Modlitwa |
Autor |
Wiadomość |
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
Pomógł: 35 razy Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 2713 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2011 12:48
|
|
|
mirekbardini napisał/a: | maz czarny |
mirekbardini napisał/a: | czarny ksiadz |
...jakoś nie mam z tym problemów... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
mirekbardini
Małomówny
|
Wysłany: Wto 22 Mar, 2011 12:55
|
|
|
tez tak myslalem ,gorzej bylo w realu.na szczescie zwylke konczy sie na mysleniu. |
_________________ Nikt nie byl dla mnie tak niedobry,jak ja sam |
|
|
|
|
jamesjamesbond
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Pon 20 Lut, 2012 04:16
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Cytat: | Mam nadzieję,że i niewierzący mogą na to forum zaglądać... |
Nic mi nie wiadomo o żadnym zakazie
Powiem więcej - innowiercy także mają do nas wstęp wolny |
W dzisiejszych realiach internetowych pytanie najbardziej zasadne tego rodzaju widziałbym tak: a czy człowiek mający za siłę wyższą Boga i wierzący następująco "Wierzę w jeden, święty, powszechny i apostolski Kościół. Wyznaję jeden chrzest na odpuszczenie grzechów." Wierzący w jeden Kościół katolicki. Czy tacy prosto wierzący w siłę wyższą i praktykujący w Kościele katolickim chrześcijanie mają wstęp i rację bytu na tym forum, na AA. Czy są równie chętnie widziani i tolerowani przez kolegów sceptycznie nastawionych do tzw KK?
Chrześcijanie po prostu pozytywnie naturalnie akceptujący swój katolicyzm
a nawet- o zgrozo- nie czepiający się wad duchownych jak pijany płota. |
Ostatnio zmieniony przez jamesjamesbond Pon 20 Lut, 2012 04:28, w całości zmieniany 7 razy |
|
|
|
|
dtstgseete
(banita)
|
Wysłany: Pon 09 Lip, 2012 12:22
|
|
|
Czasem w myslach przytaczam sobie moja ,,modlitwe'' -- 11 krok --- o poznanie woli Szefa i sile do jej spelnienia.. Podobnie jak ,,...bądz wola Twoja..'' z modlitwy, którą wg Biblii Jezus powiedzial w kazaniu na Górze (czyli z ,,Ojcze nasz...''). Nie prosze nigdy o nic konkretnego z braku zaufania do siebie; tzn jestem podejrzliwy do moich życzeń, ze to, o co prosilbym --- jest jakąś moją iluzją, ze to tylko moje nikerzeczywiste zachcianki --- a zycie i tak ma poplynac swoim torem.
Czasem jestem przerazony, ze w tym, co sie stanie za minute, za godzine, za pare godzin --- tak jestem uzalezniony od tylu rzeczy, od Sily Wyzszej. Że to, co mnie czeka moze byc mocno nieprzyjemne i bolące... Ale im dluzej mi sie udaje, tym wiecej mam nadziei, ze wszystko bedzie dobrze --- tak, jak powinno byc nawet, kiedy zaboli.
Podoba mi sie stwierdzenie, ktore gdzies przeczytalem:
,,Modlitwa nie zmienia postanowien Boga, lecz zmienia tego, kto się modli'' |
_________________ Jestem jak ,,MediaMarkt": nie dla idiotów
Skazany na sukcez
|
Ostatnio zmieniony przez dtstgseete Pon 09 Lip, 2012 12:25, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
jal
Gaduła Alkoholik dozgonny.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: Wto 10 Lip, 2012 05:15
|
|
|
Modlitwa bardziej jest potrzebna mnie niż Bogu...
Gdy się modlisz to dlaczego się martwisz j odwrotnie... ja jestem tchórzem życiowym - najbardziej boję się NOWEGO , czyli wszystkiego w różnym stopniu. |
_________________ Mam bardzo silną wolę... robi ze mną co jej się tylko podoba.
Mój fotoblog |
|
|
|
|
NANA
Towarzyski NANA
Pomogła: 2 razy Wiek: 65 Dołączyła: 04 Kwi 2012 Posty: 280 Skąd: Z POLSKIEJ ZIEMI
|
Wysłany: Wto 10 Lip, 2012 23:21
|
|
|
Czym jest dzisiaj dla mnie modlitwa ?
Na pewno czym innym , niż na początku mej drogi . Wówczas było to powtarzanie wyuczonych w dzieciństwie pacierzy z dołączonymi prośbami o konkretne łaski .
Dzisiaj- jest to głęboka , osobista rozmowa z moją Siłą wyższą , którą dla mnie jest Bóg .
Jest wstępem do medytacji nad moim położeniem , nad moją drogą ku trzeźwości .
Dzięki modlitwie i medytacji moje życie napełnia się pogodą ducha , która pozwala mi z ufnością oczekiwać , każdego następnego dzisiaj . |
_________________ Jakie myśli , taki człowiek ... |
|
|
|
|
Jras4
Docent
Pomógł: 11 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3302 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Wto 10 Lip, 2012 23:24
|
|
|
ładnie powiedziane ... |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
|
|
|
|
yoytek
Towarzyski yoytek
Pomógł: 6 razy Wiek: 62 Dołączył: 06 Sie 2009 Posty: 266 Skąd: mazowieckie
|
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Nie 22 Wrz, 2013 17:58
|
|
|
dzisiaj to więcej Lucyfera we mnie, to pewnie dlatego że zawsze w dzieciństwie z tą systematycznością miałem kłopot.
diabeł nic nie wymaga. |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
|
|
|
|
yoytek
Towarzyski yoytek
Pomógł: 6 razy Wiek: 62 Dołączył: 06 Sie 2009 Posty: 266 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: Nie 22 Wrz, 2013 18:03
|
|
|
Halloween napisał/a: |
dzisiaj to więcej Lucyfera we mnie, to pewnie dlatego że zawsze w dzieciństwie z tą systematycznością miałem kłopot.
diabeł nic nie wymaga. |
Byłem świadkiem jak mówią ludzie, którzy stosują się do sugestii i ... pozazdrościłem. Zdrowa zazdrość? |
_________________ dieta niskowęglowodanowa |
|
|
|
|
|