wirus komputerowy |
Autor |
Wiadomość |
OSSA
Upierdliwiec
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 20 Wrz 2011 Posty: 2272 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Śro 16 Paź, 2013 13:51
|
|
|
Czytytoty, nie wiesz,ze Polak modry po szkodzie, gdybym miala wszystkiego ie bac sciagac z neta , to po co mi dostep do sieci,. Byl wirus trudno, , zrobilam skan disk i lapek dalej dziala. |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Śro 16 Paź, 2013 13:56
|
|
|
OSSA napisał/a: | gdybym miala wszystkiego ie bac |
czy to próba oszukania robota cenzuralnego ? |
|
|
|
Czytytoty
Małomówny
|
Wysłany: Śro 16 Paź, 2013 14:11
|
|
|
OSSA napisał/a: | Czytytoty, nie wiesz,ze Polak modry po szkodzie, gdybym miala wszystkiego ie bac sciagac z neta , to po co mi dostep do sieci,. Byl wirus trudno, , zrobilam skan disk i lapek dalej dziala. |
To nawet nie był wirus, tylko taki śmieciowy program dołączony do oprogramowania. Zawsze można odhaczyć, czy anulować opcję instalacji tego typu dziadostwa i można zaoszczędzić dzięki temu sporo nerwów. |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Śro 16 Paź, 2013 15:05
|
|
|
yuraa napisał/a: | OSSA napisał/a: | gdybym miala wszystkiego ie bac |
czy to próba oszukania robota cenzuralnego ? |
e tam, S wcięło |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
|
Wysłany: Śro 16 Paź, 2013 18:05
|
|
|
yuraa napisał/a: | OSSA napisał/a: | gdybym miala wszystkiego ie bac |
czy to próba oszukania robota cenzuralnego ? | No tak moderator czujny jak zawsze, przeczytał nawet to czego ja nie chcialam napisac, ten wirus "s'. |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pią 20 Cze, 2014 07:04
|
|
|
Od jakiegoś czasu na komputerze przy łączeniu z netem pojawia mi się komunikat, że występuje konflikt inny komputer ma to samo IP...... net chodzi znacznie wolniej i często się zawiesza.
Co to może być ??? |
|
|
|
|
Whiplash
Admin Techniczny
Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Lip 2011 Posty: 1340 Skąd: White Undercane
|
Wysłany: Pią 20 Cze, 2014 07:22
|
|
|
Dokładnie to co napisane.
a więc łączysz się przez jakąś sieć (np domową, firmową)
Do tej sieci podłączony jest także inny kompouter, drukarka, kamera ip, TV, konsola czy cokolwiek. Błąd występuje w sytuacji kiedy dwa urządzenia mają ten sam adres.
Rozwiązanie:
WIN7 - klikamy na start (ta kulka w lewym dolnym rogu), panel sterowania. W oknie panelu sterowania dwukrotnie klikamy na centrum sieci i udostępniania.
W oknie, które sie pojawi po prawej stronie jest "Typ dostępu: cośtam (np. Internet)" a pod tym: "Połączenia: cośtam2 (np. ethernet)"
Klikamy na "cośtam2" pojawi nam sie okienko "Stan". Tam klikamy "Właściwości", następnie potwierdzamy, ze jesteśmy administratorem komputera i jesteśmy pewni że chcemy uruchomić "Właściwości"
W nowym okienku na środku jest lista z różnymi wpisami. Trzeba tam odnaleźć wpis "Protokół internetowy w wersji 4 (TCP/IPv4)" zaznaczyć go klikając.
Poniżej listy klikamy "właściwości"
A teraz będzie trudniej
Jeżeli masz zaznaczone (w okienku, które się pojawiło) "uzyskaj adres IP automatycznie" to daj znać, znajdziemy jakieś rozwiązanie inne.
Jeżeli masz zaznaczone "Użyj następującego adresu IP:" wtedy w pierwszej linii "Adres IP:" zmieniasz ostatnią liczbę (są cztery liczby oddzielone kropkami), nie wiem jakie masz, i nie wiem na co zmienić, ale próbuj po kolei w górę (działają od 1 do 255) lub w dół. jeśli po zmianie nadal będzie problem, zmieniaj do skutku. |
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.
Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu. |
|
|
|
|
OSSA
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pią 20 Cze, 2014 08:04
|
|
|
Whiplash,dziękuję coś tam ponaciskałam i działa
Tak poważnie wystraszyłam się , że jakieś szpieg grasuje po moim lapku , ale jak to tylko ustawienia kompa to |
|
|
|
|
|