A ty? Czy byłeś już dzisiaj przynajmniej na jednym mityngu ? |
Autor |
Wiadomość |
matiwaldi
[*][*][*]
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2017 12:10
|
|
|
Tadeusz napisał/a: | Kto inny może poeiedzieć, że Ty boisz się rzeczywistej pracy nad sobą. |
pewnie masz rację ....
tylko pamiętaj,że racja jest jak doooooopa , każdy ma swoją .....
|
_________________ To be, or not to be, that is the question:... |
|
|
|
|
Tadeusz
Gość
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2017 12:15
|
|
|
Zgadza się. Dlatego zachęcam do poważnego traktowania problemu, i pracy na programie 12 kroków. |
|
|
|
|
Wojski
Gość
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2017 12:29
|
|
|
Tadeusz napisał/a: | Jak wiadomo tylko Wspólnota AA daje nam gwarancję życia w trzeźwości, szczęściu i pogodzie ducha. |
Chyba powinieneś napisać, że "tylko wspólnota AA daje MI gwarancję.....itd"
Znam sporo trzeźwiejących, którzy w ogóle nie chodzą na mityngi i cieszą się normalnym życiem, tak, że bez patosu i przesady kolego.....
Tadeusz napisał/a: | Ciekawy jestem jak Wy realizujecie uczestnictwo we Wspólnocie na co dzień. |
Ja swoje uczestnictwo zrealizowałem i przestałem uczęszczać na mityngi. Nie da się w kółko przez ileś lat międlić tego samego, a przynajmniej ja nie potrafię..... |
|
|
|
|
matiwaldi
[*][*][*]
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2017 12:45
|
|
|
Wojski napisał/a: | Nie da się w kółko przez ileś lat międlić tego samego, a przynajmniej ja nie potrafię..... |
|
_________________ To be, or not to be, that is the question:... |
Ostatnio zmieniony przez matiwaldi Nie 19 Lut, 2017 12:48, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2017 14:35
|
|
|
Tadeusz napisał/a: | pamiętajcie: kontakt z nietrzeźwiącym alkoholikiem najważniejsza sprawą.
|
No na pewno wszyscy dokładnie to zapamiętają
Słyszeliście??!!! Natentychmiast skontaktować się z nietrzeźwiejącym alkoholikiem, co prawda nie mam zielonego pojęcia po co, ale skoro tak doświadczony kolega głosi, który:
Tadeusz napisał/a: | JA wyznaję zasadę, że nie ma dnia bez przynajmniej jednego/dwóch mityngów |
To pewnie wie co mówi..................albo i nie |
_________________ |
|
|
|
|
Matinka
Trajkotka
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 20 Cze 2013 Posty: 1002
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2017 14:55
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Tadeusz napisał/a: pamiętajcie: kontakt z nietrzeźwiącym alkoholikiem najważniejsza sprawą.
No na pewno wszyscy dokładnie to zapamiętają |
No, teraz zapamiętają
Tadeusz napisał/a: | nie ma dnia bez przynajmniej jednego/dwóch mityngów |
Myślę, że Tadeusz mówi prawdę, bez mityngów nie byłoby Jego dni, takie ma przekonanie.
Ja się cieszę, że moje dni są, chociaż nie ma w nich mitingów i wielu innych rzeczy, a jednak są wypełnione po brzegi.
