Przesunięty przez: Wiedźma Pią 07 Cze, 2013 14:14 |
typowo polska mentalność |
Autor |
Wiadomość |
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Pią 07 Cze, 2013 19:35
|
|
|
Jras4 napisał/a: | leon napisał/a: | To nie temat o stosunkach polsko-rosyjskich, | takie nie istnieja człowieku !! opamietaj sie ... |
Zawsze są jakieś, dobre czy złe, ale są.
Jras4 napisał/a: | Halloween napisał/a: | A niemiecki statek cywilny. | czasem pszypływa z kurtuazyjna wizytą ... |
Raz się stało, czepiasz się. |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Pią 07 Cze, 2013 19:41
|
|
|
leon napisał/a: | Jras4 napisał/a: | Do wizerunków, a nie do gościnnych Rosjan miałeś strzelać.
A niemiecki statek cywilny... (statek zawsze jest cywilny) jesteś tego pewien, słyszałeś o krążownikach pomocniczych? |
Nie bede podwazal Twojej wiedzy experckiej na temat statkow i okretow...,juz to kiedys przerabialismy Hall...
ps.Cytowalem Hall`a,system zmienil na Jras4 |
Mamy tu do czynienia z działaniami dywersyjnymi. Jakaś systemowa 5kolumna powiedział bym. |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
|
|
|
|
Jras4
Docent
|
Wysłany: Pią 07 Cze, 2013 22:36
|
|
|
Halloween napisał/a: | Raz się stało, czepiasz się.
_________________ | ale był dośc długo 6 lat co za gość co |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Pią 07 Cze, 2013 22:49
|
|
|
Jras4 napisał/a: | Halloween napisał/a: | Raz się stało, czepiasz się.
_________________ | ale był dośc długo 6 lat co za gość co |
Przecież to staruszek z nadwagą był, rozsiadł się w fotelu i wstać nie mógł. |
|
|
|
|
Jras4
Docent
|
Wysłany: Pią 07 Cze, 2013 23:00
|
|
|
moze sam poiade do niemiec i se wezme jakieś BMW ..a co tam
pszyda sie wiadomo rydzyk ma maibacha ale i BMW tez polata sie troche |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Pią 07 Cze, 2013 23:06
|
|
|
Jras4 napisał/a: | moze sam poiade do niemiec i se wezme jakieś BMW ..a co tam
pszyda sie wiadomo rydzyk ma maibacha ale i BMW tez polata sie troche |
Jak polatać chcesz to już lepiej jakiś E.Fighter
Maybacha ma Rydzyk, to macie niezłe składki kościelne.
Słynne silniki do tygrysów i panter , to też Maybach.
Gotowy był już silnik 1000PS, ale ... koniec wojny. |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 07 Cze, 2013 23:56
|
|
|
Halloween napisał/a: | silnik 1000PS |
A więc już wtedy to się zaczęło....
Silnik o mocy 1000hp.... liczba robi wrażenie..... morale tępego żołdaka rośnie....
...... telefon o wyświetlaczu większym o 0,3cala niż hit poprzedniego sezonu.....
.....ośmiordzeniowy procesor, w którym na raz działają tylko cztery rdzenie, ale klient wydający na niego trzy najniższe pensje krajowe może się onanizować wszystkimi rdzeniami na raz.....
A przecież można by odchudzić tank, byłoby praktyczniej, niższe zużycie paliwa, i ekologia. Tylko po co je budować? Niższe zużycie paliwa - mniejsze zapotrzebowanie - nie potrzeba zdobywać roponośnych pól - nie potrzeba samych czołgów.
W telefonie można zainstalować lepszy soft, będzie o wiele wydajniej niż montować ileśtam hiper-wirtualnych rdzeni i wyświetlacza który zżera energie.
...itd.....
Kolejny absurd, mający za zadanie oskubać z kasy i polepszyć samopoczucie "klienta", sprawić że i on "przyczynia się do szczytnego celu": pseudoekologia.
Samochody hybrydowe, których baterie dość szybko stają się bezużyteczne i nigdy nie zostaną zutylizowane(to... nieopłacalne), będą zalegać kilkaset lat.
Zbiórki makulatury.... policzmy: żeby zebrać makulaturę, potrzebujemy osób które to zrobią, punktu składu(którego utrzymanie też kosztuje), trzeba ją tam dowieść.... a czym? Najczęściej samochodem, który spala produkty ropopochodne, wyprodukowanie samochodu i utrzymanie też jest baaaardzo nieekologiczne.
Wreszcie samo przerobienie makulatury na papier, energochłonne, sam proces również zanieczyszcza środowisko....
A wystarczy ją po prostu spalić na miejscu. Będzie bardziej ekologicznie.... ale "nieopłacalnie".
Mało kto się zastanawia, lepiej wziąć następny kredyt. Tym razem na najnowszy, dwunastordzeniowy czołg ekologiczny.
Ale *p**** popisałem(z tym że to fakty), idem spać, 3majcie się.
