Przesunięty przez: yuraa Pią 01 Sty, 2010 20:56 |
SYLWESTER BEZ ALKOHOLU |
Autor |
Wiadomość |
Mozaika
Towarzyski Nie piję od 15.01.2016.
|
Wysłany: Nie 01 Sty, 2017 09:26
|
|
|
|
_________________ Według mnie ludzie są mozaiką dobra i zła. Każdy z nas ma potencjał, by być dobry albo zły. Granica między złem a dobrem jest przepuszczalna. A sytuacja podkreśla bardziej te dobre lub złe elementy.
Philip Zimbardo - "Jak uwodzi zło" |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
|
Wysłany: Nie 01 Sty, 2017 09:56
|
|
|
fajnie Was znowu widzieć
po trzeźwym Sylwestrze ogłaszam Nowy Rok bez poprawin |
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Nie 01 Sty, 2017 12:20
|
|
|
Po raz pierwszy nie mam tego nieprzyjemnego uczucia że "święta święta i po świętach" zawsze przez nadmierne oczekiwania i wobec siebie i wobec bliskich nadawalam tym dniom świątecznym i noworocznym jakiegoś magicznego znaczenia, a jak minęły dotkliwie odczuwałam BRAK czegoś, atmosfery, magii, prezentów na wypasie, sama nie wiem czego. Jakieś przygotowania, potrawy których nikt nie przeje, prezenty w ilości przesadnej, porządki do ostatniego tchnienia. Tyle tych przedświątecznych cyrków że potem rzeczywiście "zwyczajność" tych chwil jakoś nie odpowiadała oczekiwaniom i ilości włożonej pracy i pieniędzy. Kosztem zmęczenia i nie opłacenia czasem zwyczajnych rachunków. Bo święta. Bo własne nierealne podejście, bo wdrukowane przez wszystkie wcześniejsze obchody. Bo Sylwester odpicowany i wystrojony, bo jakieś pozory "trzeba było stwarzać".
Teraz wreszcie były właściwie obchodzone, luźno, spokojnie, leniwie i bez oczekiwań i przejedzenia. Na naszą miarę i potrzeby, na moją miarę i potrzeby. Bez udawania niczego, czemu sprzyjał wyjazd dziadków do Jej rodziny.
To jakiś kolejny etap w mojej emocjonalności. Bardzo się z niego cieszę.
I takiej radości ze swojego rozwoju, ze swoich osiągnięć życzę w Nowym Roku! |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
|
Wysłany: Nie 01 Sty, 2017 18:00
|
|
|
smokooka napisał/a: | I takiej radości ze swojego rozwoju, ze swoich osiągnięć życzę w Nowym Roku! |
Ja to w tym roku to bym przegapiła Sylwestra... Ot wydawało mi się, że jest dzień później... Zaczynam przeginać w drugą stronę
Tak czy inaczej Wszystkiego Dobrego, Kochani w tym 2017 roku. |
Ostatnio zmieniony przez pietruszka Nie 01 Sty, 2017 18:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Romuald
Małomówny Włóczykij
Wiek: 62 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 40 Skąd: nibylandia
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2017 09:10
|
|
|
Wszystkiego co najlepsze i najważniejsze zdrowia ! W nowym 2017! Ja byłem w Zakopanym i mam niedosyt, dla mnie deczko TVP2 się położyła-oprócz Bułecki i Petkusa ... Będę szczęśliwy jeśli kiedyś obejrzę show sylwestrowe w całości po polsku. Bo my mamy jakieś angielsko języczne zespoły a nawet nasi rodzimi śpiewają w obcym. Kiedyś dawno temu ktoś powiedział że Polacy nie gęsi i swój język mają. Może doczekam? |
_________________ "Nie bój się cieni,one są dowodem na to, że gdzieś znajduję się światło"O.Wilde |
|
|
|
|
Romuald
Małomówny Włóczykij
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2017 09:14
|
|
|
Acha że jeszcze dodam, czy nie mamy już młodych zdolnych żeby ich promować tylko archaik jak Rodowicz - za co Trzeba dać młodym zaistnieć! |
