą." |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2014 17:54
|
|
|
|
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
Słoneczko
Gaduła Alko/Współ.../DDA/
Pomogła: 18 razy Wiek: 51 Dołączyła: 12 Gru 2012 Posty: 735
|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2014 17:56
|
|
|
rufio,
|
_________________ "Alkohol może zmienić makijaż rzeczywistości, ale nie ją samą." |
|
|
|
|
Scarlet O'Hara
|
Wysłany: Wto 11 Lis, 2014 01:43
|
|
|
Witam melduję się po 3 m-c .
W zasadzie nie wiem co mam napisać.
U mnie póki co stabilnie. Czuję się dobrze. Zaczęłam nową szkołę ,poszłam na psychologię alternatywną.
Jestem naprawdę zadowolona bo to jest coś co mnie interesuje.Odkrywam siebie.
Próbuję schudnąć ale strasznie mozolnie mi to idzie ponieważ wkręciłam się w gotowanie ( zastępczo bo sezon ogródkowy już się poniekąd zakończył) i zastanawiam sie nad swoim blogiem kulinarnym tyle,że tego jest tak dużo a ja....hm jakaś tam wybitna nie jestem w te klocki.
Kiedyś nawet ciasta mi nie wychodziły a ostatnio....nie powiem całkiem całkiem mi to idzie choć wcale nie lubię słodkości.
Rzadko zaglądam tutaj z powodu braku czasu.Od przeprowadzki mój dom stał się moim azylem,nie ma tutaj złych wspomnień.Jest wolny od złej energii
Po ciężkiej pracy odpoczywam psychicznie od ludzi, regeneruję się i robię to co lubię.
Nie ma we mnie strachu,lęku z byle powodu.Czuję spokój taki wypływający ze mnie taki autentyczny .Towarzyszy temu zupełnie inne uczucie.Jeśli nawet się pojawi...umiem sobie z nim poradzić, nie paraliżuje mnie.
Za 2 m-c jadę zupełnie sama na 3 tyg. w góry.Nakupiłam sobie już dużoooo mądrych książek,na które nie mam czasu w domu .Wyciszę się ,naładuję baterie a przede wszystkim pobędę sama ze sobą a tego mi brakuje.
Chciałabym umieć wybaczyć.......tak prawdziwie tak z głębi serca - tego nie potrafię jeszcze.
Wiem ,że powinnam bo jeszcze chwilami mam żal za to wszystko ,czuję,że bardzo boli ale jak widać jeszcze ten moment nie nadszedl.
Właśnie ten mój czas chciałabym wykorzystać na przebaczenie.
Wiem ,że dla swojego dobra powinnam i toczę sama ze sobą wojnę,kłócę się ze sobą,tłumaczę sobie:glupek: i nic ...... jednak nie spędza mi to snu z powiek bo przekonałam się,że przyjdzie na to czas i nie mogę samej siebie zmusic do czegoś czego nie czuję.
No i to chyba było by na tyle z najważniejszych spraw dotyczących mnie
pozdrawiam i konczę bo strasznie późno |
_________________ Jeśli masz problem, poznaj jego przyczynę a będziesz szczęśliwszy. |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Wto 11 Lis, 2014 09:04
|
|
|
Scarlet O'Hara napisał/a: | Witam melduję się po 3 m-c . |
Czytając dzisiaj zaległe posty natknęłam się na Twój
Bardzo się ucieszyłam z tego powodu ...Dobrze , że napisałaś .
Kilkakrotnie ( o dziwo bo raczej nie angażuje się zbyt mocno w doświadczenia i przeżycia innych nieznanych mi osób) ale myślałam o Tobie ... zastanawiałam się czy dasz radę , czy potrafisz i będziesz miała dosyć sił by wygrzebać się z tego doła w który wpadłaś. Ciesze się , że pomimo odniesionych ran wypływasz na powierzchnię i łapiesz haust świeżego , życiodajnego powietrza .
Scarlet O'Hara napisał/a: | Nie ma we mnie strachu,lęku z byle powodu.Czuję spokój taki wypływający ze mnie taki autentyczny . |
Świetnie mi się to czytało
Scarlet O'Hara napisał/a: | bo przekonałam się,że przyjdzie na to czas |
A czas jest Twoim przyjacielem we wszystkim co zamierzasz .
Trzymam kciuki i serdecznie pozdrawiam.
" Jeszcze będzie przepięknie , jeszcze będzie normalnie ..."
https://www.youtube.com/watch?v=W7Yvej-MlGY |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7862
|
Wysłany: Wto 11 Lis, 2014 10:54
|
|
|
Scarlet O'Hara napisał/a: | Właśnie ten mój czas chciałabym wykorzystać na przebaczenie.
Wiem ,że dla swojego dobra powinnam i toczę sama ze sobą wojnę,kłócę się ze sobą, tłumaczę sobie i nic |
Moje wybaczenie przyszło wtedy, gdy poczułam AUTENTYCZNĄ bezsilność wobec alkoholizmu mojego męża i wszystkich jego alkoholowych wyskoków.
Żadna wiedza i żadne tłumaczenie sobie, przez długi czas nic nie dawało.
Scarlet O'Hara napisał/a: | nie mogę samej siebie zmusic do czegoś czego nie czuję. |
Otóż to! |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
Ostatnio zmieniony przez Klara Wto 11 Lis, 2014 10:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Duszek
Gaduła coraz częściej szczęśliwa
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 07 Gru 2012 Posty: 719
|
Wysłany: Wto 11 Lis, 2014 11:17
|
|
|
Scarletko, |
_________________ Nie można stracić tego, czego nie ma. Nie można zburzyć tego, co nie zostało zbudowane. Można jedynie rozwiać iluzję tego, co wydawało się realne.
|
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Wto 11 Lis, 2014 11:45
|
|
|
Hehehehe..... |
_________________ |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5447
|
Wysłany: Wto 11 Lis, 2014 16:41
|
|
|
Fajnie Ciebie widzieć Scarlet |
|
|
|
|
Scarlet O'Hara
|
Wysłany: Pią 06 Mar, 2015 00:05
|
|
|
Powracam niczym bumerang.....kochani przepraszajac że...nie piszę. ...ale czasem zagladam.....chcę tylko oznajmic......ze mam sie dobrze i po uszy zakochana.... ........ |
|
|
|
|
|