CZY WARTO PODJĄĆ TERAPIĘ DDA? |
Autor |
Wiadomość |
olka
Gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 21 Gru 2011 Posty: 530
|
Wysłany: Sob 31 Gru, 2011 17:22
|
|
|
No to dobrze,bo mnie by tam rozerwało jakbym miała leżeć na jakieś kozetce....Totalny kosmos!!!! |
|
|
|
|
tyber
Małomówny uśmiechnięty DDA, DDD,współuzależniony
|
Wysłany: Wto 03 Sty, 2012 21:28
|
|
|
Zapisałem się wreszcie dzisiaj na terapie:) wiec może teraz coś o mnie, bo wcześniej takie same pierdu-pierdu (nie zakładałem nowego tematu bo ty chyba bez sensu)
Mój ojciec rozpierdzielił całą rodzinę, katował nas psychicznie a i matkę czasem fizycznie nie pozwalałem mu nigdy na to i obrywał ode mnie (nie będę wam opisywał szczegółów bo nie dal bym nawet rady jeszcze wydusić z siebie wszystkiego) czasem po pijaku palił pieniądze, alkohol przemieniał go w Pana Hyde'a ,teraz jak o tym myślę to były tak traumatyczne chwile które siedzą we mnie jak gwoździe. Niestety to mama pierwsza odeszła i wtedy coś we mnie pękło, dlaczego ona a nie on, nienawidzę go całym sercem, nie raz kiedy dochodziło do rękoczynów czułem że z wielka satysfakcją mógł bym to zakończyć. Jak czasem wracam do domu po miesiącu lub dwóch to zawsze z obawą co tam zastane, często śmierdzi spalenizna wiec nie jeden garnek został przypalony. Słowo alkoholik to czasem za mało by go określić wlewa w siebie takie ilości alkoholu ze ja prawdopodobnie po takiej dawce bym zszedł, teraz już czasem nawet nie kontroluje pęcherza (mam ochotę go wtedy udusić) zawsze o coś mnie prosi, a ja nie potrafię mu odmówić i go nienawidzę. Drzemie we mnie tyle negatywnych emocji związanych z tym człowiekiem, ze nie potrafię już z nimi koegzystować. |
|
|
|
|
głęboka otchłań
Towarzyski
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 10 Gru 2011 Posty: 169
|
Wysłany: Śro 04 Sty, 2012 09:03
|
|
|
tyber napisał/a: | Zapisałem się wreszcie dzisiaj na terapie:) |
Tyber myślę, że to dobra decyzja, zwłaszcza z początkiem roku. |
_________________ Kiedy, zbyt natarczywie usiłuje zmienić sprawy, gdy żądam zbyt wiele, zbyt szybko od siebie i innych, proszę Boga, by mi przypomniał: "Powoli, ale pewnie". |
|
|
|
|
Pati
Gaduła Inna od innych.DDA.
Pomogła: 13 razy Wiek: 46 Dołączyła: 11 Gru 2010 Posty: 927
|
Wysłany: Czw 05 Sty, 2012 20:22
|
|
|
tyber napisał/a: | Drzemie we mnie tyle negatywnych emocji związanych z tym człowiekiem, ze nie potrafię już z nimi koegzystować. |
Rozumiem co przeżywasz
Miałam czasem wizję,że każe ojcu klękać na kolanach i błagać mnie o litość za to jak mnie traktował kiedy byłam dzieckiem.
Dzięki terapii,ciężkiej pracy nad sobą i czasowi jaki upłynął mam to już za sobą.
Jednak nadal mam problem z bliskością przez brak zaufania i muszę to przepracować i dać jak to mówią czas czasowi (nie lubię tego powiedzonka)
tyber napisał/a: | Zapisałem się wreszcie dzisiaj na terapie:) |
Jeśli będziesz chciał pracować nad sobą to powolutku wszystko się ułoży |
_________________ Najlepszym miejscem pod słońcem jest dom,w którym żyją ludzie ofiarujący sobie w najtrudniejszych chwilach tak rzadki dar,jak wybaczenie. (G.McDonald) |
|
|
|
|
tyber
Małomówny uśmiechnięty DDA, DDD,współuzależniony
|
Wysłany: Pią 06 Sty, 2012 16:03
|
|
|
Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie, ale skoro wszyscy co byliście na terapii mówicie ze to pomaga , to nie może być tak źle Jestem dobrej myśli . |
|
|
|
|
wrotka
Towarzyski wrotka
|
Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 17:36
|
|
|
Witajcie ja byłam ponad rok temu ,u terapełtki DDA chciałam się zapisać ,dostałam odpowiedz że w wieku 19 lat jestem za młoda na DDA co otym myślicie??????
byłam ostatnio na terapii na której ,trochę pracowałam nad swoimi emocjami i nad sobą ,ale czuje że to za mało |
_________________ Łatwo powracać, trudno znaleźć drogę... |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 17:45
|
|
|
Monik20 napisał/a: | chciałam się zapisać ,dostałam odpowiedz że w wieku 19 lat jestem za młoda na DDA co otym myślicie?????? |
Myślę.... niedobrze myślę o tej terapeutce |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
wrotka
Towarzyski wrotka
|
Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 20:53
|
|
|
a jak myślicie jako pierwsze lepiej zacząć od chodzenia na mitingi DDA czy na terapie?????? |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 20:57
|
|
|
Monik20 napisał/a: | jak myślicie jako pierwsze lepiej zacząć od chodzenia na mitingi DDA czy na terapie?????? |
Ja bym poszedł na terapię, pozwala lepiej zrozumieć problem niż mityngi. Tak myślę |
_________________ |
|
|
|
|
wrotka
Towarzyski wrotka
|
Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 21:14
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Ja bym poszedł na terapię, pozwala lepiej zrozumieć problem niż mityngi. |
u nas jest taka terapeutka że w wieku 19lat byłam za młoda na terapie DDA to ja już nie rozumiem czy wiek ma coś do tego tak bardzo??? |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 21:17
|
|
|
Monik20 napisał/a: | jest taka terapeutka że w wieku 19lat byłam za młoda na terapie DDA |
To idź do innego terapeuty i po prostu pogadaj o swoim problemie i zapytaj o tą terapeutkę. Głowy Ci przecież nikt nie urwie........... |
_________________ |
|
|
|
|
wrotka
Towarzyski wrotka
|
Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 21:19
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | To idź do innego terapeuty |
właśnie o to chodzi że innego nie ma a ja byłam na pstrowskiego |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 21:21
|
|
|
Monik20 napisał/a: | ja byłam na pstrowskiego |
Spróbuj na Puszkina może......... |
_________________ |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 21:29
|
|
|
Wymieniacie różne adresy, a ja się przeraziłam widząc w spisie tylko jeden ośrodek terapii w Olsztynie:
WZLP Ośrodek Terapii Uzależnienia Od Alkoholu I Współuzależnienia
Al. Wojska Polskiego 35
10-228 Olsztyn
tel.: 0-89 532 78 23 |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Pią 10 Lut, 2012 21:33
|
|
|
Klara napisał/a: | Wymieniacie różne adresy, a |
To adresy przychodni......... |
_________________ |
|
|
|