Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: yuraa
Wto 22 Cze, 2010 08:05
Nauka czytania ze zrozumieniem
Autor Wiadomość
Urszula 
Trajkotka

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 21:56   

milutka napisał/a:
gdybym to ja była na miejscu Urszuli to strach nie pozwoliłby mi później cokolwiek pisać .

Milutka, właśnie zapowiedziałam, że w dalszym ciągu będę pisać! I to nie tylko to, co Masakrze się podoba, albo nie podoba...
Dzięki forum i moim terapeutkom właśnie niedawno dotarło do mnie, że mam prawo do własnego zdania na każdy temat, bo jestem człowiekiem. Powalonym alkoholem, ale mimo to, CZŁOWIEKIEM!!!
I żadne Masakry już mnie nie zastraszą. Nawet jeśli uznają, że robię z siebie durnia...
To też mój wybór i moje prawo, no nie?

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 21:56   

Czesc Reniu :wysmiewacz:

Urszula napisał/a:
Milutka, właśnie zapowiedziałam, że w dalszym ciągu będę pisać! I to nie tylko to, co Masakrze się podoba, albo nie podoba...
Dzięki forum i moim terapeutkom właśnie niedawno dotarło do mnie, że mam prawo do własnego zdania na każdy temat, bo jestem człowiekiem. Powalonym alkoholem, ale mimo to, CZŁOWIEKIEM!!!
I żadne Masakry już mnie nie zastraszą. Nawet jeśli uznają, że robię z siebie durnia...
To też mój wybór i moje prawo, no nie?

gratuluje konsekwentnosci
Ale Ulu ja nie chce obnizyc Twojej samooceny, nie neguje Twojego czlowieczenstwa ani tez nie odbieram Ci prawa glosu. Podkreslam jeszcze raz- ja tylko napisalem, ze nadajesz sie do pouczania innych w temacie trzezwienia jak kozia du** na wentylator. Nie znaczy to ze Cie nie nawidze, chce zniszczyc, zastraszyc, zjesc itp ja tylko neguje Twoj populizm
Ostatnio zmieniony przez Masakra Pon 21 Cze, 2010 21:59, w całości zmieniany 2 razy  

Urszula 
Trajkotka

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:02   

myszaczek napisał/a:
Na forum tak jak w życiu, czasem bywa "ostro", ale żeby od razu przestawać pisać, bo np Masakra, lub kto inny się z nami nie zgadza.....to chyba przesada....

Myszaczku, ani mi w głowie zaprzestanie pisania! Nie dąsam się, nie obrażam, a że na zaczepki Masakry odpowiadać nie mam zamiaru?
Odpowiem pytaniem na pytanie: Ty na moim miejscu odpowiadałabyś, komuś kto łapie Cię za słówka i dyskredytuje każdą Twoją wypowiedź?

Flandria 
Uzależniony od netu
DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)

Pomogła: 69 razy
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:05   

Masakra napisał/a:
Flandro internet rzadzi sie innymi prawami. Nie obchodzi mnie ile Urszula ma lat a to co soba prezentuje.

to przykre

Masakra napisał/a:
Co do merytoryki postu to powiedz obiektywnie czy dyskusja nie powinna polegac na wymianie argumentow a nie na obrazaniu sie na druga strone?

Jeśli ktoś pisze, że czuje się urażony Twoimi słowami to weź pod uwagę, że bez względu na to, czy to rozumiesz czy nie, czy to dla Ciebie ma sens czy nie - Twoje słowa sprawiły komuś ból
w tzw. realu najprawdopobniej widząc minę swojego rozmówcy odpuściłbyś - nie kopie się leżącego

Masakra napisał/a:
Mi tu pisza wprost ze mnie nie lubia itp- czy ja sie na kogos obrazilem?

