Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie potrafię żyć swoim życiem.
Autor Wiadomość
bogna 
Małomówny

Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 19:37   

właśnie byli, na razie dostał pouczenie i ja też co mogę dalej robić ,ale słyszę znowu odgrażanie się

smokooka 
Uzależniony od netu

Pomogła: 100 razy
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 19:41   

To albo Ty mu zamknij twarz argumentem, albo dzwoń natychmiast po nich z powrotem, są niedaleko :)

bogna 
Małomówny

Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:08   

wyzwał mnie za to co zrobiłam i poszedł dalej pić,zabrałam mu klucze od domu ale najgorsze to jest to że syna poinformowałam o ty i on też przez telefon zrobił to samo i jeszcze powiedział coś bardzo przykrego "że nie jestem jego matką"BOLI :beczy:

bogna 
Małomówny

Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:08   

jednak chyba zrobiłam żle :beczy:

smokooka 
Uzależniony od netu

Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:10   

nie chcesz odczuć korzyści z tego, że zadbałaś o swój spokój. Syn Cię obroni przed mężem? Przed gadaniem? Obrażaniem?

Spodziewałaś się że syn będzie dumny?

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Pomogła: 67 razy
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:10   

Zrobilaś dobrze a jak przyjdzie nawalony i będzie robił burde to dzwoń na policje i niech go zabieraja a syn ...przykro mi. :pocieszacz: :buziak:

BARBARA 
Gaduła
Nieśmiała

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:20   

bogna napisał/a:
jednak chyba zrobiłam żle

To są twoje słowa czy syna ? On tak myśli czy ty, może zaproś go do was niech z nim pomieszka i zobaczy jak on się zachowuje :pocieszacz:

bogna 
Małomówny

Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:34   

powiedziałam mu żeby zabrał ojca do siebie ale wiem też że albo będą razem pić albo TATUś będzie grzeczny przy synu,według niego to ja żle robię całe życie, a dziś to on rozmawiał z ojcem przez telefon i stwierdził że ojciec nie był pijany to ja wymyślam ,tylko to ja muszę wysłuchiwać. zresztą i tak mnie oskarżają i tak ,jak bym nie zrobiła to będzie żle.
zabrałam mu klucze od domu a że były tam też od samochodu to też są u mnie

smokooka 
Uzależniony od netu

Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:39   

Bogna skoro nie możesz na syna liczyć to po co z nim rozmawiałaś o policji? Wiedziałaś że Cię skrytykuje i zagra Ci na emocjach, mogłaś się tego spodziewać... Zrobiłaś to żeby nie cieszyć się spokojem po wyjściu męża - to taka nałogowa chęć ulegania złemu nastrojowi, a jak nie ma powodu to coś się zawsze wymyśli.
Wg. mnie dziś masz swoje bardzo ważne święto - odzyskałaś możliwość zapewnienia sobie bezpieczeństwa, a Ty kochana siedzisz, boisz się, bolą Cię słowa syna i męża..

BARBARA 
Gaduła
Nieśmiała

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:39   

To nie masz nic do stracenia a do zyskania spokój i własne zdrowie :pocieszacz:

bogna 
Małomówny

Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 20:47   

macie rację ,ale ja nigdy nie mówiłam co się dzieje w domu nikomu a synowi także jak się wyprowadził i to mnie obwiniali o wszystko jak się wyprowadziłam z domu więc teraz postanowiłam go informować co się dzieje ja wcześniej zawsze tylko obiecywałam oni mysleli że mnie nie stać na to,tylko że się pomylili,
z resztą zawsze była moja wina więc tak naprawdę nic nowego ale to BOLI

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 21:50   

Bogna, może się zdarzyć, że dziś znów będziesz musiała wzywać policję.
Jeśli przyjadą, to ZAŻĄDAJ żeby zrobili notatkę z interwencji, oraz ZAŻĄDAJ założenia Niebieskiej Karty.
Jeśli będą się ociągać, ZAŻĄDAJ podania numerów służbowych i JUTRO idź na posterunek i złóż skargę do ich komendanta.
Skarga powinna być w dwóch egzemplarzach. ZAŻĄDAJ pieczątki z datą na tym, który zatrzymasz DLA SIEBIE.

W wolnej chwili tu: http://www.komudzwonia.pl/viewtopic.php?t=3026 poczytaj o przemocy.

bogna 
Małomówny

Wysłany: Nie 24 Lis, 2013 21:09   

Klaro na szczęście jak wyszedł po interwencji tak nie wiem o której wrócił ponieważ byłam w szkole ,jak wróciłam o 15.30 to już spał oczywiście pijany w trzy d...y i oczywiście zasikany,nadal śpi a jutro z tego co usłyszałam to rano jedzie w trasę.
jak była policja to na pewno spisali notatkę a o to żeby założyli mu kartę prosiłam ale oni na razie pouczyli go i stwierdzili że nie jest taki pijany i że następnym razem będzie gorzej jak przyjadą do niego.
dzięki za wsparcie

smokooka 
Uzależniony od netu

Wysłany: Nie 24 Lis, 2013 21:46   

Bogna czyli wreszcie się uspokoiłaś trochę i poczułaś się bezpieczniejsza?

bogna 
Małomówny

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 18:28   

tak uspokoiłam się a teraz zastanawiam się jak to wszystko rozwiązać dalej ,ja mam już dosyć tych nerw dostałam już raz DRUGIE ŻYCIE a trzeciego już nie będzie kto mi dać a przy takich nerwach to ta nerka długo nie wytrzyma.Najgorsze że nie wiem jak to wszystko zrobić ,wiem że muszę zacząć od rozmowy z nim ale nie mogę tego zrobić sam na sam bo my nie potrafimy ze sobą rozmawiać,tak było od początku.
może ktoś mi podpowie :prosi:
A najgorsze to to że po 2 dniach chlania pojechał w trasę o 3 nad ranem,przecież może komuś zrobić krzywdę.

Odpowiedz do tematu