Dla miłośników zwierząt. |
Autor |
Wiadomość |
acherontia.styx
Małomówny
|
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
|
Wysłany: Śro 15 Lut, 2012 11:07
|
|
|
no slicznoty po prostu, nic tylko calowac |
_________________ fortes fortuna adiuvat
|
|
|
|
|
acherontia.styx
Małomówny
|
Wysłany: Śro 15 Lut, 2012 11:10
|
|
|
Ate, dokładnie chociaż świnka jest już o wiele większa nie mam tylko zdjęć ptaszków, niestety... chomik już zdechł, kilka msc temu... a miałam ich trójkę... no i mam jeszcze przychodnego kota taki bezdomny tylko na jedzenie przychodzi i pićku |
_________________ ふかのうの ものは ない - nie ma rzeczy niemożliwych |
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
|
Wysłany: Śro 15 Lut, 2012 11:13
|
|
|
acherontia.styx napisał/a: | jeszcze przychodnego kota | takich przychodnych kotow to ja mam chyba z 5 przychodza na taras, drapia w drzwi i czekaja az dostana swoja porcje. Moja Finezja ( kotka) sie wkurza bo boi sie ze wejda na jej teren, ale jakos to ogarniam zeby nie dochodzilo do awantur. Moze tez porobie zdjecia, kiedys to tu umieszczalam dziesiatkami, ale mnie za to skytykowal pewien zlosliwy user i teraz po prostu tego zaprzestalam |
|
|
|
|
|
acherontia.styx
Małomówny
|
Wysłany: Śro 15 Lut, 2012 11:26
|
|
|
Ate, kiedyś jak byłam w szpitalu na detoxie... to pamiętam, że u nas na oddziale przychodziło peeeełno kotów, nawet jedna się okociła a my tylko dokarmialiśmy mieszkały w piwniczkach pod budynkiem tego oddziału Zawsze potrafiły nas rozbawić |
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
|
Wysłany: Śro 15 Lut, 2012 11:30
|
|
|
acherontia.styx napisał/a: | mieszkały w piwniczkach pod budynkiem tego oddziału Zawsze potrafiły nas rozbawić | fajnie, u nas wylapuja i oddaja do schornisk, zeby nie blakaly sie zwierzeta po ulicach, zero bezpanskich psow, koty ( albo przynajmnije ich czesc ) to sie jakos uchowaja, no i zawsze znajda droge zeby zdobyc jedzenie |
|
|
|
|
|
acherontia.styx
Małomówny
|
Wysłany: Śro 15 Lut, 2012 11:33
|
|
|
Ate, ja mieszkam w małym mieście, więc... pełno bezdomnych psów, kotów... w zimę ich szczególnie żal, ale pomagam jak tylko mogę. W ogóle nie rozumiem jak człowiek może skrzywdzić zwierzę... to dla mnie niewyobrażalne ... |
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
|
Wysłany: Śro 15 Lut, 2012 11:36
|
|
|
acherontia.styx napisał/a: | W ogóle nie rozumiem jak człowiek może skrzywdzić zwierzę.. | okrucienstwo, to sie nazywa wlasnie tak dokarmiam tez ptaki, bo w takich mrozach po prostu by zginely. Czasem Fincia lapie ( zwlaszcza jak jade z nia na dzialke ) i mi przynosi do altnaki, dumna ze zdobyczy a ja potem ratuje te biedne ptaki. Pewnej zimy udalo mi sie uratowac dwa jeze, w listopadzie, malenkie sie blakaly, no to wzielam, odchowalam do wiosny i wypuscilam. |
|
|
|
|
|
acherontia.styx
Małomówny
|
Wysłany: Śro 15 Lut, 2012 11:42
|
|
|
Ate, ojej, jeże <3 chciałabym mieć jeża moja mama kiedyś miała i podobno strasznie tupią łapkami a dzisiaj właśnie tata mówił mi, że w programie dla dzieci mówili, że jeż ma ponad 5 tys. kolców |
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
|
Wysłany: Śro 15 Lut, 2012 11:45
|
|
|
acherontia.styx napisał/a: | Ate, ojej, jeże <3 chciałabym mieć jeża moja mama kiedyś miała i podobno strasznie tupią łapkami a dzisiaj właśnie tata mówił mi, że w programie dla dzieci mówili, że jeż ma ponad 5 tys. kolców | smieszne sa, a male to takie cudaczne. jeze zimuja, poczytalam troche jak sie pielegnuje znalezionego jeza, ja im zrobilam taki chlodny kat, one prawie cala zime przespaly, chociaz raz na jakis czas sie budzily zeby cos przekasic A jak bralam na rece to w tych grubych rekawicach co sie uzywa do wyciagania goracych rzeczy z pieca |
|
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Śro 15 Lut, 2012 18:31
|
|
|
A ja sobie narobiłem tej zimy mam 22 dziki dwie sarny plus jelonek stado sikor,wróbli,sójki,grubodzioby, dzwońce,gile trzy gatunki dzięcioła,sroki,jastrzębie a dzisiaj nawet bielik zawitał na przekąskę, jeszcze kręci się z pięć kotów dwa psy już o innych zwierzakach nie wspomnę istna bana, nalot już nie wyrabiam z karmieniem one mnie puszczą z torbami |
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
zobaczyć chce co jest za ścianą. |
|
|
|
|
Ate
Nimfomanka netowa
|
Wysłany: Śro 15 Lut, 2012 19:33
|
|
|
Krzysztof 41 napisał/a: | A ja sobie narobiłem tej zimy mam 22 dziki dwie sarny plus jelonek stado sikor,wróbli,sójki,grubodzioby, dzwońce,gile trzy gatunki dzięcioła,sroki,jastrzębie a dzisiaj nawet bielik zawitał na przekąskę, jeszcze kręci się z pięć kotów dwa psy już o innych zwierzakach nie wspomnę istna bana, nalot już nie wyrabiam z karmieniem one mnie puszczą z torbami | Krzysiu, czy ja Ci juz mowilam ze Cie kocham? |
|
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Śro 15 Lut, 2012 19:59
|
|
|
Cytat: | Krzysiu, czy ja Ci juz mowilam ze Cie kocham? |
|
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
|
|
|
|
kosmo
Gaduła uzależniona, ociekająca jadem...
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2012 22:45
|
|
|
Hejka, to ja... As vel Mały... |
_________________ miej serce i patrzaj w serce... |
Ostatnio zmieniony przez kosmo Nie 19 Lut, 2012 22:47, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2012 22:50
|
|
|
Jak na trzy miesięcznego szczeniaka naprawdę mały |
|
|
|
|
|