Przesunięty przez: Wiedźma Pon 14 Lut, 2022 09:54 |
Ciekawe stronki |
Autor |
Wiadomość |
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2011 16:17
|
|
|
akacja46 napisał/a: | To ja to zrobię, bo tam też mam konto. | Ja już zrobiłam to bardzo,bardzo dawno temu. A tam jestem od zawsze. I jestem moderatorem. |
|
|
|
|
akacja46
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2011 16:33
|
|
|
Muszę zacząć zwracać uwagę na te daty. Przepraszam. |
|
|
|
|
beata
Szefowa Al-Kaidy współuzależniona,ddd
Pomogła: 83 razy Wiek: 47 Dołączyła: 07 Sty 2009 Posty: 2806 Skąd: 51°38'51N
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2011 16:34
|
|
|
akacja46 napisał/a: | Muszę zacząć zwracać uwagę na te daty. | |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9685
|
Wysłany: Nie 14 Sie, 2011 16:41
|
|
|
akacja46 napisał/a: | Przepraszam. |
Spoko |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
tomasz-grabiec
Obserwator
|
Wysłany: Czw 09 Lut, 2012 08:58
|
|
|
Zapraszamy do korzystania z oferty Programu Wsparcia Rodziny (skierowanego do mieszkańców miasta Poznań). Program oferuje bezpłatne konsultacje psychologiczno-pedagogiczne oraz terapię dla osób współuzależnionych, DDA oraz dzieci wychowujących się w rodzinach z problemem alkoholowym. Gwarantujemy wysoką jakość pomocy oraz szybkie terminy!
Kontakt: (0-61) 878-57-66, (0-61) 878-57-51, (0-61) 878-48-26, (0-61) 878-57-61, (0-61) 878-57-62
Internet: http://www.mopr.poznan.pl...ezniona-67.html
Adres: ul. Matejki 50 (pok. 9-13), Poznań. |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Czw 09 Lut, 2012 09:17
|
|
|
Osoby zgłaszające powyższe posty informuję, że wpisy zostały ze mną wcześniej uzgodnione. |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7859
|
Wysłany: Sob 07 Kwi, 2012 07:29
|
|
|
Telefon dla osób uzależnionych od internetu, hazardu lub seksu
http://www.psychologia.ed...awioralnie.html |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
Ostatnio zmieniony przez Wiedźma Pon 03 Kwi, 2017 18:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
darekd
Milczek Darek. Z perskiego daraya vahu
Pomógł: 1 raz Wiek: 54 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 7 Skąd: Bartoszyce
|
Wysłany: Czw 30 Sie, 2012 11:17
|
|
|
Witajcie,
Po otrzymaniu zgody sił jak najbardziej czystych, choć nicku sugerującym coś nieco innego ... (Wiedźmy) chciałem Was poinformować o tym, że zacząłem coś nowego...
Część artykułów dostępnych w moim serwisie zaczynam opracowywać w formie audiowizualnej, na YouTube
Co sądzicie o takiej formie? Co chcielibyście zobaczyć? Obecnie jestem na poziomie pracy w grupie psychoedukacyjnej, zresztą na pogłębionym etapie wymagana jest indywidualna praca z psychoterapeutą, więc filmy mają i tak ograniczenia."
Wkrótce kontynuuję STUiW, pracuję jako wolontariusz (pod superwizją) z osobami uzależnionymi i współuzależnionymi, więc z czasem i zapotrzebowaniem materiałów będzie coraz więcej
Pozdrawiam, Darek |
_________________ Na kursie i ścieżce
Życie jest drogą ciągłego rozwoju i doskonalenia, którą idę na własny rachunek. Nawet jeśli czasem jest on wysoki- jestem Panem swojego życia |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 30 Sie, 2012 11:26
|
|
|
darekd napisał/a: | zresztą na pogłębionym etapie wymagana jest indywidualna praca z psychoterapeutą |
a coś więcej o tym? to jest sposób na zycie, zarabianie, samorealizację, pomoc komuś... ?
PS
ogólna forma jest OK |
|
|
|
|
darekd
Milczek Darek. Z perskiego daraya vahu
Pomógł: 1 raz Wiek: 54 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 7 Skąd: Bartoszyce
|
Wysłany: Czw 30 Sie, 2012 11:41
|
|
|
Już spieszę odpisać. Będzie długo...
jeszcze w klasie maturalnej marzyłem o studiach. Po rozwodzie rodziców (alko ojca) musiałem iść do pracy. Potem blisko 18 lat robiłem nie to, co chciałem, ale to, co było można. Kiedy zacząłem odzyskiwać siebie, zacząłem odkrywać też co chcę robić, wróciłem do psychologii, Mellibrudy (Ja i Inni). Zacząłem intensywnie pracować z sobą. SPP, treningi, grupa otwarcia, coaching.
Teraz (zmiana zawodowa) będę kontynuował naukę, chcę pomagać ludziom, pracując z nimi. Tym bardziej, że wiem już, że gdyby ktoś kiedyś tak naprawdę pomógł mojemu ojcu, pewnie losy byłyby inne. Pracując z sobą (DDA) przez kilka lat opierałem się na internecie. Wiem jak trudno było mi znaleźć jakieś materiały, wiedzę. Na grupę w swoim mieście trafiłem przez... Zakroczym. Długa droga.
Ciężko mi powiedzieć, oddzielić sposób na życie od pracy, samorealizacji i zarabiania. Ktoś kiedyś powiedział, że najlepiej robić to, co się lubi, a jeśli jeszcze za to zapłacą?
NIE jest to serwis komercyjny- mam na myśli You Tube, jak i mój "osobisty" (choć tu nie wiem, co będzie dalej).
Kanał na YouTube jest raczej pomyślany jako przystanek dla kogoś, kto szuka wiedzy. To, co sam przeszedłem nie zamykam w szufladzie- może komus się przyda?
TAK, są tam reklamy, jednak jakoś nie wierzę w przychód z tego
NIE prowadzę działalności gospodarczej. Pracuję jako wolontariusz.
to tyle... Pozdrawiam, |
_________________ Na kursie i ścieżce
Życie jest drogą ciągłego rozwoju i doskonalenia, którą idę na własny rachunek. Nawet jeśli czasem jest on wysoki- jestem Panem swojego życia |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3865
|
|
|
|
|
Maciejka
|
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Śro 19 Cze, 2013 07:31
|
|
|
Perełko, zalecam ostrożność w wstawianiu tu linków do innych forów.
Odsyłam do pierwszego postu w Linkowni:
http://komudzwonia.pl/viewtopic.php?p=63683#63683
Forum Uzależnienia, oraz forum Meszuge, do którego link wstawiłaś wczoraj,
a nawet blog o tematyce DDA były już uprzednio olinkowane zwrotnie, więc się nie czepiam.
Jednak nie sądzę, żebyś o tym wiedziała, bo niełatwo te linki zwrotne znaleźć,
zakładam więc, że tylko przypadkiem nie naruszyłaś naszych zasad
Tak więc profilaktycznie uprzedzam - zanim wstawisz jakiś link do podobnych stron - sprawdzaj, czy jest tam link do Dekadencji
(na forach możesz wstawić go sama, jeśli pozwalają na to tamtejsze regulaminy) |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Śro 19 Cze, 2013 07:37
|
|