Systematyczność wykazuję w spacerach, dziś chociaż szaro i mokro, dużą dawkę energii i radości dał mi spacer z mamą po lesie |
|
|
|
|
Tadeusz
Gość
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2017 15:11
|
|
|
Zupełnie nie rozumiem waszej ironii. A już moderator to chyba powinien być bardziej wyważony w opiniach. Dziwna sytuacja. Nie musicie się ze mną zgadzać, ale skoro nawet moderatorzy się wyśmiewają to może napiszcie oficjalnie jaka jest " jedynie sluszna" prawda tego
forum. Jeśli moderator pterodaktyl będzie nadal w ten spisób odnosił się do moich wypowiedzi, to zlożę skargę do administracji forum. Co wolno (albo i nie) zwykłemu userowi to chyba nie przystoi modowi?! |
|
|
|
|
Matinka
Trajkotka
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 20 Cze 2013 Posty: 1002
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2017 15:54
|
|
|
Moderator spełnił swoją rolę, która jest dość niewdzięczna, bo m.in. polega na wyłapywaniu tego rodzaju "kwiatków", chyba, że jest to nowatorskie podejście do trzeźwienia :
Tadeusz napisał/a: | I pamiętajcie: kontakt z nietrzeźwiącym alkoholikiem najważniejsza sprawą. |
Przeczytaj uważnie swoje słowa i zastanów się do czego namawiasz oraz jakie są Twoje doświadczenia związane z tym twierdzeniem. Tadeusz napisał/a: | może napiszcie oficjalnie jaka jest " jedynie sluszna" prawda tego forum |
Nie ma jedynie słusznej prawdy
Każdy ma swoją drogę i o tym opowiada. Bywa, że usiłuje przedstawić swoje doświadczenia jako jedynie słuszną prawdę, ale...jest to tylko powodem do dalszej dyskusji dla tych, którzy mają swoją rację
Dlatego zamiast ogólników:
Tadeusz napisał/a: | Jak wiadomo tylko Wspólnota AA daje nam |
lepiej podzielić się swoim doświadczeniem. Jak będziesz w tym przekonujący, to kto wie, może ktoś będzie miał ochotę spróbować podobnej drogi. |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2017 16:01
|
|
|
dzień dobry ojcze Tadeuszu
nie przejmuj się
jednemu pomaga codzienny kontakt z nietrzeźwym, żeby być trzeźwym - jest to zrozumiałe i logiczne
drugiemu nie jest potrzebny taki kontakt i woli się trzymać tylko trzeźwych - co jest także zrozumiałe
masz jakieś zainteresowania oprócz AA? np rybki albo dekarstwo? jakieś pasje ukryte? |
|
|
|
|
Whiplash
Admin Techniczny
Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Lip 2011 Posty: 1339 Skąd: White Undercane
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2017 16:21
|
|
|
Tadeuszu, widzę, że daleko nie odszedłeś "tym razem na stałe". |
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.
Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu. |
|
|
|
|
Matinka
Gość
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2017 16:26
|
|
|
szymon napisał/a: | jednemu pomaga codzienny kontakt z nietrzeźwym, żeby być trzeźwym - jest to zrozumiałe i logiczne
drugiemu nie jest potrzebny taki kontakt i woli się trzymać tylko trzeźwych - co jest także zrozumiałe |
A trzeciemu...
I to jest Święta Prawda |
|
|
|
|
alkoholik i inni
Gość
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2017 16:49
|
|
|
Whiplash napisał/a: | Tadeuszu, widzę, że daleko nie odszedłeś "tym razem na stałe". |
Hehe, wreszcie jeden zajarzył. Mądry jesteś bo "widzisz to i owo". Trochę beki z was miałem. Szkoda, że tak krótko. No nic, dobre i to. Fakt, faktem piszę to teraz zupelnie serio, kisicie się we własnym sosie. Z zewnątrz dobrze to widać. Takie towarzystwo wzajemnej adoracji. No i dopsz. Tym razem to już serio. Żegnam. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2017 16:54
|
|
|
alkoholik i inni napisał/a: | Hehe, wreszcie jeden zajarzył. |
Aleś Ty naiwny |
_________________ |
|
|
|
|
Hyptopter
Gość
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2017 19:55
|
|
|
alkoholik i inni napisał/a: | Trochę beki z was miałem. | No ja osobiście to miałem z Ciebie. I to więcej niż tylko trochę... |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pon 20 Lut, 2017 12:14
|
|
|
Hyptopter napisał/a: | No ja osobiście to miałem z Ciebie. |
To tak jak ja
Moderacja pewnie też - o ile jej się chciało klikać w guziczek wyświetlający IP. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
|