_________________ "Nie bój się cieni,one są dowodem na to, że gdzieś znajduję się światło"O.Wilde |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2017 09:19
|
|
|
mamy młodych zdolnych, jak np pierwsze z brzegu co mi na myśl przyszły
Julia Marcell, Fismoll czy Widek
tylko nikt ich nie promuje, sami się przebijają |
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2017 09:27
|
|
|
Sylwia Grzeszczak |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Romuald
Małomówny Włóczykij
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2017 11:11
|
|
|
yuraa napisał/a: | tylko nikt ich nie promuje, sami się przebijają |
No właśnie, samemu to się można przebijać dzidą! Mało kiedy ktoś zaistniał bez promotorów, jak znam życie i "zbiegi okoliczności". Taki świat... przykro mi... |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2017 11:49
|
|
|
Romuald napisał/a: | samemu to się można przebijać dzidą! |
Jest to bardzo niewygodne, o wiele lepiej nożykiem albo sepuku za pomocą katany, koniecznie japońskiej, żeby procedurom stało się zadość |
_________________ |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
|
Wysłany: Pon 02 Sty, 2017 12:11
|
|
|
A tak wyglądał Sylwester w Europie o 0.01 godz.
|
_________________ |
|
|
|
|
kiwi
Trajkotka
|
Wysłany: Pon 31 Gru, 2018 10:15
|
|
|
Pamiętajmy, że nie ma przymusu zabawy w sylwestra. Coraz więcej osób wybiera spokojny wieczór w domu, z dobrym filmem, zakąską i oglądaniem fajerwerków z okna lub nawet spędzony we własnym łóżku. To może być czas na zastanowienie się, jaki był ten mijający rok, może zrobienie planów na kolejny. Jeśli dopiero zacząłeś trzeźwienie i boisz się, że sylwester spędzony z pijącymi znajomymi może złamać twoje postanowienia, rozważ, czy nie zostać w domu.
Ja tak bede spedzac tego sylwestra .....spokojnie i w domu, w karty sobie pogramy .
https://polki.pl/zdrowie/choroby,alkoholik-w-sylwestrowa-noc,10384407,artykul.html
Bezalkoholowe koktajle :
Co powiesz na zielone martini? Wystarczy wymieszać tonik z miarką syropu miętowego i ozdobić listkami mięty oraz cząstkami limonki.
Wzorem amerykańskich filmów chcesz podać bezalkoholowy poncz? Wyciśnij sok z dwóch zielonych grejpfrutów i jednego czerwonego i wymieszaj z butelką wody gazowanej. Dodatkowo możesz dodać plastry czerwonej pomarańczy.
https://akademiasmaku.pl/vademecum/bezalkoholowe-koktajle-na-sylwestra,585
Milej trzezwej zabawy Sylwestrowej zycze !!!! |
|
|
|
|
jal
Gaduła Alkoholik dozgonny.
Wiek: 76 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 816 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: Pon 31 Gru, 2018 16:48
|
|
|
Strzelają od południa,pies schował się pod regał... bidula.
Spędzam Sylwka sam,oczywiście bez alko i innych używek + tv ewentualnie.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2019 ! |
_________________ Mam bardzo silną wolę... robi ze mną co jej się tylko podoba.
Mój fotoblog |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
|
Wysłany: Pon 31 Gru, 2018 16:55
|
|
|
kiwi napisał/a: | Bezalkoholowe koktajle : |
Droga Kiwi nie wiem po co robić coś co udaje alkohol, pewnie jeszcze wlać do odpowiedniego naczynia.
kiwi napisał/a: | Coraz więcej osób wybiera spokojny wieczór w domu, |
w pewnym wieku coraz więcej , zgadza się.
u mnie młodzi na imprezach a dziadek Jurek z babcia Renią siedzą z wnuczkami.
pozdrawiam sylwestrowo |
|
|
|
kiwi
Trajkotka
|
|
|
|
|
|