czemu tu na forum tak mało DDA a sami AA |
Autor |
Wiadomość |
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Śro 21 Gru, 2011 17:06
|
|
|
Uwielbiam Twoje gdybania, kiedy nie podajesz linka do źródła... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 09:32
|
|
|
głęboka otchłań napisał/a: | bo cie poprostu nie znają |
to jak to jest z toba odchłanio... ? |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 10:44
|
|
|
ponieważ moje pytanie powędrowało do innego wątku więc ponawiam je poniżej
głęboka otchłań, powiedz mi, jeśli masz ochotę oczywiście, czy w realnym życiu masz jakichś przyjaciół ? znajomych ? a jeśli tak to czy oni też są ciągle pod twoim obstrzałem ? czy zasypujesz ich wiecznie swoimi pretensjami co do ich wyimaginowej przez ciebie braku życzliwości w stosunku do twojej osoby ? jak dajesz radę współżyć z ludźmi na codzień ? Z sąsiadami, przyjaciółką z ławy szkolnej, z panią ekspedientką z zaprzyjaźnionego sklepu ? Jestem bardzo ciekawa twoich codziennych relacji z ludźmi więc jak możesz to opisz to |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
głęboka otchłań
Towarzyski
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 10 Gru 2011 Posty: 169
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 12:06
|
|
|
Evita - mam 2 przyjaciółki, które mnie wspierają. To właśnie jedna z nich kilka tygodni temu podsunełam mi pomysł o podjęciu terapii. One znają moją sytuację rodzinna.
Mam też koleżanki i kolegów ze szkolnych ław, z byłych prac, czy poznanaych w innych okolicznościach, z którymi utrzymuje kontakt.
Nie przypominam sobie bym usłyszała od kogoś, że zasypuje go wiecznie pretensjami braku życzliwości, co do mojej osoby.
Hm.. chciałam powiedzieć, że wczoraj rozmawiałam na skype z jednym ze STAŁYCH BYWALCÓW tego forum. Owa rozmowa dała mi sporo do myślenia. Usłyszałam historię tej osoby, obawy, troski. Budujące dla mnie było to, że poprzez jego opowieść (a sądzę, że była szczera) uświadomiłam sobie jak dużą pracę nad samym sobą,ów forumowicz wykonał. Jak stara się walczyć każdego dnia ze swoimi słabościami ale też konstruować na nowo swoje życie, LEPSZE ŻYCIE.
Ostatnie o czym pomyślałam przed snem, zamykając oczy, że może ludzie tu nie są wcale tacy anty, tylko ja odbieram to co piszą w "wygodny dla mnie sposób".
Jeden z forumowiczów napisał mi : "nie pisz do mnie na priv, zajmij się sobą". Odebrałam to jako "nie pisz do mnie na priv, odwal się, masz problemy z samą sobą, najpierw wez się oganij psychiczna, a potem wypowiadaj". Rozmowa z innym forumowiczem dała mi do myślenia, że wcale tak nie było.
Czekam na spotkanie w realu jeszcze z jednym "aktywnym" użytkownikiem tego forum z nadzieją, że może ta kolejna rozmowa również wniesie wkład w inne postrzeganie siebie, problemów i świata.
A mojemu nocnemu rozmówcy w tym miejscu chciałabym powiedzieć : "DZIĘKUJE CI BARDZO " |
_________________ Kiedy, zbyt natarczywie usiłuje zmienić sprawy, gdy żądam zbyt wiele, zbyt szybko od siebie i innych, proszę Boga, by mi przypomniał: "Powoli, ale pewnie". |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 12:17
|
|
|
głęboka otchłań napisał/a: | mojemu nocnemu rozmówcy w tym miejscu chciałabym powiedzieć : "DZIĘKUJE CI BARDZO |
Niech skonam. To był Staaw........idę o zakład |
_________________ |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 12:18
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | głęboka otchłań napisał/a: | mojemu nocnemu rozmówcy w tym miejscu chciałabym powiedzieć : "DZIĘKUJE CI BARDZO |
Niech skonam. To był Staaw........idę o zakład |
Nie przyjmuje..... |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 12:18
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | Nie przyjmuje..... | |
_________________ |
|
|
|
|
głęboka otchłań
Towarzyski
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 12:25
|
|
|
|
_________________ Kiedy, zbyt natarczywie usiłuje zmienić sprawy, gdy żądam zbyt wiele, zbyt szybko od siebie i innych, proszę Boga, by mi przypomniał: "Powoli, ale pewnie". |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 12:32
|
|
|
Noo. Potrafisz się jednak śmiać ... |
_________________ |
|
|
|
|
głęboka otchłań
Towarzyski
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 12:35
|
|
|
Parsknęłam śmiechem, że coś takiego Tobie, by zakładać się o to Kto to był przychodzi do głowy. Ehhh, pozory mylą hehe. |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 12:43
|
|
|
głęboka otchłań napisał/a: | że coś takiego Tobie, by zakładać się o to Kto to był przychodzi do głowy. |
Widocznie nie mam na tą chwilę poważniejszych problemów |
_________________ |
|
|
|
|
głęboka otchłań
Towarzyski
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 12:52
|
|
|
Gratuluje Ci Ptero "chwili bez większych problemów". Ja chciałabym ją mieć nie tylko przez chwilę, tą chwilę, ale przez cały dzień, tydzień, może miesiąc. |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 13:25
|
|
|
głęboka otchłań napisał/a: | Ja chciałabym ją mieć nie tylko przez chwilę, tą chwilę, ale przez cały dzień, tydzień, może miesiąc. |
Może cię nieco to zdziwi, ale w głównej mierze zależy to wyłącznie od Ciebie |
_________________ |
|
|
|
|
Pati
Gaduła Inna od innych.DDA.
Pomogła: 13 razy Wiek: 46 Dołączyła: 11 Gru 2010 Posty: 927
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 10:28
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Niech skonam. To był Staaw........idę o zakład |
Ha też mi to przyszło do głowy |
_________________ Najlepszym miejscem pod słońcem jest dom,w którym żyją ludzie ofiarujący sobie w najtrudniejszych chwilach tak rzadki dar,jak wybaczenie. (G.McDonald) |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Nie 25 Gru, 2011 10:31
|
|
|
Stanowczo dementuję te pogłoski...
Ja napisałem że nie mam nic mądrego do powiedzenia...
Powiedziałem co czułem... i chyba łatwiej zbudować A4 niż przekonać kobietę że może żyć lepiej... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
Ostatnio zmieniony przez staaw Nie 25 Gru, 2011 10:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|