Czy ktoś tutaj hodował arbuzy? Poprzednio mi nie zdążyły zaowocować, ale chyba za późno wysiałam. U mnie muszę brać pod uwagę opóźnienie do reszty okolicy (nawet tu, na działkach) około 7 do 14 dni. Ktoś? Coś? Chciałabym w przyszłym roku spróbować.
pterodaktyll Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2024 08:16
pietruszka napisał/a:
Czy ktoś tutaj hodował arbuzy?
Hodowałem melony, każdy melon jak byk
Aż tu razu pewnego, jeden melon mi znikł
Kto mi *j**** melon? Dzielnicowy Leon
On mi *j**** melon, to na pewno on.
Ja hodowałam. Mam i w tym roku. Żółte. Odmiana Janosik.
Wysiałam wprost do gruntu w maju. Dość późno, ale kilka już zjedzone.
Lepiej jednak posiać w doniczki i posadzić już wyrośnięte.
Nie wszystkie wschodzą , więc jest kontrola i można w razie czego posiać kolejne.
Powiem jeszcze, że ja moich prawie nie podlewałam.
_________________ Na moim niebie zawsze świeci słońce
Dzięki Lineczko, Właśnie nad Janosikiem się zastanawiałam. Poprzednio miałam odmianę Moro. Arbuzik był, ale nie zdążył dojrzeć. I chyba mi jeden tylko wzszedł. Jakieś kiepskie nasiona mi się trafiły. Cukinię mam tę sprawdzoną Astra Polka (zielony klasik) i Bananowy Song (ta druga jest żółta i mi w tym roku gorzej rośnie, ale jest genialna na surowo do sałatki. I tak dobrze, że coś się uchowało, bo mieliśmy w tym roku inwazję ślimaków i zżarły mi cukinie i to całkiem duże.
Ja jakieś 4 lata temu miałam arbuzy. Nawet nie pamiętam jaka to była odmiana. Kilka mi wyrosło, ale rosły w bardzo zacienionym miejscu, więc wielkie nie były. Choć smaczne
Później już nie eksperymentowałam, bo nie mam już nasłonecznionego skrawka działki na taką uprawę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum