|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Zdrowe odżywianie |
Autor |
Wiadomość |
pietruszka
Moderator
|
Wysłany: Śro 24 Maj, 2017 18:43
|
|
|
margo napisał/a: | Pietruszko, przyznam szczerze, że wiele z tych objawów mam i z 2 lata temu będąc u lekarża dostałam diagnozę, że to zespół jelita drażliwego i tyle, muszę nauczyć się z tym żyć. |
A mi w kolejce w szpitalu wszyscy gratulowali i zazdrościli, bo diagnoza SIBO to ponoć radość wśród ZJD. Bo da się leczyć. Fakt, po antybiotyku czułam się rewelacyjnie (akurat działał tylko jelitowo) niestety najprawdopodobniej za krótko go brałam, bo objawy wróciły. Jak się pilnuję i jem bezcukrowo+ biorę bakterie to jest też lepiej, ale niełatwo odbudować florę bakteryjną. Niestety badania na SIBO nie są chyba refundowane - ja się załapałam na jakieś naukowe badania przesiewowe. Od wielu lekarzy też słyszałam :A co to jest?" ...
Nie mam wszystkich objawów, a jeden by mi się nawet przydał - spadek wagi Ale ktoś inny chudnie, ma anemię, sama to SIBO nieco bagatelizowałam, a teraz się okazuje, że coraz więcej moich schorzeń właśnie z tym zapewne związanych. Niedoczynność tarczycy też mam, ale to chyba mi mniej dokucza, jak właśnie problemy z zaburzeniem flory bakteryjnej. Jelita odpowiadają za więcej niż mi się wydawało.... |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
|
Wysłany: Śro 24 Maj, 2017 18:58
|
|
|
Tak, to prawda. Słyszałam kiedyś określenie, że jelita to nasz drugi mózg. Bardzo ważny narząd wbrew pozorom |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
|
Wysłany: Śro 24 Maj, 2017 20:57
|
|
|
margo napisał/a: | Czy mgolabym prosić o wyekstrahowanie postów |
tak mi się przypomniało
scena w laboratorium ; jedna pani zajęta przy aparaturze
druga pyta
-co robisz ?
-ekstrahuje
-ŁAŁ zrób mi dwa |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|