|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Debiut |
Autor |
Wiadomość |
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Czw 11 Lip, 2013 17:25
|
|
|
leming napisał/a: | Dajcie mi czas i zobaczymy. Jak polegnę to się przyznam Wam na forum i pójdę na terapie a teraz walczę ze swoimi słabościami i proszę Was o wsparcie. |
Ależ walcz, dlaczego ma być Ci lepiej niż nam wszystkim, którzy już z tym "walczyli" i ileś tam razy polegli..............powodzenia i ..................do usłyszenia......... |
_________________ |
|
|
|
|
leming
Małomówny
|
Wysłany: Czw 11 Lip, 2013 17:32
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Ależ walcz, dlaczego ma być Ci lepiej niż nam wszystkim, którzy już z tym "walczyli" i ileś tam razy polegli..............powodzenia i ..................do usłyszenia......... |
Witam,
źle dobrane słowa tzn nie walczę bo to (wygrana, remis lub przegrana). Jestem szczęśliwy będąc świadomy wszystkiego co mnie otacza wokół. |
Ostatnio zmieniony przez yuraa Czw 11 Lip, 2013 20:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Czw 11 Lip, 2013 17:40
|
|
|
Witam |
_________________ |
|
|
|
|
leming
Małomówny
|
Wysłany: Czw 11 Lip, 2013 17:42
|
|
|
Cześć,
Pterodaktyll |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Czw 11 Lip, 2013 18:26
|
|
|
wolny napisał/a: | Nie, nie, nie,.. trendy to jest być chorym do końca życia i nieszczęśliwym |
"Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !!"
Obawiam się , że ja należę do jednych z innych tych- takich co przestali zaśmiewać cynicznie swój problem. |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
wolny
(banita)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2013 Posty: 1198 Skąd: Kresy wschodnie
|
Wysłany: Czw 11 Lip, 2013 18:41
|
|
|
Jędrek napisał/a: | takich co przestali zaśmiewać cynicznie swój problem. |
Ja bardzo przepraszam kolegę,... ale od kiedy to prawda jest cyniczna lub jakaś tam zaśmiewająca. Ja koledze nie bronię ani nie narzucam mojego sposobu widzenia gdyż każdy widzi ten problem inaczej i w moim przypadku to nie jest już problem bo jak nim był to lądowałem na detoksie jakby co, a teraz jak go nie ma to i dziwnie radosny jestem! Chyba mi wolno ,.. być wolnym ???? Zresztą i tak wew tem względzie nikt nie ma nic do powiedzenia tylko ja,.. jakby co?!
Życzę miłej współpracy z problemem !!! |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 11 Lip, 2013 18:47
|
|
|
jaki problem, jaki problem się grzecznie pytam?
okazuje się po rozwiązaniu problemu, że był on dziecinnie łatwy |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Czw 11 Lip, 2013 18:50
|
|
|
szymon, yes,yes yes |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
ant69
Towarzyski ant69
|
Wysłany: Czw 11 Lip, 2013 19:56
|
|
|
eremita napisał/a: | że trendy jest |
wolny, a ja już przeczytałem że brendy jest...
... toż to objawy głodu jakiegoś??? |
|
|
|
|
Mysza
Gaduła
Pomogła: 41 razy Dołączyła: 03 Mar 2010 Posty: 830 Skąd: Wrocek
|
Wysłany: Pią 12 Lip, 2013 08:49
|
|
|
PSG-1 napisał/a: | pasję w dzisiejszych czasach wypada mieć, bo ludzie bez pasji są uważani za nudziarzy, osoby nie warte zainteresowania. Tak sugerują wszelakie poradniki internetowe oraz w tv o tym mówią. W DDTVN albo pytaniu na śniadanie była nawet rozmowa na ten temat z psychologami.
Mieć pasję jest trendy. |
Tak tylko się wtrącę... i napiszę na podstawie własnych doświadczeń
Pasję warto mieć, ale wtedy, kiedy się ją poczuje sercem, nie kiedy jest spekulacją umysłu.
Kiedy znajdziesz sobie pasję, bo będziesz chciał być trendy i dlatego, bo tak w TV powiedzieli i w netowych poradnikach wyczytałeś...już po Twojej pasji... i po Twoich zainteresowaniach.
Wszystko co zaczyna się od "naszej rozpalonej myśleniem mózgownicy", od "powinienem mieć", albo "dobrze by było i korzystnie żebym..." nie będzie miało kontynuacji (moim skromnym zdaniem)
Najlepszym początkiem, żeby cokolwiek (nie tylko o pasje tu chodzi) zaczynać jest, zrobię to bo chcę, bo mi się podoba, bo lubię, bo w tym/ z tym się czuję dobrze/lepiej...
powodzenia i ...pasji życia życzę |
_________________ "Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie" - Mahatma Gandhi |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Pią 12 Lip, 2013 09:04
|
|
|
Cytat: | Pasję warto mieć, ale wtedy, kiedy się ją poczuje sercem, nie kiedy jest spekulacją umysłu. |
Kurcze , ślicznie to piszesz. jak to fajnie mądrego poczytać |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 12 Lip, 2013 09:22
|
|
|
wolny napisał/a: | Cytat: | Pasję warto mieć, ale wtedy, kiedy się ją poczuje sercem, nie kiedy jest spekulacją umysłu. |
Kurcze , ślicznie to piszesz. jak to fajnie mądrego poczytać |
koleżanka z branży |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Pią 12 Lip, 2013 09:25
|
|
|
Nadmienię tylko że pasja nie może być elementem jakiegoś wzbudzania zachwytu u innych lub samozachwytu , to pułapka . pasja to inaczej rodzaj pragnienia ale właśnie w tym tkwi ta pułapka kolejnego uzależnienia,. nie można sie uzależnić od tzw ." za wszelką cenę " to bardzo niebezpieczne , w pierwszej kolejności należy chyba określić prawdziwą wartość tego pragnienia,. jak je już odnajdziemy te prawdziwe wartości to przestaje nam tak mocno zależeć,... z tym czymś,. lub bez tego czegoś i tak jestem szczęśliwy , ja to tak rozumiem ! |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Pią 12 Lip, 2013 09:27
|
|
|
szymon, szymon napisał/a: | koleżanka z branży |
Jak najbardziej,. jak widać na załączonym obrazku !!!!!!!!!! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|