ja poprostu chce tą siłę znaleźć w sobie |
Autor |
Wiadomość |
cool
Gaduła
Pomógł: 16 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Sty 2012 Posty: 920 Skąd: warm.-mazu.
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 11:35
|
|
|
witaj Kulka |
_________________ I jest szóstka ;-) |
|
|
|
|
Kulka29
Małomówny Alkoholiczka i Dda (2 in 1)
Wiek: 40 Dołączyła: 07 Gru 2013 Posty: 16 Skąd: Starogard Gdański
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 14:35
|
|
|
Witajcie. Miło mi się zrobiło, ze tak serdecznie zostalam powitana:-)
Co do sloneczka u mnie niesttey nie swieci:P
Na dodatek jestem w pracy do 20stej, ale przemycilam laptopika wiec nie jest zle;-) a jak samopocxzucie u Was? |
|
|
|
|
Kulka29
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 14:36
|
|
|
Pietrzyk, a jak sie wogóle czujesz z tym, ze jestes trzezwy? bo ja wszystko odczuwam bardziej swiadomie i realnie, i pierwszy raz w zyicu nie uciekam od problemow i samej siebie:-) |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 14:54
|
|
|
Cześć Kulka29,
Kulka29 napisał/a: | a jak samopocxzucie u Was? |
u mnie super słonko świeci, dzieci rzucają się śnieżkami, ja piję kawkę z żonką, oglądam skoki i podkukuję czubków z dekadencji |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
Kulka29
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 15:04
|
|
|
No to smacznej kawki zycze;-) |
|
|
|
|
pietrzyk
Małomówny
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 16:14
|
|
|
Kulka29 napisał/a: | Pietrzyk, a jak sie wogóle czujesz z tym, ze jestes trzezwy? bo ja wszystko odczuwam bardziej swiadomie i realnie, i pierwszy raz w zyicu nie uciekam od problemow i samej siebie:-) |
Powiem Ci, że czuję się całkiem dobrze. Chyba gdzieś głęboko już dawno chciałem się tak czuć , tylko nie wiedziałem jak się za to zabrać, czyli jak zabrać się za siebie. Ale odkąd powziąłem decyzję o podjęciu terapii i wstąpieniu do AA moje oczy się otworzyły bardzo szeroko. I cieszę się, że właśnie taką decyzję podjąłem, bo jakość mojego życia podniosła się niesamowicie na plus.
Pewnie, że są i dni słabsze, ale te słabsze dni nigdy nie były tymi dniami z tamtego okresu. Myślę, że odczuwam taką po prostu zwykłość, normalność tak jak to powinno być. Pewnie, że czasem chciałbym coś więcej, jakoś inaczej, ale uznać należy, że jest o niebo lepiej niżeli wcześniej |
_________________ I wasted too much time !!! |
|
|
|
|
Kulka29
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 19:03
|
|
|
pietrzyk,
Ja tez w sumie chcialam sie tak czuc. Tak normalnie czuc poprostu. Jak pilam to czulam tylko, ze cos jets nie tak, ze cos niedobrego sie dzieje, ale nie wiedzialam co, nie potrafilam tego nazwac.
Teraz pomimo tego, ze przezywam zarowno przyjemne jak i nieprzyjemne emocje , czuje, ze jestem na dobrej drodze, pierwszy raz w zyciu nie uciekam. Jestem szczera sama ze sobą , a takze z innymi ludzmi. Szczerosc mi smakuje:-) chociaz nie pogardze dobrym batonikiem tez:P:P |
|
|
|
|
pietrzyk
Małomówny
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 19:28
|
|
|
Kulka29
No to fajnie, że czujemy się podobnie. Czyli można śmiało napisać, że jedziemy na tym samym wózku (mam na myśli jego czasowość). I uważam jednocześnie, że jest to wózek na miarę naszych oczekiwań. Z czego nie ukrywam cieszę się niezmiernie.
