Nie potrafię żyć swoim życiem. |
Autor |
Wiadomość |
bogna
Małomówny
|
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 19:37
|
|
|
właśnie byli, na razie dostał pouczenie i ja też co mogę dalej robić ,ale słyszę znowu odgrażanie się |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 19:41
|
|
|
To albo Ty mu zamknij twarz argumentem, albo dzwoń natychmiast po nich z powrotem, są niedaleko |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
bogna
Małomówny
|
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:08
|
|
|
wyzwał mnie za to co zrobiłam i poszedł dalej pić,zabrałam mu klucze od domu ale najgorsze to jest to że syna poinformowałam o ty i on też przez telefon zrobił to samo i jeszcze powiedział coś bardzo przykrego "że nie jestem jego matką"BOLI |
|
|
|
|
bogna
Małomówny
|
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:08
|
|
|
jednak chyba zrobiłam żle |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:10
|
|
|
nie chcesz odczuć korzyści z tego, że zadbałaś o swój spokój. Syn Cię obroni przed mężem? Przed gadaniem? Obrażaniem?
Spodziewałaś się że syn będzie dumny? |
ka |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:10
|
|
|
Zrobilaś dobrze a jak przyjdzie nawalony i będzie robił burde to dzwoń na policje i niech go zabieraja a syn ...przykro mi. |
_________________ [*] [*] [*] |
|
|
|
|
BARBARA
Gaduła Nieśmiała
Pomogła: 4 razy Wiek: 53 Dołączyła: 10 Lut 2013 Posty: 683 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:20
|
|
|
bogna napisał/a: | jednak chyba zrobiłam żle |
To są twoje słowa czy syna ? On tak myśli czy ty, może zaproś go do was niech z nim pomieszka i zobaczy jak on się zachowuje |
_________________ Każdego dnia zaczynaj życie od nowa.
Życie znowu wstępuje w ciebie,gdy się dziwisz,że każdego poranka pojawia się światło. Jesteś szczęśliwy,ponieważ twoje oczy widzą,twoje dłonie czują a twoje serce bije. |
|
|
|
|
bogna
Małomówny
|
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:34
|
|
|
powiedziałam mu żeby zabrał ojca do siebie ale wiem też że albo będą razem pić albo TATUś będzie grzeczny przy synu,według niego to ja żle robię całe życie, a dziś to on rozmawiał z ojcem przez telefon i stwierdził że ojciec nie był pijany to ja wymyślam ,tylko to ja muszę wysłuchiwać. zresztą i tak mnie oskarżają i tak ,jak bym nie zrobiła to będzie żle.
zabrałam mu klucze od domu a że były tam też od samochodu to też są u mnie |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:39
|
|
|
Bogna skoro nie możesz na syna liczyć to po co z nim rozmawiałaś o policji? Wiedziałaś że Cię skrytykuje i zagra Ci na emocjach, mogłaś się tego spodziewać... Zrobiłaś to żeby nie cieszyć się spokojem po wyjściu męża - to taka nałogowa chęć ulegania złemu nastrojowi, a jak nie ma powodu to coś się zawsze wymyśli.
Wg. mnie dziś masz swoje bardzo ważne święto - odzyskałaś możliwość zapewnienia sobie bezpieczeństwa, a Ty kochana siedzisz, boisz się, bolą Cię słowa syna i męża.. |
ka |
|
|
|
|
BARBARA
Gaduła Nieśmiała
Pomogła: 4 razy Wiek: 53 Dołączyła: 10 Lut 2013 Posty: 683 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:39
|
|
|
To nie masz nic do stracenia a do zyskania spokój i własne zdrowie |
_________________ Każdego dnia zaczynaj życie od nowa.
Życie znowu wstępuje w ciebie,gdy się dziwisz,że każdego poranka pojawia się światło. Jesteś szczęśliwy,ponieważ twoje oczy widzą,twoje dłonie czują a twoje serce bije. |
|
|
|
|
bogna
Małomówny
|
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:47
|
|
|
macie rację ,ale ja nigdy nie mówiłam co się dzieje w domu nikomu a synowi także jak się wyprowadził i to mnie obwiniali o wszystko jak się wyprowadziłam z domu więc teraz postanowiłam go informować co się dzieje ja wcześniej zawsze tylko obiecywałam oni mysleli że mnie nie stać na to,tylko że się pomylili,
z resztą zawsze była moja wina więc tak naprawdę nic nowego ale to BOLI |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 21:50
|
|
|
Bogna, może się zdarzyć, że dziś znów będziesz musiała wzywać policję.
Jeśli przyjadą, to ZAŻĄDAJ żeby zrobili notatkę z interwencji, oraz ZAŻĄDAJ założenia Niebieskiej Karty.
Jeśli będą się ociągać, ZAŻĄDAJ podania numerów służbowych i JUTRO idź na posterunek i złóż skargę do ich komendanta.
Skarga powinna być w dwóch egzemplarzach. ZAŻĄDAJ pieczątki z datą na tym, który zatrzymasz DLA SIEBIE.
W wolnej chwili tu: http://www.komudzwonia.pl/viewtopic.php?t=3026 poczytaj o przemocy. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
bogna
Małomówny
|
Wysłany: Nie 24 Lis, 2013 21:09
|
|
|
Klaro na szczęście jak wyszedł po interwencji tak nie wiem o której wrócił ponieważ byłam w szkole ,jak wróciłam o 15.30 to już spał oczywiście pijany w trzy d...y i oczywiście zasikany,nadal śpi a jutro z tego co usłyszałam to rano jedzie w trasę.
jak była policja to na pewno spisali notatkę a o to żeby założyli mu kartę prosiłam ale oni na razie pouczyli go i stwierdzili że nie jest taki pijany i że następnym razem będzie gorzej jak przyjadą do niego.
dzięki za wsparcie |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Nie 24 Lis, 2013 21:46
|
|
|
Bogna czyli wreszcie się uspokoiłaś trochę i poczułaś się bezpieczniejsza? |
ka |
|
|
|
|
bogna
Małomówny
|
Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 18:28
|
|
|
tak uspokoiłam się a teraz zastanawiam się jak to wszystko rozwiązać dalej ,ja mam już dosyć tych nerw dostałam już raz DRUGIE ŻYCIE a trzeciego już nie będzie kto mi dać a przy takich nerwach to ta nerka długo nie wytrzyma.Najgorsze że nie wiem jak to wszystko zrobić ,wiem że muszę zacząć od rozmowy z nim ale nie mogę tego zrobić sam na sam bo my nie potrafimy ze sobą rozmawiać,tak było od początku.
może ktoś mi podpowie
A najgorsze to to że po 2 dniach chlania pojechał w trasę o 3 nad ranem,przecież może komuś zrobić krzywdę. |
|
|
|
|
|