Przesunięty przez: pterodaktyll Nie 17 Maj, 2015 18:09 |
Rozważania |
Autor |
Wiadomość |
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Pon 18 Maj, 2015 08:03
|
|
|
ankao30 napisał/a: | W sumie nie oceniam, ale wiem, że taka nie chcę być |
świetnie Aniu, zbierasz bagaż doswiadczeń i obserwacji i na tym to polega.
Nie porównywac sie nie oceniać ale brać co najlepsze od każdego by wyrzeźbić siebie.
kiedys w początkach mojej abstynencji obserwowalem dwóch niepijących od 10 lat i pomyslałem że taki jak J. nie chcialbym nigdy być a taki jak B. owszem.
jakiś czas temu J. obchodził 20 lat niepicia i powiedziałem publicznie na mityngu rocznicowym , że jego sposób trzeźwienia i sposób bycia zawsze budził mój niesmak ale w jakis sposób stał sie składową mojego czasu abstynencji i za to mu dziękuję |
|
|
|
Franc
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 30 Sie, 2015 17:19
|
|
|
yuraa napisał/a: | świetnie Aniu, zbierasz bagaż doswiadczeń i obserwacji i na tym to polega.
Nie porównywac sie nie oceniać ale brać co najlepsze od każdego by wyrzeźbić siebie | Mądre słowa dawno tu nie zaglądałem a i naszło mnie znowu na napisanie czegoś , zauważyłem u siebie że od pewnego czasu szukam sobie czegoś czym mogę się zająć próbowałem kilku rzeczy z mniejszym lub większym powodzeniem ale od kilkunastu miesięcy bawię się w krótkofalarstwo nie wiem może dla tego że jestem gadatliwy ale to mnie zajmuję i daję satysfakcję. Zauważyłem nawet na tym forum że ludzie mający jakiś staż w zdrowieniu szukają sobie jakiś pasji jestem ciekaw i ogólnie zastanawiam się czy to jest to wypełnienie luki po alkoholu ? |
|
|
|
|
kiki
Małomówny
|
Wysłany: Nie 30 Sie, 2015 18:12
|
|
|
Podstawą trzeźwości jest znalezienie nowych pasji hobby zajęć jak chlales siedziales na kanapie i nic nie robiles i tak z psychologicznego punktu widzenia to jest zapelnienie tej dziury. |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Nie 30 Sie, 2015 18:59
|
|
|
Franc napisał/a: | ale to mnie zajmuję i daję satysfakcję |
myślę, że to bardzo zdrowe podejście
ja w okresie jesienno-zimowym oglądam koncerty na blu-rayu, nakupiłem ostatnio tego sporo ostatniej zimy, że nie wszystkie do tej pory zdążyłem oglądnąć,
wiosna-lato to prace okołodomowe |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
|