Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Mamy euro w Poznaniu :) i innych miastach :)
Autor Wiadomość
wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:49   

sabatka napisał/a:
a tu żeby gdzieś bezpiecznie pobawić się z dzieckiem musisz iść z pół godziny zanim znajdziesz jakiś bezpieczny i w miarę nie zaśmiecony plac zab

to se skoczycz na stadion we wroclawiu....... :D

sabatka 
Trajkotka
I`m going.... współuzależniona

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:53   

u mnie są cztery fajne place, ale nie ma co wielkości miasta porównywać. tyfus płaci co 2 miesiące 96 zł za dwójkę, mają obiady za darmo z urzedu gminy i jakieś dopłaty do przedszkola, a i tak jeszcze co miesiąc trzeba 60 zł dać na dodatkowe zajęcia na dwójkę no i co rusz wycieczki teatry itd, ale niech jeżdzą.

ja przez 4 lata technikum byłam na jednej wycieczce w pierwszej klasie, w pażdzierniku. później nauczyciele zgodnie z rodzicami stwierdzili nie ma czasu na *p****, bo zaraz matura :(

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:58   

sabatka napisał/a:
co rusz wycieczki teatry itd, ale niech jeżdzą.

i tego sie trzymaj..............czym dzieciak nasiaknie w wczesnym okresie..........ku temu mniej , lub bardziej potem zmierza w zyciu
nie wazny konkretny kierunek..........wazny horyzont

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 11:59   

sabatka napisał/a:
ja przez 4 lata technikum byłam na jednej wycieczce w pierwszej klasie, w pażdzierniku. później nauczyciele zgodnie z rodzicami stwierdzili nie ma czasu na *p****, bo zaraz matura

i to jest wlasnie koszmar dzisiejszej edukacji ..............napisalem dzisiejszej. bo dzieli nas roznica pokolenia przynajmniej

utopia
[Usunięty]

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 12:05   

teraz dzieciaki jeżdżą i trzeba by było mieć kupę kasy żeby to opłacić zielone szkoły- czerwone bordowe- ciągle coś- córa jechała w październiku- teraz tez gdzieś jadą w między czasie jakieś wyjazdy lokalne- ciągle coś a nauki zero- 19 czerwca kończą rok szkolny- to przecież tak licząc 7 miesięcy bite szkoły mają- a II półrocze miało w tym roku 3 miesiące - książki do polowy przerobione - i co? i pupa- w przyszłym roku nowe książki a luki w edukacji z roku poprzedniego to kto ma załatać? masakra jakaś

sabatka 
Trajkotka
I`m going.... współuzależniona

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 12:08   

a póżniej następna klasa nowy nauczyciel on nie bedzie patrzył że coś nie było przerobione pójdzie dalej cf2423f

wolf 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 13 Maj, 2009 12:11   

utopia napisał/a:
teraz dzieciaki jeżdżą i trzeba by było mieć kupę kasy żeby to opłacić zielone szkoły- czerwone bordowe- ciągle coś- córa jechała w październiku- teraz tez gdzieś jadą w między czasie jakieś wyjazdy lokalne- ciągle coś a nauki zero- 19 czerwca kończą rok szkolny- to przecież tak licząc 7 miesięcy bite szkoły mają- a II półrocze miało w tym roku 3 miesiące - książki do polowy przerobione - i co? i pupa- w przyszłym roku nowe książki a luki w edukacji z roku poprzedniego to kto ma załatać? masakra jakaś

to wina systemu..........dziurawego i biednego
a pieniadze z podatkow ida na polityczne blogi, bilboardy,kampanie
itp

tymczasem swiat sie od nas oddala coraz brdziej...........mam niesty wrazenie, ze mimo "zelaznej kurtyny"..........moje pokolenie bylo mniej oddzielone od dzieciakow z zachodu niz dzis
i otwarte granice niczego nie zmieniaja
wszystko opiera sie na pieniadzach..............komuna/cokolwiek by o niej nie mowic zlego/..........przynamniej w edukacje inwestowala wlasciwie.

poziom merytoryczny-dzisiejszych liecow i szkol srednich....i podstawowek itp......w prownaniu z adekwatnym z lat '60, 70............jest zenujaco niski
mam na mysli srednia..........nie jakies poszczegolne przypadki zalezne od stanu portfela rodzicow, lub umiejtnosci samorzadu
Ostatnio zmieniony przez wolf Śro 13 Maj, 2009 12:13, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu