Życie bez alkoholu oraz bez alkoholików i narkomanów |
Autor |
Wiadomość |
dromax
Gaduła abstynencki styl życia
Pomógł: 2 razy Wiek: 73 Dołączył: 27 Lis 2010 Posty: 525 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Wto 03 Paź, 2017 13:55
|
|
|
ojej_Anna napisał/a: | U mnie to interesujący proces. Bo z trudem, w oparach leków, pomocy przyjaciół, zerwałam jeden związek, by za kilka miesięcy wejść w bardzo podobny z inną osobą, którą bardzo kocham. Niszczę się. Bardzo bardzo potrzebuję wsparcia od osób, które wiedzą o co chodzi. Bardzo potrzebuję wsparcia od uzależnionych osób, które są również współuzależnione.
Kocha bardzo, tęskni, brakuje mu mnie.
Wyprowadziłam się w atmosferze awantury, że niby nie wrócę dopóki nie podejmie terapii, którą de facto też chcę rozpocząć. Modlę się o wytrwałość i konsekwencję. |
Oj te chore, toksyczne związki...łapki opadają! |
_________________ http://bez-dymka.cba.pl |
|
|
|
|
ojej_Anna
Małomówny
|
Wysłany: Pią 06 Paź, 2017 12:59
|
|
|
dromax, opadają na myśl o nieustannej walce lub wyjaśnianiu. Zająć się sobą i swoim życiem.
Żeby nie było, że tylko biadolę - terapia indywidualna w trakcie, od przyszłego tygodnia grupowa. Nowa praca, pomysły na spędzanie czasu i zobaczymy. |
|
|
|
|
dromax
Gaduła abstynencki styl życia
Pomógł: 2 razy Wiek: 73 Dołączył: 27 Lis 2010 Posty: 525 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Czw 26 Paź, 2017 08:30
|
|
|
ojej_Anna napisał/a: | dromax, opadają na myśl o nieustannej walce lub wyjaśnianiu. Zająć się sobą i swoim życiem.
Żeby nie było, że tylko biadolę - terapia indywidualna w trakcie, od przyszłego tygodnia grupowa. Nowa praca, pomysły na spędzanie czasu i zobaczymy. |
Gdyby tych wszystkich czynnych alkoholików i narkomanów wystrzelić w kosmos z trzecią prędkością kosmiczną - to nie musiałabyś się martwić o współuzależnienie od nich... |
_________________ http://bez-dymka.cba.pl |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Czw 26 Paź, 2017 08:49
|
|
|
dromax napisał/a: | Gdyby tych wszystkich czynnych alkoholików i narkomanów wystrzelić w kosmos z trzecią prędkością kosmiczną - to nie musiałabyś się martwić o współuzależnienie od nich... |
Dromciu,przeca ty jesteś wierzący,prawda - to dlaczego se myślisz że możesz zmienić Boski plan
po za tym źródłem nie są uzależnieni,a materiał wprowadzający w inną świadomość
tak więc jednych wystrzelisz,narodzą się inni |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
ojej_Anna
Małomówny
|
Wysłany: Pią 09 Mar, 2018 23:17
|
|
|
Chcę wszystkim oznajmić, że po moich perturbacjach, najlepszym sposobem na siebie, by zacząć żyć, jest niestety odejście. Odcięcie się i zajęcie życiem.
Mieszkam od ponad miesiąca sama. Pierwszy raz mieszkam sama. Trochę czasem smutnawo, choć nie do końca - spokój to najlepszy kochanek, mąż i wsparcie oraz ubezpieczenie społeczne
Pozdrawiam Was wszystkich |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Sob 10 Mar, 2018 09:13
|
|
|
ojej_Anna napisał/a: | najlepszym sposobem na siebie, by zacząć żyć, jest niestety odejście. Odcięcie się i zajęcie życiem. |
niestety? |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
Kami
Trajkotka Jak wyczerpać temat, zanim nas wyczerpie K.C.B.
Pomogła: 38 razy Wiek: 57 Dołączyła: 03 Sty 2014 Posty: 1039
|
Wysłany: Pon 12 Mar, 2018 18:40
|
|
|
Cytat: |
Wysłany: Pią 09 Mar, 2018 23:17
Chcę wszystkim oznajmić, że po moich perturbacjach, najlepszym sposobem na siebie, by zacząć żyć, jest niestety odejście |
wyrzuć słowo niestety....
kiedy coś kończysz dajesz natychmiast szansę początkowi czegoś nowego.
Życzę powodzenia |
_________________ To nie droga prowadzi do celu, ale cel wskazuje Ci drogę...K.C.Buszman |
|
|
|
|
|