Nasze życie jest piekłem |
Autor |
Wiadomość |
aniteex
Małomówny aniteex
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 17:10
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Uważam, że opisane przez Ciebie zachowania ojca noszą znamiona znęcania się,
a to podlega art. 207 kodeksu karnego. |
pewnei zdziwie nie jedna osobe na forum, ze jak założyłam sprawe o znecanie sie psychiczne ojca i o dokonaniu zniszczen naszego mienia udokumentowane zdjeciami przedmiotów zniszczonych ,prokuratura uznała że nei widzi tu nic takiego złego i umozyła sprawe.Dopiero jak odwołałam sie dalej ojciec zostal ukarany. Flandra napisał/a: | terapia DDA to profilaktyka alkoholizmu i wszelkich innych uzależnień | chciałam naprawde sie tam dziś wybrać , tak jak podał mi yuraa i znalazlam w necie potwierdzenie tej wiadomości dziś o 16:30 , ale dla pewności zadzwoniłam tam .............i co poinformowano mnie ze nie ma spotkac dla DDA, każdy jest traktowany indywidualnie trzeba umowic sie na spotkanie i zostanie przypisany mi terapeuta
rufio napisał/a: | Przyjrzyj blizej tej pani - cos chyba kombinuje | nie znamy jej , poznali sie jak moj ojciec byl na odwyku i przyjechala do nas tak jak stała<ponoć mężczyzna z którym mieszkała nie wydał jej nawet ubrań>?????? , po czasie poznalismy jej corke , ale do dziś nie wiemy skad pochodzi czym sie w życiu zajmowała.......wielkie NIC |
|
|
|
|
aniteex
Małomówny aniteex
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 17:14
|
|
|
KICAJKA napisał/a: | w każdym sądzie jest komórka do spraw rodziny i tam powiedzą co i jak załatwić. Trzymam kciuki. |
dziekuje musze najpierw uzgodnic z siostrami co i jak ....Nasz macocha chodzi po rodzinie i znajomych ciesząc sie ta cała sytuacja i opowiada wszystkim że ona juz podpisała opiekę nad jeszcze nienarodzonym dzieckiem ?????Jak to możliwe????Moim zdaniem siostra powinna wskazac opiekuna czy nie?????Chwilami mnie to przerasta |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 17:35
|
|
|
Aniteex!
Zadzwoniłaś do poradni, tam Ci powiedzieli jaka jest kolejność działań, żeby podjąć terapię: trzeba zadzwonić i umówić się na pierwszą wizytę z terapeutą, a później, jeżeli jest grupa, skierują Cię na zajęcia grupowe.
Na mityng DDA (grupy samopomocowe) można wejść bez uprzedzenia.
Z tego co widzę w spisie, mityngi odbywają się pod tym samym adresem, gdzie mieści się poradnia.
Tu jest spis terapii:
http://www.ipz.edu.pl/ind...&id=167&lang=pl
...a tu mityngi DDA:
http://www.dda.pl/index.p...id=77&Itemid=53 |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
Ostatnio zmieniony przez Klara Czw 15 Paź, 2009 17:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
aniteex
Małomówny aniteex
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 17:45
|
|
|
dziekuje |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 17:58
|
|
|
Ani... ja tylko mogę trzymać kciuki, z niniejszym czynie... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 18:36
|
|
|
przykro mi ale rozmawiałem z W. z Kołobrzegu, grupa DDA była i juz nie dziala z braku chetnych. tzn grupa była praktycznie jednoosobowa przez kilka miesięcy od czasu do czasu ktoś drugi zaglądał i ta jedna osoba stracila zapał.
Al-anonki tez się tam rozsypały |
|
|
|
aniteex
Małomówny aniteex
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 18:57
|
|
|
yuraa napisał/a: | tez się tam rozsypały | hmmmmmm i co teraz ?????usiłuje sie dodzwonić do znajomego lekarza , ktory kiedyś tam przyjmował , teraz jest tylk oraz w tyg. może on mi coś mądrego powie |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 19:00
|
|
|
Cytat: | hmmmmmm i co teraz ????? |
Po prostu zadzwoń jeszcze raz do tej poradni i umów się z terapeutą na spotkanie indywidualne, a później - zobaczysz. Przecież tam wiedzą co mają robić.... |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 19:26
|
|
|
Aniteex, to, że grupa sie rozsypała nie znaczy, że nie jest prowadzona terapia DDA.
