Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nasze życie jest piekłem
Autor Wiadomość
aniteex 
Małomówny
aniteex

Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 17:10   

Wiedźma napisał/a:
Uważam, że opisane przez Ciebie zachowania ojca noszą znamiona znęcania się,
a to podlega art. 207 kodeksu karnego.

pewnei zdziwie nie jedna osobe na forum, ze jak założyłam sprawe o znecanie sie psychiczne ojca i o dokonaniu zniszczen naszego mienia udokumentowane zdjeciami przedmiotów zniszczonych ,prokuratura uznała że nei widzi tu nic takiego złego i umozyła sprawe.Dopiero jak odwołałam sie dalej ojciec zostal ukarany.
Flandra napisał/a:
terapia DDA to profilaktyka alkoholizmu i wszelkich innych uzależnień
chciałam naprawde sie tam dziś wybrać , tak jak podał mi yuraa i znalazlam w necie potwierdzenie tej wiadomości dziś o 16:30 , ale dla pewności zadzwoniłam tam .............i co poinformowano mnie ze nie ma spotkac dla DDA, każdy jest traktowany indywidualnie trzeba umowic sie na spotkanie i zostanie przypisany mi terapeuta cf2423f
rufio napisał/a:
Przyjrzyj blizej tej pani - cos chyba kombinuje
:( nie znamy jej , poznali sie jak moj ojciec byl na odwyku i przyjechala do nas tak jak stała<ponoć mężczyzna z którym mieszkała nie wydał jej nawet ubrań>?????? , po czasie poznalismy jej corke , ale do dziś nie wiemy skad pochodzi czym sie w życiu zajmowała.......wielkie NIC

aniteex 
Małomówny
aniteex

Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 17:14   

KICAJKA napisał/a:
w każdym sądzie jest komórka do spraw rodziny i tam powiedzą co i jak załatwić. Trzymam kciuki.

:D dziekuje musze najpierw uzgodnic z siostrami co i jak ....Nasz macocha chodzi po rodzinie i znajomych ciesząc sie ta cała sytuacja i opowiada wszystkim że ona juz podpisała opiekę nad jeszcze nienarodzonym dzieckiem ?????Jak to możliwe????Moim zdaniem siostra powinna wskazac opiekuna czy nie?????Chwilami mnie to przerasta cf2423f

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 17:35   

Aniteex!
Zadzwoniłaś do poradni, tam Ci powiedzieli jaka jest kolejność działań, żeby podjąć terapię: trzeba zadzwonić i umówić się na pierwszą wizytę z terapeutą, a później, jeżeli jest grupa, skierują Cię na zajęcia grupowe.
Na mityng DDA (grupy samopomocowe) można wejść bez uprzedzenia.
Z tego co widzę w spisie, mityngi odbywają się pod tym samym adresem, gdzie mieści się poradnia.
Tu jest spis terapii:
http://www.ipz.edu.pl/ind...&id=167&lang=pl
...a tu mityngi DDA:
http://www.dda.pl/index.p...id=77&Itemid=53
Ostatnio zmieniony przez Klara Czw 15 Paź, 2009 17:36, w całości zmieniany 1 raz  

aniteex 
Małomówny
aniteex

Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 17:45   

fsdf43t dziekuje

stiff 
Uzależniony od netu

Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 17:58   

Ani... ja tylko mogę trzymać kciuki, z niniejszym czynie... :okok: :)

yuraa 
Moderator

Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 18:36   

przykro mi ale rozmawiałem z W. z Kołobrzegu, grupa DDA była i juz nie dziala z braku chetnych. tzn grupa była praktycznie jednoosobowa przez kilka miesięcy od czasu do czasu ktoś drugi zaglądał i ta jedna osoba stracila zapał.
Al-anonki tez się tam rozsypały

aniteex 
Małomówny
aniteex

Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 18:57   

yuraa napisał/a:
tez się tam rozsypały
hmmmmmm cf2423f i co teraz ?????usiłuje sie dodzwonić do znajomego lekarza , ktory kiedyś tam przyjmował , teraz jest tylk oraz w tyg. może on mi coś mądrego powie

Klara 

Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 19:00   

Cytat:
hmmmmmm cf2423f i co teraz ?????

Po prostu zadzwoń jeszcze raz do tej poradni i umów się z terapeutą na spotkanie indywidualne, a później - zobaczysz. Przecież tam wiedzą co mają robić....

Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 19:26   

Aniteex, to, że grupa sie rozsypała nie znaczy, że nie jest prowadzona terapia DDA.
Nie zniechęcaj sie na starcie! Dzwoń i umawiaj się.

aniteex 
Małomówny
aniteex

Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 20:08   

Wiedźma, Klara, napewno zadzwonie , wiem że to jest dla nas ważne fsdf43t

zastanawiam sie tylko dlaczego nie ma takich grup cf2423f
wielu z moich znajomych łoi codziennie jak ich starzy , żal mi tych dzieciaczkow , bo i co one sa winne.Narobili dzieci i chleja, a dzieci samopas cf2423f powinni szukać pomocy w takich własnie grupach

Klara 

Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 20:32   

Wiesz Ani, swego czasu "robiłam za tłum" podczas tworzenia się właśnie takiej grupy.
Po prostu jedna z Al-Anonek z mojej grupy wiedziała, że jej samej są potrzebne takie spotkania, postanowiła więc stworzyć grupę DDA.
Znalazła materiały do pracy w wydawnictwie "Akuracik" (było to kilka lat temu, więc nie wiem, czy to jest jeszcze aktualne), namówiła kilka osób będących DDA z naszej grupy Al-Anon, wypisała informacje o tym gdzie i kiedy odbywają się mityngi, każdy z nas zaniósł po kilkanaście karteczek do najbliższych sobie przychodni leczenia uzależnień, no i zaczęliśmy się spotykać. Powolutku dochodziły inne osoby, coraz młodsze i coraz bardziej potrzebujące wsparcia. Ta grupa działa do tej pory.
Ostatnio zmieniony przez Klara Czw 15 Paź, 2009 20:33, w całości zmieniany 2 razy  

aniteex 
Małomówny
aniteex

Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 20:42   

Klara, trzeba chciec, a tu w moim otoczeniu głosno sie o tym nie mówi.
Ja nie utrzymuje kontaktów z ludzmi z sasiedztwa, chociazby dlatego ze mam inne perspektywy w życiu niż oni.
Dla mnie jest najważniejsze moja rodzina, rodzina, rodzina chce by mój synek miał normalne świeta, przedszkole, wakacje.
Widzą mnie inna: szkoła, praca na stanowisku kierowniczym, 2 auta na podworku, nie wszystkim sie to podoba, ale ja cieżko na to wszystko pracuje z mężem

a moglibysmy tez wstawac rano i myslec jak ty sie napic i gdzie uzbierac na fajki, nie myśląc o swoich dzieciaczkach.

Klara 

Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 20:48   

Tak, ale Twoje ukochane dzieciaczki są świadkami dantejskich scen, które się dzieją w ich najbliższym otoczeniu, a które opisujesz.
To nie pozostanie bez wpływu na nie.
Chodzi o to, żebyście się wszystkie (Ty i siostry) nauczyły, jak sobie z taką sytuacją poradzić. Można to zrobić tylko słuchając doświadczeń innych będących w podobnej sytuacji, albo takich które już sobie z tym poradziły.
Dlatego namawiamy Ciebie do pójścia do poradni. To nie jest wstyd!

aniteex 
Małomówny
aniteex

Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 21:07   

Klara napisał/a:
To nie jest wstyd!
oj nic mi kochana nie mów, to co moj synuś czasem tu widzi i słyszy to juz jest straszne przeżycie...... i pozniej przeżywa ze dziadek krzyczał,albo że ciocia płakała :shock:

teksty jakie potrafi z podworka przynieść typu :głupi jak burak, albo chcesz w p.........ip cf2423f ignoruje te słowa , tłumacząć sobie ze predzej czy pozniej i tak je usłysze
Klara napisał/a:
Dlatego namawiamy Ciebie do pójścia do poradni. To nie jest wstyd
rozmawiałam z siostrami i przy kolejnej wizycie najmłodszej u psychologa , wybierzemy sie tam wszystkie razem :) nie wstydze sie tego , a nawet chetnie porozmawiam na ten temat , dużo czytam ale to chyba nie jest to samo co terapia ;)
Koleżanka , ktora chodzi do psychologa po wypadku samochodowym , twierdzi ze to lepsze niz ni ejedna dyskoteka jaka w życiu przezyla :szok:

Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Czw 15 Paź, 2009 21:09   

aniteex napisał/a:
Koleżanka , ktora chodzi do psychologa po wypadku samochodowym , twierdzi ze to lepsze niz ni ejedna dyskoteka jaka w życiu przezyla

Dość zaskakujące porównanie... :shock:

Odpowiedz do tematu