P.S. Może jakiś antyglobalistyczny kącik mi tu Ewa wyrychtuje? Apostazja jest przecież passe.... |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
|
Wysłany: Sob 08 Cze, 2013 00:53
|
|
|
popyt kształtuje podaż ( choć w tych agresywnych czasach specjaliści od marketingu są nam w stanie wmówić wszystko) a my już tak mamy ( nie wszyscy) więcej i więcej , szybciej wciąż szybciej , takie czasy |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
Ostatnio zmieniony przez Janioł Sob 08 Cze, 2013 00:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Sob 08 Cze, 2013 05:30
|
|
|
Janioł napisał/a: | w tych agresywnych czasach specjaliści od marketingu są nam w stanie wmówić wszystko |
W takim razie ja jakiś odmieniec jestem, jak coś jest intensywnie reklamowane robię dokładnie na odwrót...
Ale to ja przez 4 lata wmawiałem ludziom że jak nie doleją jakiegoś świństwa do paliwa to 100km nie przejadą więc nie zemną te numery... |
|
|
|
|
Jo-asia
Upierdliwiec miłośniczka
Wiek: 53 Dołączyła: 10 Sie 2012 Posty: 2955 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Sob 08 Cze, 2013 08:23
|
|
|
staaw napisał/a: | W takim razie ja jakiś odmieniec jestem, jak coś jest intensywnie reklamowane robię dokładnie na odwrót...
Ale to ja przez 4 lata wmawiałem ludziom że jak nie doleją jakiegoś świństwa do paliwa to 100km nie przejadą więc nie zemną te numery... |
ja nikomu nic nie wciskałam....a mam podobnie
z nowych technologii..jedyne czego nie oddam to komputer....i wystarczy taki co mi połączenie z netem da |
_________________ ...Jak tak płaczę, to mi lepiej i przestaje mnie dobijać nieuchronność przemijania.. |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
|
Wysłany: Sob 08 Cze, 2013 08:41
|
|
|
olga napisał/a: | Jesli ktos kupuje kolejna pare butow i zapomina, ze one istnieja to znaczy, ze nie sa one niezbedne |
Olga nie chciałabym wrócić do czasów, że miałam tylko jedną parę butów, mogłam jeść chleb z masłem , albo bez masła z obkładem , bo na jedno i drugie mnie było mnie stać. |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 08 Cze, 2013 08:42
|
|
|
staaw napisał/a: | W takim razie ja jakiś odmieniec jestem, jak coś jest intensywnie reklamowane robię dokładnie na odwrót... |
Nie jesteś odmieniec, to całkiem normalne, też tak mam.
Tak samo jak normalnym jest że na Ciebie działa reklama "podprogowa"(troszeczkę inaczej rozumiem to słowo niż klasycznie), reklama "szeptana", itd.
Zlikwiduj zapotrzebowanie, i każdy rodzaj reklamy nie będzie działał. |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 08 Cze, 2013 08:44
|
|
|
OSSA napisał/a: | olga napisał/a: | Jesli ktos kupuje kolejna pare butow i zapomina, ze one istnieja to znaczy, ze nie sa one niezbedne |
Olga nie chciałabym wrócić do czasów, że miałam tylko jedną parę butów, mogłam jeść chleb z masłem , albo bez masła z obkładem , bo na jedno i drugie mnie było mnie stać. |
A ja mogę mieć jedną parę butów, jeść chleb z masłem.... bo zrobię to z wyboru. |
|
|
|
|
Dziubas
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Sob 08 Cze, 2013 08:49
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | Zlikwiduj zapotrzebowanie, i każdy rodzaj ........ nie będzie działał. |
Dzięki Marcel,tego mi ostatnio brakowało. W miejsce wykropkowanej "reklamy" załaduje to, z czym się ostatnio siłuję |
_________________ "Niczego nie oczekuje, niczego się nie boję,
jestem wolny" N.Kazantzakis |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
|
Wysłany: Sob 08 Cze, 2013 10:57
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | OSSA napisał/a: | olga napisał/a: | Jesli ktos kupuje kolejna pare butow i zapomina, ze one istnieja to znaczy, ze nie sa one niezbedne |
A ja mogę mieć jedną parę butów, jeść chleb z masłem.... bo zrobię to z wyboru. |
Właśnie w tym tkwi sedno, każdy z nas codziennie dokonuje wyboru, ja nie mam samochodu bo nie chce, nie potrzebuje, na co dzień korzystam z komunikacji miejskiej, przynajmniej trochę ruchu. Dlatego chcę mieć więcej niż jedną parę butów. Nie chce mieszkać pod miastem, nie chce posiadać domu i martwić się kto mi skosi trawnik. To mój świadomy wybór i wcale nie cierpię z tego powodu, że ten kupił sobie nową brykę, ten wybudował dom, a ten ma plazmę na pół ściany, czy nowoczesny ekspres do kawy ....bo brak mu czasu by razem z rodziną usiąść i wypić
Mam wielu znajomych biegną w tym wyścigu szczurów, tylko po co zawsze ktoś będzie miał czegoś więcej, pojawi się nowszy model sprzętu... nawet nie ma dotykowego telefonu , bo mnie wkurzają odciski palców na wyświetlaczu. |
Ostatnio zmieniony przez OSSA Sob 08 Cze, 2013 11:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|