|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Ciekawe uproszczenie |
Autor |
Wiadomość |
Whiplash
Admin Techniczny
Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Lip 2011 Posty: 1339 Skąd: White Undercane
|
Wysłany: Śro 09 Sie, 2023 08:54
|
|
|
dromax napisał/a: | Niekoniecznie te badania są prawdziwe... |
Niekoniecznie też fałszywe, co w zasadzie nie ma znaczenia. Zapytałem kiedyś moją terapeutkę, po co oni to robią, przecież jak jeden procent tej patologii w ogóle wyjdzie z uzależnienia to będzie dobrze (większość mojej grupy na terapii to byli ludzie z nakazami sądowymi). Jej odpowiedź była jak odpowiedź do Lota w sprawie Sodomy i Gomory... Jeśli choć jednego da się uratować to warto.
dromax napisał/a: | Poza tym sama terapia to za mało!
|
Jestem żywym przykładem, że wcale nie za mało.
dromax napisał/a: | Chcesz szybko trzeźwieć - korzystaj ze wszystkiego!
|
Wolę wolno i długo, niż szybko i krótko
dromax napisał/a: | Są jeszcze grupy samopomocowe np. AA, różnego rodzaju DNI SKUPIENIA, różnego rodzaju sesje kilkudniowe ze znanymi terapeutami, rekolekcje trzeźwościowe...itp...itd...
|
Dla każdego wedle potrzeb oczywiście. Zauważmy, ze są też fora internetowe |
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.
Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu. |
|
|
|
|
dromax
Gaduła abstynencki styl życia
Pomógł: 2 razy Wiek: 73 Dołączył: 27 Lis 2010 Posty: 525 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Śro 09 Sie, 2023 09:08
|
|
|
Whiplash - Ja akurat korzystałem ze wszystkich form, które wymieniłem. Chciałem szybko wyjść z czynnego alko.
No i zadziałało...Minęło ponad 31 lat mojej abstynencji. Teraz czuję się uzdrowiony, wyleczony. Lecz cenię sobie ten aktualny STYL ŻYCIA! |
_________________ http://bez-dymka.cba.pl |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|