Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy marskość wątroby to wyrok?
Autor Wiadomość
milutka 
Trajkotka

Pomogła: 49 razy
Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 20:16   

Elissa25 napisał/a:
panna z dzieckiem, a do tego bez pracy.
Elisko to prawda ....jesteś w bardzo nie wesołej sytuacji ...i wiem ,że to trudne ale spróbuj w tej sytuacji mimo wszystko znaleźć te dobre strony ...ja w Twoim wieku miałam już trójkę dzieciaczków ,zero rozrywek ,sporo obowiązków i męża alkoholika ...ale moje rówieśniczki mogły patrzeć na mnie z zazdrością ...ma męża ,dom ,rodzinę itd ...ale czy tak do końca wiedziały co ja przeżywam ...Tak samo jest w Twoim przypadku ,sugerujesz się pozorami które czasami okazują się być mylne ....Elissko ..jeszcze i Ty staniesz na ślubnym kobiercu ....ale po przejściach jakich doznałaś ,wierzę ,że Twoim przyszłym mężem będzie mężczyzna który będzie Ciebie wart -tylko nic na siłę ....życzę Ci tego z całego serca :pocieszacz:

Elissa25 
Towarzyski
Elissa25

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 20:39   

Cytat:
....Elissko ..jeszcze i Ty staniesz na ślubnym kobiercu ....ale po przejściach jakich doznałaś ,wierzę ,że Twoim przyszłym mężem będzie :foch: mężczyzna który będzie Ciebie wart -tylko nic na siłę ....życzę Ci tego z całego serca :pocieszacz:

Dziękuję, Milutka, Twoje słowa wiele dla mnie znaczą c4fscs
Oby było tak jak piszesz :skromny:

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 21:19   

Elissa25 napisał/a:
Oby było tak jak piszesz :skromny:
Będzie -zobaczysz ;)
Mam koleżankę (bardzo serdeczną )z którą razem pracowałyśmy ,ona wyszła za mąż rok przede mną...bardzo fajna ,wesoła ,pracowita dziewczyna .Po dwóch latach urodziła dziecko (w tym samym miesiącu co ja syna ),na pierwszy żut oka wydawało sie ,że jest na prawdę szczęśliwą mężatką -jej mąż bardzo przystojny ,nie palący i nie pijący mężczyzna ...prawie jak w bajce ...mimo to ona z dnia na dzień chodziła bardzo smutna ....spytałam co jest tego powodem ?Ona mi na to ,że jej mąż korzysta z usług kobiet w domu publicznym ,nie wraca do domu na noc ,okłamuje ja i zrobił sie wobec niej bardzo agresywny ....dla mnie to był szok :shock: Dzięki pomocy brata udowodniła mu winę i po jakimś czasie rozeszli się ....Przyjeżdżając do mnie często mówiła jak bardzo mi zazdrości ,że mam męza ,dom rodzinę a ona sama z dzieckiem w domu z nadużywająca alkoholu mamą ...było jej na prawdę trudno ..Po jakimś czasie zaczęła na siłę spotykać się z różnymi mężczyznami ..Z jednym z nich miała nawet związać się na stałe ...był sporo młodszy od niej ....Spytałam ją czy jest tak do końca przekonana co do słuszności swojej decyzji ...czy jej córka go akceptuje ?.....milczała ....Po pewnym czasie zadzwoniła mi podziękować -dotarło do niej ,że musi myślec nie tylko o swoich potrzebach ale przede wszystkim mieć na uwadze dobro córki ...dopiero puźniej opowiedziała mi ,że mężczyzna ten często okazywał niezadowolenie ,że musi zając się dzieckiem a jemu poświęca mało czasu ,był zły kiedy to musiała zrezygnować ze ślubu jego brata bo córka była w szpitalu ....Rozstała się z nim .Od tej pory uświadomiła sobie ,że nic na siłę ,że sytuacja w jakiej się znajduje nie jest zą tak beznadziejna ,zaczęła dostrzegać plusy w tej sytuacji .W zeszłym roku poznała mężczyznę którego przede wszystkim zaakceptowała jej córka (ja zresztą też :skromny: )...dziś już jest szczęśliwa mężatką ,miesiąc temu urodziła ślicznego syna ....jest na prawdę szczęśliwa :)
Elissko ...troszkę długa ta moja historia ale chciałam Ci przez nią pokazać ,że jeszcze wszystko przed Tobą ,jestes młoda ,jesteś przede wszystkim mama ,jesteś teraz odpowiedzialna nie tylko za siebie ale również za Twoje maleństwo ...jesteś w ciężkiej sytuacji ale nie jest ona bez wyjścia ...Myślę ,że powinnaś się przyłożyć do tego kursu bo może on Ci przynieść może nie stały ale choć dorywczy dochód ..a wtedy nie będziesz musiała się martwic za co kupić buty na zimę ....Koleżanka moja tez chytała sie przeróżnych prac ,było jej na prawdę ciężko ale siłę czerpała ze świadomości ,że robi to nie tylko dla siebie ...szczęście się do niej uśmiechnęło -Tak więc wierzę ,że i do Ciebie się uśmiechnie ...tylko głowa do góry ;)

Flandria 
Uzależniony od netu
DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)

Pomogła: 69 razy
Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 22:55   

Elissa25 napisał/a:
ale mnie męczą te wszystkie makijaże: dzienne, wieczorowe, ślubne, itp. Czeka nas jeszcze henna, manicure, pedicure, depilacja woskiem.

kobieto, nawet jeśli tego nie wykorzystasz zawodowo, to z pewnością przyda Ci się prywatnie :)
niewiele osób potrafi się dobrze umalować - sama chętnie poszłabym na taki kurs :)

Elissa25 napisał/a:
konkurencja w tym fachu jest przeogromna i trzeba mieć dryg do tego, a już w szkole nie miałam zacięcia plastycznego.

mnie się praca kosmetyczki kojarzy głównie z maseczkami odmładzającymi itp :) czyli raczej sprawami nie wymagającymi umiejętności plastycznych :)

Elissa25 
Towarzyski
Elissa25

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 08:05   

Flandra napisał/a:
mnie się praca kosmetyczki kojarzy głównie z maseczkami odmładzającymi itp :) czyli raczej sprawami nie wymagającymi umiejętności plastycznych :)

Jest nie do końca tak jak piszesz. Owszem, kosmetyczka wykonuje maseczki, ale dobra kosmetyczka powinna umieć:
- nadać brwiom taki kształt by były ramą dla oczu i pasowały do kształtu twarzy
- wymodelować za pomocą zaciemniania i rozjaśniania poszczególnych partii twarzy by ukryć np za duży noc, uwydatnić kości policzkowe.
- za pomocą dobrego makijażu "otworzyć" oko, powiększyć usta itp.
Do tego niestety potrzebne są umiejętności manualne.

Flandria 
Uzależniony od netu

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 12:05   

Elissa25 napisał/a:
Do tego niestety potrzebne są umiejętności manualne.

no ok, być może to nie jest zawód idealny dla Ciebie ...

a te wszystkie henny, woskowania itp będziecie ćwiczyć na sobie nawzajem ? :)
tak sobie pomyślałam, że jeśli tak by było to fajny taki kurs - full service za friko :mgreen:

Elissa25 
Towarzyski
Elissa25

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 20:43   

Flandra napisał/a:
a te wszystkie henny, woskowania itp będziecie ćwiczyć na sobie nawzajem ? :)
tak sobie pomyślałam, że jeśli tak by było to fajny taki kurs - full service za friko :mgreen:

Tak, na sobie, a czasem robi to instruktorka.
Masz rację, możemy skorzystać za darmo z różnych usług, za które płaci się duże pieniądze.
Np. robiła nam analizę kolorystyczną, która u kolorystki kosztuje 300zł.
Będzie też depilacja ciała, maseczki oczyszczające, henna, manicure, pediure. Takie małe spa :wysmiewacz:

