Prosze o pomoc Moja 26 letnia żona jest uzalezniona |
Autor |
Wiadomość |
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Czw 18 Cze, 2015 20:32
|
|
|
ZMECZONY napisał/a: | Razem jutro idziemy do poradni uzaleznien |
A ty to tam po co? Uzależniony jesteś? |
_________________ |
|
|
|
|
ZMECZONY
Małomówny
|
Wysłany: Czw 18 Cze, 2015 20:38
|
|
|
Nie wiem jak to funkcjonuje Wiem ze u nas w miescie sa dwie takie placowki I licze na to ze poradniavod wspoluzaleznien funkcjonuje przy jednej z nich Pojde jutro i sie dowiem |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Czw 18 Cze, 2015 20:50
|
|
|
ZMECZONY napisał/a: | Pojde jutro i sie dowiem |
|
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
esaneta
Moderator
Pomogła: 94 razy Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2011 Posty: 3397
|
Wysłany: Czw 18 Cze, 2015 20:53
|
|
|
ZMECZONY napisał/a: | Czy jako wspoluzaleznieni robiliscie sie tez nerwowi i nie panowaliscie nad emocjami |
to jedno z typowych zachowań.
Na terapii dla współuzależnionych uczą jak sobie z tym radzić.
A właściwie nie tylko tego.
Gdybym tam nie poszła pewnie bym oszlała, bo miałam wrażenie, ze jestem bliska obłędu |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
|
|
|
|
Linka
Moderator
Pomogła: 47 razy Wiek: 59 Dołączyła: 15 Gru 2011 Posty: 2210
|
Wysłany: Pią 19 Cze, 2015 12:09
|
|
|
ZMECZONY napisał/a: | Czy jako wspoluzaleznieni robiliscie sie tez nerwowi i nie panowaliscie nad emocjami |
To był główny powód, który skłonił mnie do szukania pomocy.
Ja poszłam na Al-anon. |
_________________ Na moim niebie zawsze świeci słońce |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Pią 19 Cze, 2015 13:47
|
|
|
ja wiedziałam, że jak tego nie skoncze to pijaka zabije i pojde siedziec a dzieci sierotami zostaną........ |
|
|
|
|
She
Gaduła
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 24 Lip 2014 Posty: 646
|
Wysłany: Pią 19 Cze, 2015 14:25
|
|
|
Miałam wrażenie że wariuję.
Nerwy w strzępach, zero chęci do życia i bycia.
Wiedziałam że jeśli nie pójdę po pomoc dla siebie i dzieci to skończy się jakąś masakrą - albo ja uduszę jego albo on utopi mnie w swoim bagnie
Dziś każde z nas idzie własną drogą ku lepszemu.
Jesteśmy jak literka H - gdy trzeba łapiemy się za ręce. Gdy trzeba każde z nas idzie samodzielnie.
Każde jest odpowiedzialne za siebie i swoje życie.
I tak jest dobrze. |
_________________ Mądre myśli przychodzą do głowy wtedy, gdy wszystkie głupoty zostały już zrobione. |
|
|
|
|
żabinka
Towarzyski
Wiek: 32 Dołączyła: 26 Mar 2015 Posty: 376 Skąd: podlaskie
|
Wysłany: Pią 19 Cze, 2015 15:23
|
|
|
Tak
olga napisał/a: | że jak tego nie skoncze to pijaka zabije i pojde siedziec |
miałam podobnie |
|
|
|
|
sabatka
Trajkotka I`m going.... współuzależniona
Pomogła: 12 razy Wiek: 37 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1236 Skąd: okolice Wrocławia
|
Wysłany: Sob 20 Cze, 2015 13:44
|
|
|
Ja szalafam szarpalam wszystkich wokol ale najbardziej siebie ciełam sie truam tabletkami piłamnana umor kilka razy. Malo?