Nie zniechęcaj sie na starcie! Dzwoń i umawiaj się. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
aniteex
Małomówny aniteex
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 20:08
|
|
|
Wiedźma, Klara, napewno zadzwonie , wiem że to jest dla nas ważne
zastanawiam sie tylko dlaczego nie ma takich grup
wielu z moich znajomych łoi codziennie jak ich starzy , żal mi tych dzieciaczkow , bo i co one sa winne.Narobili dzieci i chleja, a dzieci samopas powinni szukać pomocy w takich własnie grupach |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 20:32
|
|
|
Wiesz Ani, swego czasu "robiłam za tłum" podczas tworzenia się właśnie takiej grupy.
Po prostu jedna z Al-Anonek z mojej grupy wiedziała, że jej samej są potrzebne takie spotkania, postanowiła więc stworzyć grupę DDA.
Znalazła materiały do pracy w wydawnictwie "Akuracik" (było to kilka lat temu, więc nie wiem, czy to jest jeszcze aktualne), namówiła kilka osób będących DDA z naszej grupy Al-Anon, wypisała informacje o tym gdzie i kiedy odbywają się mityngi, każdy z nas zaniósł po kilkanaście karteczek do najbliższych sobie przychodni leczenia uzależnień, no i zaczęliśmy się spotykać. Powolutku dochodziły inne osoby, coraz młodsze i coraz bardziej potrzebujące wsparcia. Ta grupa działa do tej pory. |
Ostatnio zmieniony przez Klara Czw 15 Paź, 2009 20:33, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
aniteex
Małomówny aniteex
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 20:42
|
|
|
Klara, trzeba chciec, a tu w moim otoczeniu głosno sie o tym nie mówi.
Ja nie utrzymuje kontaktów z ludzmi z sasiedztwa, chociazby dlatego ze mam inne perspektywy w życiu niż oni.
Dla mnie jest najważniejsze moja rodzina, rodzina, rodzina chce by mój synek miał normalne świeta, przedszkole, wakacje.
Widzą mnie inna: szkoła, praca na stanowisku kierowniczym, 2 auta na podworku, nie wszystkim sie to podoba, ale ja cieżko na to wszystko pracuje z mężem
a moglibysmy tez wstawac rano i myslec jak ty sie napic i gdzie uzbierac na fajki, nie myśląc o swoich dzieciaczkach. |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 20:48
|
|
|
Tak, ale Twoje ukochane dzieciaczki są świadkami dantejskich scen, które się dzieją w ich najbliższym otoczeniu, a które opisujesz.
To nie pozostanie bez wpływu na nie.
Chodzi o to, żebyście się wszystkie (Ty i siostry) nauczyły, jak sobie z taką sytuacją poradzić. Można to zrobić tylko słuchając doświadczeń innych będących w podobnej sytuacji, albo takich które już sobie z tym poradziły.
Dlatego namawiamy Ciebie do pójścia do poradni. To nie jest wstyd! |
|
|
|
|
aniteex
Małomówny aniteex
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 21:07
|
|
|
Klara napisał/a: | To nie jest wstyd! | oj nic mi kochana nie mów, to co moj synuś czasem tu widzi i słyszy to juz jest straszne przeżycie...... i pozniej przeżywa ze dziadek krzyczał,albo że ciocia płakała
teksty jakie potrafi z podworka przynieść typu :głupi jak burak, albo chcesz w p.........ip ignoruje te słowa , tłumacząć sobie ze predzej czy pozniej i tak je usłysze
Klara napisał/a: | Dlatego namawiamy Ciebie do pójścia do poradni. To nie jest wstyd | rozmawiałam z siostrami i przy kolejnej wizycie najmłodszej u psychologa , wybierzemy sie tam wszystkie razem nie wstydze sie tego , a nawet chetnie porozmawiam na ten temat , dużo czytam ale to chyba nie jest to samo co terapia
Koleżanka , ktora chodzi do psychologa po wypadku samochodowym , twierdzi ze to lepsze niz ni ejedna dyskoteka jaka w życiu przezyla |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 21:09
|
|
|
aniteex napisał/a: | Koleżanka , ktora chodzi do psychologa po wypadku samochodowym , twierdzi ze to lepsze niz ni ejedna dyskoteka jaka w życiu przezyla |
Dość zaskakujące porównanie... |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
|