Flandria 
Uzależniony od netu

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 20:52   

Elissa25 napisał/a:
Będzie też depilacja ciała, maseczki oczyszczające, henna, manicure, pediure. Takie małe spa

heh
no to super :)
coraz bardziej mam ochotę na taki kurs :mgreen:

Elissa25 
Towarzyski
Elissa25

Wysłany: Wto 14 Wrz, 2010 20:58   

Flandra napisał/a:
coraz bardziej mam ochotę na taki kurs :mgreen:

Bo jeśli kogoś to interesuje to taki kurs to fajna sprawa, zabiegi za free i do tego płacą 120 % zasiłku, że Ci mogą je zrobić. :szok: To tak w dużym uproszczeniu :wysmiewacz:

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Śro 15 Wrz, 2010 14:31   

Elissa25 napisał/a:
Bo jeśli kogoś to interesuje to taki kurs to fajna sprawa, zabiegi za free i do tego płacą 120 % zasiłku, że Ci mogą je zrobić. :szok: To tak w dużym uproszczeniu :wysmiewacz:
...przepraszam ,że tak z grubej rury ...I TY JESZCZE NARZEKASZ !! :shock: !dziewczyno przyłóż się do tego kursu ,zacznij dostrzegać dobre tego strony a przede wszystkim uwierz w siebie i swoje możliwości ;)

Elissa25 
Towarzyski
Elissa25

Wysłany: Śro 15 Wrz, 2010 20:45   

milutka napisał/a:
I TY JESZCZE NARZEKASZ !! :shock: !

No widzisz, taka maruda się ze mnie zrobiła :wysmiewacz:
Uwierz, że niełatwo mi jest wysiedzieć tam gdy w głowie łopoczą mi myśli: gdzie jeszcze iść za pracą, jak zrobić by kupić to co potrzeba Maleńkiej i by potem starczyło mi na spłatę długu na karcie.
milutka napisał/a:
uwierz w siebie i swoje możliwości ;)

Jeszcze pół roku temu wierzyłam w siebie, wydawało mi się, że mogę góry przenosić i nagle życie sprowadziło mnie brutalnie na ziemię 8|

stiff 
Uzależniony od netu

Wysłany: Śro 15 Wrz, 2010 20:53   

Elissa25 napisał/a:
Jeszcze pół roku temu wierzyłam w siebie, wydawało mi się, że mogę góry przenosić i nagle życie sprowadziło mnie brutalnie na ziemię 8|

Wszyscy mamy wzloty i upadki... :roll:
Ważne, aby szybko sie podnieść i otrzepać się z kurzu i szukać nowych możliwości,
bo na rozpamiętywanie tego co było szkoda czasu i energii...

Elissa25 
Towarzyski
Elissa25

Wysłany: Śro 15 Wrz, 2010 21:07   

stiff napisał/a:
Wszyscy mamy wzloty i upadki... :roll:
Ważne, aby szybko sie podnieść i otrzepać się z kurzu i szukać nowych możliwości,
bo na rozpamiętywanie tego co było szkoda czasu i energii...

Święte słowa. Szkoda, że tak łatwo się je czyta, a z wprawieniem w czyn już trudniej 8|

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Śro 15 Wrz, 2010 21:27   

Elissa25 napisał/a:
z wprawieniem w czyn już trudniej 8|

No, ale Elisko!
Przyłóż się do tego kursu, żebyś mogła jak najwięcej z niego wynieść, to i zarobić choć troszeczkę będziesz mogła.
Nie patrz na to, że Ciebie nie interesuje.
Zacznij nastawiać się na zysk a na upodobania przyjdzie czas, jak już będziesz miała kasę!

stiff 
Uzależniony od netu

Wysłany: Śro 15 Wrz, 2010 21:32   

Elissa25 napisał/a:
że tak łatwo się je czyta, a z wprawieniem w czyn już trudniej

To kwestia wyboru, a bez pokonywania trudności życie byłoby nudne... :D

Odpowiedz do tematu