Internet LTE z Cyfrowego Polsatu |
Autor |
Wiadomość |
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pon 03 Lut, 2014 22:26
|
|
|
|
_________________ |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pon 03 Lut, 2014 22:28
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | A mój mąż Stefan mi mówi, żebym została z tą Neostradą, bo co kabel to kabel - zawsze pewniejszy od mobilu |
Słowo męża świętym dla niewiasty być powinno |
_________________ |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Pon 03 Lut, 2014 22:28
|
|
|
Nie.anioł napisał/a: | Inaczej prawdopodobnie Ci przedłużą |
Ale przedłużają już na czas nieokreslony więc można zerwać umowę bez konsekwencji... tylko że czasami trzeba długo czekać w takich wypadkach. Bo albo się wypowiada na miesiąc przed skończeniem umowy i wtedy już nie przedłużają, albo po przedłużeniu umowy przy zerwaniu czeka się z 2 miesiące na zakończenie... czasami specjalnie przedłużają i nie zrywają umowy "bo im się papierki zapodziały" hahaha... lub coś w tym stylu
Pracowałam na infolinii finansowej w netii to wiem |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pon 03 Lut, 2014 22:58
|
|
|
Przeczytałam sobie umowę (no dobra, nie całą ) i jest tam mowa o automatycznym przedłużaniu na 6 miesięcy.
pterodaktyll napisał/a: | Słowo męża świętym dla niewiasty być powinno |
No tak sobie właśnie pomyślałam - w końcu to on mi płaci za ten kabel, to co mi zależy! |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Franc
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 08:39
|
|
|
Netia też po kablu, ja płace 124,90 zł za 20 MB prędkości netu i z tego co pamiętam około 100 paru kanałów Telewizyjnych |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 09:36
|
|
|
Franc napisał/a: | Netia też po kablu |
A ma Netia swój kabel, czy leci po telekomunikacyjnym?
Pytam, bo jak parę lat temu chciałam przejść do Netii to się okazało,
że za kabel i tak bym musiała osobno płacić TP SA, czyli wyszłabym na to samo
ino więcej faktur miesięcznie do zapłacenia! |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 11:55
|
|
|
Ojciec właśnie chciał zrezygnować z Neostrady (tylko z telefonu) to zaczęli go namawiać, ze dostanie za darmo: albo kartę pamięci do aparatu, albo USB pendrive, albo słuchawki bezprzewodowe, z tego co wiem, ostatnio stanęło na GPS Czego się nie robi, by nie stracić klienta... Kazałam ojcu przeliczyć, ile wydaje na telefon w czasie roku i czy go nie stać na powyższe zabawki samemu... Chyba zwątpił... bo zaczął się zastanawiać, że może zostawić numer tylko ze względu na to, że jednak ileś tam osób go zna i dzwonią na zwykły stacjonarny telefon... Jeszcze nie wiem, jaką podjął decyzję. W każdym razie zapewniłam go, ze w razie czego GPS-em się zaopiekuję (bo on już ma)... Zołza ze mnie... |
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 12:07
|
|
|
A ja chyba jednak zostanę przy tej Neostradzie, przynajmniej do czasu,
aż mi się skończy umowa na telewizję z Cyfrowego Polsatu i komórkę w T-mobile (jeszcze 1,5 roku).
Wtedy dopiero się rozejrzę po rynku i wybiorę coś rozsądnego w pakiecie.
A tymczasem, żeby nie mieć odczucia braku reform - podłączę sobie telewizor do rutera
i se będę Iplę na dużym ekranie oglądać!
Tylko w tym celu muszę założyć dodatkowe gniazdko telefoniczne koło telewizora,
żeby nie snuć kabla przez cały pokój... |
|
|
|
|
Franc
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 12:42
|
|
|
Kabel jest chyba z dialogu szczerze to nie wiem bo nigdy nie miałem tel stacjonarnego, sama Netia daje router i urządzenie Netia Player które łączy się po WiFi i które jest z telewizorem połączone kablem hdmi |
Ostatnio zmieniony przez Franc Wto 04 Lut, 2014 12:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 13:04
|
|
|
Franc napisał/a: | urządzenie Netia Player które łączy się po WiFi i które jest z telewizorem połączone kablem hdmi |
Czyli nie musisz mieć kabla łączącego komputer z telewizorem ani z tym Netia Playerem?
Mi właśnie na tym zależy, żeby nie było kabli na laptopie |
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 19:47
|
|
|
Możesz wybrać http://www.orange.pl/kid,...50,article.html i też będziesz miała bez kabla w całym domu.
Możesz przedłużyć obecną umowę a wtedy dostaniesz dodatkowo bon na 150 zł. |
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
zobaczyć chce co jest za ścianą. |
Ostatnio zmieniony przez Krzysztof 41 Wto 04 Lut, 2014 19:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 20:52
|
|
|
Dzięki, Krzyśku
Tak właśnie sobie chodzę po stronach Orange i się zastanawiam co by mi się od nich mogło przydać na dziś.
Ileż ja już razy próbowałam od nich odejść i zawsze w ostatniej chwili decydowałam, że zostaję,
ale zawsze tylko na rok, żeby się nie wiązać. A i tak jest to związek trwalszy od niejednego małżeństwa -
jesteśmy razem od czasu jak tylko nastał internet! Tak więc kolejny raz zatoczyłam to samo koło
Chciałam z tego miejsca bardzo serdecznie podziękować Szanownemu Userstwu
za wybicie mi z głowy tego chorego pomysłu z Cyfrowym Polsatem -
przecież ja już teraz mam z nimi mnóstwo kłopotów, a leciałam jak ćma do świecy po następne
Jeszcze raz dziękuję |
|
|
|
|
Franc
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 21:11
|
|
|
Kabel podłączony jest do routera który łączy się z Netia Playerem przez wifi a z telewizorem po przez hdmi , Netia Player to tak mała skrzynka wielkości ja wiem takiego pojemnika na kanapki dla dzieci , Netia Player to takie całe serce systemu coś w rodzaju dekodera oprócz programów tv jest tam ipla , YouTube i wiele innych i międzyjnymi HBO GO to coś w rodzaju ilpa |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 21:38
|
|
|
Franc napisał/a: | Netia Player to tak mała skrzynka wielkości ja wiem takiego pojemnika na kanapki dla dzieci |
Transmiter sieciowy? |
|
|
|
|
Franc
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 04 Lut, 2014 21:41
|
|
|
Wiesz szczerze mówiąc to mi to raczej pod dekoder chyba podchodzi znalazłem taki opis: Netia Player to multimedialne urządzenie, które pozwala na odtwarzanie kanałów telewizyjnych oraz biblioteki filmów i seriali HBO, a także innych, płatnych i bezpłatnych wypożyczalni filmów na życzenie. Netia Player umożliwia również dostęp do wybranych serwisów internetowych, wyświetlanych na ekranie Twojego telewizora, w tym You Tube i Facebook. Za pomocą Netia Playera możesz także odtwarzać własne filmy i zdjęcia. Więcej informacji dostępnych na http://www.netia.pl/ |
Ostatnio zmieniony przez Franc Wto 04 Lut, 2014 21:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|