świetnie, że się nie obrażasz, świetnie, że to nie robi na Ciebie wrażenia - bo faktycznie nie powinno

weź jednak proszę pod uwagę, że nie wszyscy tak reagują, szczególnie, my kobiety, jesteśmy bardziej wrażliwe pod tym względem
podobno 2 facetów może się najpierw pobić, a później, gdy opadną emocje zostać najlepszymi przyjaciółmi
kobiety są inne, bardziej przeżywamy wszelkiego rodzaju agresję

jesteś pewien, że chcesz sprawiać ludziom przykrość ? 8|

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:09   

Nie Flandro, wiesz ze nie mam takich intencji. Podkreslam wielokrotnie ze nie chce Uli zamordowac ani w ogole nie czuje do niej negatywnych emocji. Potrafie zrozumiec ze ktos moze miec inne podejscie niz ja albo chociaz staram sie.
Jest jednak jedna rzecz ktorej bronie zawsze i za kazda cene- prawda.

Napisze to wiec najdelikatniej jak potrafie.
Przepraszam Ulu jesli w ktorymkolwiek momencie Cie urazilem. Nie mialem takiej intencji ani tym bardziej nie chce obnizac Twojej i tak niskiej samooceny. Przeciwnie uwazam, ze na pewno masz w sobie wiele wspanialych cech i uda Ci sie je odnalezc tak samo jak z calego serca zycze Ci wytrwalosci w trzezwieniu.
Jedyna rzecz ktora twierdze i musze to powiedziec, jest taka, ze nie uwazam Cie na tym etapie za osobe odpowiednia do pouczania innych w temacie trzezwienia. Moze jak blizej poznasz te chorobe zrozumiesz o co mi chodzilo. W kazdym razie to jedyna rzecz ktora mi sie nie spodobala
Ostatnio zmieniony przez Masakra Pon 21 Cze, 2010 22:17, w całości zmieniany 2 razy  

Mysza 
Gaduła

Pomogła: 41 razy
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:13   

Urszula napisał/a:
Myszaczku, ani mi w głowie zaprzestanie pisania!

no i bardzo dobrze Ulu, pisz..... :) ja odniosłam się do tego co napisała Milutka :) a nie do tego, że Ty nie zamierzasz odpowiadać na to co pisze Masakra..... straszne się tu zamieszanie zrobiło..... :szok:

Urszula 
Trajkotka

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:13   

Flandra napisał/a:
przede wszystkim powinna być w niej jakakolwiek doza szacunku dla drugiej osoby

Uważasz, Flandro, że z mojej strony wystąpił brak szacunku do Masakry?
Zaiste, w niczym nie chciałam mu ubliżyć! Jeśli tak się stało (przez zupełny przypadek, np. zły dobór słownictwa, albo nieprecyzyjną budowę zdania), to przepraszam!

Flandria 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:14   

Masakra napisał/a:
Jest jednak jedna rzecz ktorej bronie zawsze i za kazda cene- prawda.

prawda to akurat rzecz, której nie trzeba bronić - ona po prostu jest :)

ale jak chcesz wyważać otwarte drzwi ... :mgreen:

milutka 
Trajkotka

Pomogła: 49 razy
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:16   

Widzisz Bartku ....ja czytając Urszulę jestem dla niej pełna podziwu i szacunku za to ,że chce trzeźwieć i nie ważne jak to robi i co mówi ...dla mnie jest ważne ,że w ogóle coś robi ....nie tylko gada i obiecuje ...i widząc jak ona sie cieszy każdym trzeźwym dniem -ja się cieszę razem z nią ....być może nie umie tego wyrazić tak jak ty byś sobie tego życzył ale robi to po swojemu ....ostrzega innych bo sama tkwiła w tym bagnie i wie co mówi a czy zapije -ona tego nie wie ...tak jak i ty nie możesz być siebie pewny mając wyrobione teorie ...Tak więc uważam ,że to nie Urszula sie źle zachowuje tylko Ty wobec niej ....a czy moje zdanie w tym temacie ma jakieś znaczenie wcale mnie to nie interesuje .

Bebetka 
Główna księgowa

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:17   

Dla Uli i Bartka
:lol: :lol: :lol:

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:18   

milutka napisał/a:
ja czytając Urszulę jestem dla niej pełna podziwu i szacunku za to ,że chce trzeźwieć i nie ważne jak to robi i co mówi ...dla mnie jest ważne ,że w ogóle coś robi ....nie tylko gada i obiecuje ...i widząc jak ona sie cieszy każdym trzeźwym dniem -ja się cieszę razem z nią

Dobrze Milutka tylko ze my dyskutujemy tutaj o czyms innym a przynajmniej takie byly zalozenia :)

milutka napisał/a:
tkwiła w tym bagnie i wie co mówi a czy zapije -ona tego nie wie ...tak jak i ty nie możesz być siebie pewny mając wyrobione teorie

Tak ale czy ja tego przypadkiem nie napisalem w tym temacie?
Ostatnio zmieniony przez Masakra Pon 21 Cze, 2010 22:19, w całości zmieniany 1 raz  

Flandria 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:19   

Urszula napisał/a:
Uważasz, Flandro, że z mojej strony wystąpił brak szacunku do Masakry?

niczego takiego nie napisałam :)

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:20   

Urszula napisał/a:
Zaiste, w niczym nie chciałam mu ubliżyć!

Nie ublizylas mi w niczym. Nie czuje sie urazony, obrazony i o nic nie mam do Ciebie zalu.
To naturalna reakcja obronna ze sie oburzasz gdy ktos kwestionuje Twoje wywody :)

Napisze to raz jeszcze bo pewnie nie kazdy czyta wszystkie posty:

Przepraszam Ulu jesli w ktorymkolwiek momencie Cie urazilem. Nie mialem takiej intencji ani tym bardziej nie chce obnizac Twojej i tak niskiej samooceny. Przeciwnie uwazam, ze na pewno masz w sobie wiele wspanialych cech i uda Ci sie je odnalezc tak samo jak z calego serca zycze Ci wytrwalosci w trzezwieniu.
Jedyna rzecz ktora twierdze i musze to powiedziec, jest taka, ze nie uwazam Cie na tym etapie za osobe odpowiednia do pouczania innych w temacie trzezwienia. Moze jak blizej poznasz te chorobe zrozumiesz o co mi chodzilo. W kazdym razie to jedyna rzecz ktora mi sie nie spodobala

mam nadzieje ze ten spor juz ustanie i ze Ulu jeszcze sie polubimy a wierze ze fajna z Ciebie babka :) :kwiatek:
Ostatnio zmieniony przez Masakra Pon 21 Cze, 2010 22:27, w całości zmieniany 2 razy  

Urszula 
Trajkotka

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:27   

Bebetka napisał/a:
nie szkoda Wam czasu na takie bzdury?

Uważasz, Babetko, że to są bzdury? Może...
Ale weszłam na to forum w poszukiwaniu pomocy i "bratnich dusz w trzeźwieniu", a ktoś kwestionuje moje prawo do wypowiadania się na temat własnych przemyśleń, bo zbyt krótko trzeźwieję...
Uznałam, że mam prawo do riposty. I tyle!

milutka 
Trajkotka

Pomogła: 49 razy
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:28   

Masakra napisał/a:
Dobrze Milutka tylko ze my dyskutujemy tutaj o czyms innym a przynajmniej takie byly zalozenia :)
Przeczytaj sobie dyskusję od początku i będziesz wiedział czemu tak pisze ...tylko moze jutro na spokojnie jak Ci emocje opadną ;) .....acha i nie łap mnie za słówka tylko spróbuj zrozumieć o co mi chodziło pisząc dane zdanie ...kiedy zartuję to żartuję ale z takim podejściem do sprawy to zaczynasz mnie złościć ....i coby nie było ,że na Ciebie naskakuję bezpodstawnie to to nie jest moje całe zdanie ;)
Masakra napisał/a:
Tak ale czy ja tego przypadkiem nie napisalem w tym temacie?

Tak Ty napisałes i doskonale o tym pamiętasz ale równiez to samo pisała Urszula -tylko Ty tego -nie pamiętasz ....a ja tak ....
Bartek puść na luz ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi