|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Stosowanie "zasad" AA w życiu i na forum |
Autor |
Wiadomość |
endriu
(banita)
Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2012 16:15
|
|
|
szymon napisał/a: | ooo przepraszam, ja tylko nie piję |
no nie szymon, trzeźwiejesz to widać i czuć,
tylko czasami mógłbyś czymś poprzeć tezę a nie wbić szpilkę i czekać na reakcję
bo to mój patent |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2012 16:23
|
|
|
staaw napisał/a: | Szymek!
Piłeś sodówkę? |
muszę sie Wam do czegoś przyznać
walę sodówe codziennie 1,5 litra przed wejściem na forum, może to to?
endriu napisał/a: | ylko czasami mógłbyś czymś poprzeć tezę a nie wbić szpilkę |
nie chcę udzielać rad, bo ktoś mi zarzuci, ze jestem lekarzem, czy terapeutą...
żyje sobie pomalutku, cenię ruch AA, chwalę sobie bardzo terapię z NFZ, jeszcze bardziej chwalę sobie moje spotkania z moim "guru"
lubię książki o świadomości i ego, lubię nie myśleć o niczym, staram się by owoce dojrzewały, kominek postawiłem i pomalowałem pokój - zapraszam na sodówe,
papiery rozwodowe złożone, ojcem chrzestnym będę za dwa tygodnie, bramę pospawałem, bicki rosną, kaloryfer się pokazuje, wszystkie religie wywodzą się z jednej |
|
|
|
|
KARO
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2012 16:30
|
|
|
To Ci się Szymon uało ...samo sedno ! |
_________________ ...skorpion... |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2012 16:30
|
|
|
szymon napisał/a: | lubię książki o świadomości i ego, lubię nie myśleć o niczym, staram się by owoce dojrzewały, kominek postawiłem i pomalowałem pokój - zapraszam na sodówe,
papiery rozwodowe złożone, ojcem chrzestnym będę za dwa tygodnie, bramę pospawałem, bicki rosną, kaloryfer się pokazuje, wszystkie religie wywodzą się z jednej |
i Ty to nazywasz nic |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2012 16:57
|
|
|
pastel napisał/a: | Marc-elus napisał/a: | różni się w szczegółach, w zależności od miejsca występowania(kraj), tak więc nie dajmy się zwariować.... bo to pachnie dogmatem. |
"Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz?" (Łk 6,41).
|
Widzisz Pastel, jakbyś chciał się czegoś dowiedzieć, o tym co piszę, to byś nie użył tego cytatu....
Ale każdy dostrzega w postach innych to co sam chce widzieć.
Szymek, gorąco dziś, wal sodówkę i nie przejmuj się maluczkimi i ich gadaniem o pokorze.... |
|
|
|
|
endriu
(banita)
|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2012 17:17
|
|
|
szymon napisał/a: | żyje sobie pomalutku, cenię ruch AA, chwalę sobie bardzo terapię z NFZ, jeszcze bardziej chwalę sobie moje spotkania z moim "guru"
lubię książki o świadomości i ego, lubię nie myśleć o niczym, staram się by owoce dojrzewały, kominek postawiłem i pomalowałem pokój - zapraszam na sodówe,
no może ja też zacznę wymieniać swoje zyski z trzeźwienia
szymon, zainspirowałeś mnie bo piszę tutaj raczej o smutkach a nie radościach
chyba napiszę w pamiętniku,
oj będzie tego parę stron |
|
|
|
|
|
endriu
(banita)
|
Wysłany: Pon 06 Sie, 2012 17:50
|
|
|
Marc-elus, Ty nie masz aż tak fajnie |
|
|
|
|
|
ysae
Małomówny
|
Wysłany: Wto 16 Paź, 2012 20:46
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | Chciałbym przypomnieć iż te zasady, którymi kieruje się Wspólnota, obowiązują na mitingach i ich stosowanie jest indywidualną sprawą wyboru każdego człowieka.
Wielu nie należy do AA, bądź też nie kieruje się tymi "prawami" będąc na forum czy też w codziennym życiu.
Natomiast Ci co się kierują, robią to z własnego wyboru, tak więc dotyczy to tylko ich, a nie ich rozmówców. A czasem mam wrażenie iż osoby argumentujące w ten sposób chciałby to rozciągnąć na cały świat, uznając z góry że tak powinno być, bo "tak jest w AA". |
Slowa jakby do mnie skierowane. |
Ostatnio zmieniony przez ysae Wto 16 Paź, 2012 20:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|