zmienne fazy rozrzadu |
Autor |
Wiadomość |
wolny
(banita)
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 16:21
|
|
|
Fajnie chłopaki że se z mojego temata warsztat samochodowy zrobiliście, zwłaszcza ten temat wtrysku i odpowiedniego cylindra mnie zainteresił, bo tak sie zastanawiam jak ten cylinder dostaje coraz większe smarowanie to jakby luz na tłoku sie robił i nie wiem może jakieś dodatkowe pierścienie by trzeba było zastosować albo co, bo tłoka to ja powiększał nie bede !!! Już co najwyżej to ten cylinder może by sie dało jakoś pomniejszyć ???
Pewnikiem oczyszczanie tematu zaraz nastąpi bo normalnie już przepracowanym olejem zaczyna jechać !!! Yeti ale powiem uczciwe wiele sie dowiedziałem od ciebie więc muszę podziękować za dostarczoną wiedzę, której nigdy zbyt wiekle !!! Tak że ogólnie jest super |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
yeti
Towarzyski off-road 4x4
Wiek: 72 Dołączył: 05 Sty 2012 Posty: 168 Skąd: czarna górna
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 16:33
|
|
|
jak ten cylinder dostaje coraz większe smarowanie to jakby luz na tłoku sie robił
Jak smarujesz to nie wycierasz WOLNY JA tOBIE MAM TA ZASADE TŁUMACZYC-ZŁOTEJ RĄCZCE
Gorzej jak na sucho suwy odbywały sie beda oooooo może sie nie tylko wytrzeć ale i zatrzeć i co wtedy jak to wytulejować???
Oczywiscie ja o motoryzacji jeno pisze |
_________________ nadal trzeźwy,ale słaby!!! |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 16:35
|
|
|
yeti napisał/a: | jOczywiscie ja o motoryzacji jeno pisze |
Doskonale to rozumiem... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 16:41
|
|
|
Yeti zaraz sie ze śmiechu przewrócę ,, pięknie to ująłeś wytulejować hihihihiihihihih |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 16:48
|
|
|
wolny napisał/a: | pięknie to ująłeś wytulejować |
Oczywiście nie zapominajmy o honowaniu... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
|
|
|
|
yeti
Towarzyski off-road 4x4
Wiek: 72 Dołączył: 05 Sty 2012 Posty: 168 Skąd: czarna górna
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 17:15
|
|
|
Oczywiście nie zapominajmy o honowaniu...
Oj jak miło z fachowcem pogadać,ale jest problem bo honowaczy to by sie tu znalazło o ho ho i jak tu w tę kolejkę sie wcisnąć |
_________________ nadal trzeźwy,ale słaby!!! |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 17:16
|
|
|
staaw hihihi a to co za wynalazek ???honowanie , chiba wew necie trza mi szukać tego nazewnictwa ??? No i co nie mowiłem że ja nie za mocny wew te klocki jezdem!! |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 17:19
|
|
|
Ło matko znalazłem tak tak honowanie jest jak najbardziej wskazane przy tłoku |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 17:19
|
|
|
wolny napisał/a: | chiba wew necie trza mi szukać tego nazewnictwa ??? |
Ponieważ cały czas mówimy o SILNIKACH, nazewnictwo usłyszysz na wydziale obróbki mechanicznej... |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 17:22
|
|
|
staaw a ty zawodu to mechanik czy jeno samouk mechanik ?? |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 17:25
|
|
|
staaw, i jeszcze jedno pytanie w związku z podpisem pod nickiem a chodzi mi o te patelnie , czy koniecznie trza prosić o te patelnie czy nie lepiej bez pytania tak zwyczajnie se no ooo!!wziąć |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 17:25
|
|
|
wolny napisał/a: | staaw a ty zawodu to mechanik czy jeno samouk mechanik ?? |
Z zawodu... którego od lat nie wykonuję... |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 17:27
|
|
|
Ja z zawodu elektryk ale też nie wykonuje od chwili jak Wałęse na prezydenta wsadzili !!! Na prawde!!! |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 17:28
|
|
|
wolny napisał/a: | chodzi mi o te patelnie , czy koniecznie trza prosić o te patelnie czy nie lepiej bez pytania tak zwyczajnie se no ooo!!wziąć |
Bez pytania to możesz z liścia oberwać...
Tak poważniej jest to parafraza opowiastki terapeutycznej coby nie kręcić sobie filmów:
Cytat: |
Zajączek chciał usmażyć sobie jajecznicę. Nie miał jednak patelni. Jedynym zwierzęciem, o którym wiedział, że miała patelnię była lisica. Ale że lisica chytra i wredna, zajączek myśli:
- Nie pożyczy - stara i wredna jest, nie pomoże mi i jeszcze się śmiać będzie. Chociaż może pomoże, w sumie borsuk mówił że lisica mnie lubi... Eee, ale mówił też że to stara suka. Nie pożyczy. Ale lis ma u mnie dług, tyle razy orżnąłem go w pokera...
Zajączek tak myśli, myśli, wciąż idąc przez las aż w końcu dochodzi do lisiej nory. Puka, czeka.
- Pożyczy. Nie pożyczy... Pożyczy! Nie pożyczy!
W końcu otwierają się drzwi a zajączek drze się na lisicę:
- A w d**ę se wsadź tą patelnię! |
Ta jest o lisicy, ja słyszałem o borsukowej... |
Ostatnio zmieniony przez staaw Sob 16 Lut, 2013 17:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Sob 16 Lut, 2013 17:29
|
|
|
Piszemy dyrdymały bo i tak wątek spalony ,..więc hulaj dusza ,... |
|
|
|
|
|