Wybór samochodu, proszę o radę |
Autor |
Wiadomość |
Franc
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 05 Lut, 2014 12:04
|
|
|
Halloween napisał/a: | konieczności wymiany opon juz nie wspomnę | Hall wiesz mi nie chciał byś wymieniać gąsienicy gdzieś w polu |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
Pomogła: 22 razy Wiek: 35 Dołączyła: 11 Lip 2013 Posty: 2075
|
Wysłany: Śro 05 Lut, 2014 15:34
|
|
|
Halloween, spoko, tata sie ucieszy ja z metra cięta to się nadaję na czołgistę.. ale gorzej bo nie wiem czy w obwodzie się zmieszczę.. sąsiedzi mogliby tylko narzekać, że głośny ten nasz pojazd.. |
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Śro 05 Lut, 2014 15:54
|
|
|
Mam cytrynę C3 , właściwie to jeździ nią moja żona ale muszę powiedzieć że autko super . I jest tych cytryn coraz wiecej .Znaczy na ulicach . |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Śro 05 Lut, 2014 16:02
|
|
|
I jeszcze jedno , zakup to dopiero początek wydatków , bo rozrząd i takie tam należy zawsze ( raczej ) zmienić . |
|
|
|
|
Linka
Moderator
Pomogła: 47 razy Wiek: 59 Dołączyła: 15 Gru 2011 Posty: 2210
|
Wysłany: Śro 05 Lut, 2014 16:59
|
|
|
Od 7 lat jeżdżę 22-letnim już Oplem Astrą z instalacją gazową.
Prawie bezawaryjny, części tanie , łatwo dostępne.
Odpalał za pierwszym razem w największe mrozy, a parkuję "pod chmurką" |
_________________ Na moim niebie zawsze świeci słońce |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Śro 05 Lut, 2014 20:28
|
|
|
Franc napisał/a: | Halloween napisał/a: | konieczności wymiany opon juz nie wspomnę | Hall wiesz mi nie chciał byś wymieniać gąsienicy gdzieś w polu |
Franc wiesz mi jest masa i innych rzeczy których nie chciałbym robić gdzieś w polu |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
|
|
|
|
Franc
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 06 Lut, 2014 21:16
|
|
|
Halloween napisał/a: | Franc wiesz mi jest masa i innych rzeczy których nie chciałbym robić gdzieś w polu | Dobre , takiej odpowiedzi nie brałem pod uwagę |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
|
Wysłany: Wto 18 Lut, 2014 08:55
|
|
|
No to się pochwalę
kupiłam sobie Fiata brava 1,4 z 1998r (tak, wiem że to ta słabsza wersja silnikowa).
Blacha ocynkowana - zero korozji nawet na spodzie.
Wszystkie szyby oryginalne, spawy oryginalne więc nie bity.
Centralny zamek, wspomaganie.
Po wymianie rozrządu, oleju, filtrów - papierki potwierdzające są.
Do zrobienia mam tylko wahacze przód, klocki hamulcowe przód, osłonę przegubu zewnętrznego trzeba wymienić i sprężyny gazowe w klapie bagażnika. Wymieniłam też silniczek wycieraczek przednich bo był padnięty.
Części już mam robota na dniach.
Zanim kupiłam sprawdziłam go na stacji diagnostycznej.
Rovera odpuściłam w przedbiegach, bo nigdzie blisko nie było nic wartego uwagi, albo zeżarte, że trzeba by dodatkowo w blacharkę inwestować, albo w stanie rozpadu.
Punciak mi się też żaden nie trafił, bo albo bite, albo zeżarte, albo do roboty to czy tamto.
Utargowałam go trochę i udało się. Jestem zadowolona
Teraz ciekawe jak mi jutro pójdzie egzamin praktyczny na prawko. A jak nie jutro to kiedy się uda . |
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Wto 18 Lut, 2014 09:08
|
|
|
Nie zapomnij o pasku rozrzadu...,wymienic musisz,bo nie wiesz,czy byl wymieniany i kiedy...,on nie ma lancucha,czyli moze ci stanac nawet jutro... |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
|
Wysłany: Wto 18 Lut, 2014 09:13
|
|
|
leon napisał/a: | Nie zapomnij o pasku rozrzadu...,wymienic musisz,bo nie wiesz,czy byl wymieniany i kiedy...,on nie ma lancucha,czyli moze ci stanac nawet jutro... |
Cytat: | Po wymianie rozrządu, oleju, filtrów - papierki potwierdzające są. | |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Wto 18 Lut, 2014 09:15
|
|
|
wiesz ile kilometrow temu byl wymieniany...?wiarygodne potwierdzenie masz...
http://www.autocentrum.pl...adu/fiat/brava/
co 60 tys wymiana wskazana... |
Magoichi Saika |
Ostatnio zmieniony przez leon Wto 18 Lut, 2014 09:22, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
|
Wysłany: Wto 18 Lut, 2014 09:25
|
|
|
leon napisał/a: | wiesz ile kilometrow temu byl wymieniany...?wiarygodne potwierdzenie masz... | ok 8tys km temu |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Wto 18 Lut, 2014 09:27
|
|
|
Ann napisał/a: | leon napisał/a: | wiesz ile kilometrow temu byl wymieniany...?wiarygodne potwierdzenie masz... | ok 8tys km temu |
jak masz wiarygodna fakture,rachunek od mechanika to ok...,pasek jest najwazniejszy,jak on pojdzie to mozesz pojazd zlomowac...
Powodzenia |
Magoichi Saika |
Ostatnio zmieniony przez leon Wto 18 Lut, 2014 09:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
|
Wysłany: Wto 18 Lut, 2014 09:35
|
|
|
leon napisał/a: | Powodzenia | |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
|
Wysłany: Sob 29 Mar, 2014 20:12
|
|
|
Od czasu naprawy nie sprawdzałam poziomu oleju w aucie.. aż do dziś.. i okazało się, że mam prawie całkiem suchy bagnet..! a nawet mi się kontrolka nie zapaliła ani nic!.. 1,5 litra oleju dolałam... i okazuje się, że ubywa mi bo kapie przy filtrze oleju.. i na wymienianej uszczelce klapy zaworów.. w poniedziałek jedziemy z Bączkiem do doktora mechanika.. wymienimy olej, wymienimy filtry, i uszczelnimy co potrzeba.. |
|
|
|
|
|