teraz nie robie takich rzeczy odciełam sie od choroby. Od tyfusa |
_________________ Na skradający się smutek znam skuteczny sposób: stań przed lustrem, uśmiechnij się i powiedz do siebie "Kocham cię"
http://obrazyhaftowane.blogspot.com/
https://zrzutka.pl/rcta3k |
|
|
|
|
ZMECZONY
Małomówny
|
Wysłany: Śro 24 Cze, 2015 09:33
|
|
|
Witam W poniedzialek na godz 18 idziemy na pierwsze spotkanie Zona na al-anon ja na wspoluzaleznienie Chce moja zona jeszcze dodatkowo uczeszczac indywidualnie do psychologa Mam nadzieje ze oboje jestesmy na dobrej drodze i zapomnimy o wszystkich krzywdach ktore sobie ostatnio wyrzadzilismy i ze juz nic nie bedzie psol miedzy nami alkohol Oby wszystko sie ulozylo Widze ze zona jest zdeterminowana po ostatnich rozmowach i klutniach i grozbie ze strony kuratora ze bedzie miala odebrane prawa do malego Mam nadzieje ze to nie pozor I jej samodzielna decyzja Pozdrawiam Moze ja w koncu namowie tez zeby nasz problem poruszyla na forum Pozdrawiam |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Śro 24 Cze, 2015 09:40
|
|
|
ZMECZONY napisał/a: | Zona na al-anon |
Al -anon to współuzależnienie nie terapia dla alko - kręcisz mój drogi bajeczki |
|
|
|
|
Whiplash
Admin Techniczny
Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Lip 2011 Posty: 1339 Skąd: White Undercane
|
Wysłany: Śro 24 Cze, 2015 09:56
|
|
|
zołza napisał/a: | Al -anon to współuzależnienie nie terapia dla alko - kręcisz mój drogi bajeczki
|
E... może i nie kręci, mi też początkowo Al-Anon myliło się z ALkoholikami ANONimowymi |
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.
Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu. |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
|
Wysłany: Śro 24 Cze, 2015 10:02
|
|
|
Taaa tylko jaja będą jak wystapią oboje(obydwoje?)w tej samej grupie . |
|
|
|
|
ZMECZONY
Małomówny
|
Wysłany: Śro 24 Cze, 2015 10:22
|
|
|
Boze Nie wiem jeszcze jakich poprawnych terminow uzywa sie na terapie dla alkocholikow i wspoluzaleznionych Nigdy nie uczeszczalem na nic podobnego Bylismy w poradni uzaleznien funkcjonujacej przy szpitalu specjalistycznym w naszym miescie prowadzonej przez dwoch psychologow od uzaleznien Mamy dwoje przyjsc w poniedzialek i nie bedzie to terapiala laczona Przeciez wyraznie napisalem Osobno prowadzona jest terapia dla alkoholikow i wspoluzalezninych w tym samym czasie akurat w ten poniedzialek bo tak sie zlozylo potem dla mojej zony jest w kazdy poniedzialek co tydzien a dla mnie to roznie terminy sa rozne i zaleza od terapeuty czyli prowadzacego Mamy tez miec skierowania od lekaza pierwszego kontaktu bo od tego roku sa one wymagane Jak na razie tylko tyle wiem Ustalismy plan leczenia z psychologiem ibprzepraszam ze uzywam niesprezyciwanych okreslen odnosnie nazw terapi Mam na razie waska wiedze na te tematy i nie rizumiem dlaczego mnie osadzacie tak od razu ze sciemiam Co ja bym mial za cel w tym ?.. Oklamijac samego siebie! He |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
|
Wysłany: Śro 24 Cze, 2015 10:28
|
|
|
ZMECZONY, wyluzuj Teraz opisałeś nam /mi to co chciałam wiedzieć
Wiesz ...jestem alkoholiczka dlatego też i manipulacje mam we krwi. ZMECZONY napisał/a: | Bylismy w poradni uzaleznien funkcjonujacej przy szpitalu specjalistycznym w naszym miescie |
Dobry wybór Z całego serca życzę Wam powodzenia |
|
|
|
|
|