Właśnie wróciłem z mszy świętej z kościoła. No i tak mi dobrze po prostu jest.
|
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 20:05
|
|
|
Cześć Kulka |
|
|
|
|
rybenka1
Uzależniony od netu
Pomogła: 92 razy Dołączyła: 19 Wrz 2010 Posty: 3751
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 20:43
|
|
|
Witaj Kulka |
|
|
|
|
Eila
Towarzyski
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 29 Lis 2012 Posty: 373 Skąd: Poland
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 20:45
|
|
|
Witaj Kulka |
_________________ Nie sztuką jest nigdy nie upaść
Lecz z każdego upadku zwycięsko się podnosić. |
|
|
|
|
Kulka29
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 21:09
|
|
|
Kolejny dzien bez alkoholu ...Tak naprawde przestalam juz liczyc. Na poczatku abstynencji odliczalam dni, tygodnie. Wydawalo mi sie to wszystko niemozliwe, ze nie dam rady bez picia, bez tgo odstresowania sie, chwili zapomnienia i ulgi. Ale daje radę, kazdego dnia ucze sie siebie na nowo. Ucze sie zyc sama ze sobą bez wspomagaczy. Czasami to boli az.....ale ten bol bywa konstruktywny;-) |
|
|
|
|
pietrzyk
Małomówny
|
Wysłany: Pon 09 Gru, 2013 15:48
|
|
|
Witam Kulka29 z poniedziałku !
I jak tam zdrówko dzisiaj ?
Wszystko oki, czy jak ?
Jeśli o mnie idzie to spoko, nie narzekam, choć ten dzisiejszy dzień jest męczący z racji pogody. W stosunku do poprzedniego dnia no to jest różnica. Czyli dzisiaj pogoda w sensie, że szaro, buro i ponuro.
Ale ważna jest Pogoda Ducha, a z tą nie jest źle. Tak myślę
Pozdrawiam serdecznie ! |
|
|
|
|
snajper
Małomówny
Wiek: 64 Dołączył: 05 Gru 2013 Posty: 62 Skąd: Z nieprzystosowania
|
Wysłany: Pon 09 Gru, 2013 16:24
|
|
|
Kulka29 napisał/a: | Kolejny dzien bez alkoholu ...Tak naprawde przestalam juz liczyc. Na poczatku abstynencji odliczalam dni, tygodnie. Wydawalo mi sie to wszystko niemozliwe, ze nie dam rady bez picia, bez tgo odstresowania sie, chwili zapomnienia i ulgi. Ale daje radę, kazdego dnia ucze sie siebie na nowo. Ucze sie zyc sama ze sobą bez wspomagaczy. Czasami to boli az.....ale ten bol bywa konstruktywny;-) |
Witaj,
Pewnie, że czasami zaboli, czasem życie wyda się do d...., przyjdą "refleksje" po co to wszystko skoro jest tak jak było a czasem gorzej. Ale nie bierz tego zbyt mocno, nie skupiaj się na wyobrażeniach o trzeźwości, dobrze jest w takich chwilach przypomnieć sobie jak "fajnie" było na kacu, jak wtedy sprawy się "załatwiało". A że teraz tych spraw jest więcej i przydałoby się być odpowiedzialnym to i ciężko bywa, tym bardziej, że wielu z nas uczy się pojęcia odpowiedzialności i takiego działania. Z czasem będzie lżej, łatwiej a przez to przyjemniej. |
_________________ Nie zgadzam się z matematyką, suma zer daje groźną liczbę. |
|
|
|
|
Kulka29
|
Wysłany: Pon 09 Gru, 2013 22:08
|
|
|
pietrzyk,
Dzisiejszy dzien jest w miare dobry i dosyc dobrze zlecial. Postanowilam dzisiaj, ze wiązanie sie z kims w mojje obecnej sytuacji nie ma sensu. Najpierw musze i chce zrobic porzadek na swoim <podwórku> :-);-)Musze sobie poradzic z uczuciem pustki, ktore sie moze teraz we mnie ponownie intensywniej odezwac, ale staram sie myslec pozytywnie.
A jak Twoje zdrowko |
|
|
|
|
|