Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Lekko nie jest ale nie poddalam się :)
Autor Wiadomość
Tosia 
Trajkotka

Pomogła: 21 razy
Wysłany: Pią 23 Sty, 2015 22:24   

ewa29, Dlatego musisz o siebie dbac! Bo szybko mozesz wrocic do szpitala! Oj tez mialam taki dylemat, bardzo Ci wspolczuje. :pocieszacz: Matka pewnie zmadrzeje i pomoze Ci, tego Ci zycze Slonko! :buzki:

ewa29 
Gaduła

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Pią 23 Sty, 2015 22:26   

U drugiej babci z kolei mąż pijący..... a do Nas niewiem czy się wprowadzi to już Seba niech zagadać będę pewnie rozmawiala jutro :)

ewa29 
Gaduła

Wysłany: Pią 23 Sty, 2015 22:28   

Tosia czas pokaże a Ja się nie poddam :)

ewa29 
Gaduła

Wysłany: Pią 23 Sty, 2015 22:29   

Spokojnej nocy życzę Wam dziewczyny :) :*

ewa29 
Gaduła

Wysłany: Sob 24 Sty, 2015 20:42   

Dodałam trochę zdjęć bo cosik pusto w moim albumie ;) Dzieciaki starsze już śpią a najmłodsza nie chce spać hihi

ewa29 
Gaduła

Wysłany: Śro 11 Lut, 2015 16:14   

Witam :) Zaczęłam od zmian i zapisalam się do terapetki wczoraj bylam na drugiej wizycie. Jestem zadowolona bo trafilam na super terapeutkę czuję ze nie bedzie łatwo ;) Poza tym bylam u lekarza gin bo balam się ze mam jakies powiklania po tej operacji.. ale jak sie okazalo nie potrzebnie sie stresowalam i wszystko ładnie się goi, ale jeszcze mam sie oszczedzać duzo lezeć nie dzwigać.. staram się wlasnie oszczedzać. Moja mama jednak przemyslala i pomaga mi przy dzieciach.. Dzieciaki ostatnio chorowaly zap oskrzeli a najmlodsza zap oskrzeli i pluc, 3tyg chorowaly ale juz sà zdrowe na cale szczescie :) A poza tym wszystkim to moglaby być już wiosna ;) Jutro jemy pàczki hihi będzie tłusto ;) Pozdrawiam wszystkich i milego popoludnia :*

Tosia 
Trajkotka

Pomogła: 21 razy
Wysłany: Śro 11 Lut, 2015 16:24   

Lal zapomnialam jutro tlusty czawrtek! Dziekuje za przypomnienie, i cieszy mnie ze idzie ku lepszemu, u Ciebie! Tez z niecierpliwoscia czekam na wiosne :mgreen:
Pozdrawiam serdecznie :mgreen:

ewa29 
Gaduła

Wysłany: Śro 11 Lut, 2015 17:11   

Dziėkujė Tosiu :* najważniejsze to nie poddawac się ale też i probować coś zmieniać bo samo tez nic sie nie zmieni ;)

esaneta 
Moderator

Pomogła: 94 razy
Wysłany: Śro 11 Lut, 2015 21:05   

ewa29 napisał/a:
Zaczęłam od zmian i zapisalam się do terapetki wczoraj bylam na drugiej wizycie

świetnie Ewo. :)
ewa29 napisał/a:
czuję ze nie bedzie łatwo

tym się nie zrażaj, lekarstwo nie musi smakować, ma być skuteczne.
Życzę powodzenia w terapeutyzowaniu się :)

:esa:

ewa29 
Gaduła

Wysłany: Nie 22 Mar, 2015 12:10   

Witam po dłuższej nie obecnosci :) U mnie hm. nadal chodze do terapeutki. Jutro ide na rozmowe w sprawie pracy. Dzieciaki odpokac nie chorujà, majà się dobrze. A poza tym alko przerwal abstynencje po 6mies poszedł pić... od wtorku pije poza domem. A u mnie jest moja mama tzn w ogole to jest u mojego brata, ale przychodzi do mnie pomaga mi przy dzieciach. Bylam na rozmowie z przewodniczacym komisji mieszkaniowej w sprawie przyspieszenia mieszkania, ale niestety nic nie wskorałam. Piszę wiec dzis podanko i w tym tyg zaniose do urzedu miasta o przyspieszenie mieszkania. Jedyne co sie zmienilo to pozycja na liscie oczekujacych na mieszkanie Jestem teraz na 194 z 221. W kazdym razie bede chodzic czy do ttbs czy do urzedu miasta bo tu gdzie mieszkam sa jednak drogie oplaty za mieszkanie. Brat moj sie uspokoil juz mnie nie neka i nienachodzi mam wiec swiety spokoj.. Synka zapisuje do przedszkola karte zgloszeniowà wypelnilam wiec jutro podam w przedszkolu. Mysle aby zapisac corcie ale do zlobka koszt mies 269zl ale z tego co wiem to mops refunduje czesc kosztow wiec nie byloby zle. Narzekam ostatnio na ból krzyza jest bardzo uciazliwy zwlaszcza wtedy jak chodze albo stoje w kolejce np w markecie od tej operacji mojej bardzo czesto mnie boli. Ide dzieciaki szykowac na dwór a najmlodsza usnęla i biore sie za obiad :) Milej niedzieli życzę i pogody w serduchu :)

Mała 
Trajkotka

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Nie 22 Mar, 2015 18:11   

Witaj Ewa :buzki:
zaczynam nadrabiać zaległości w czytaniu i dzisiaj padło na Ciebie ;)

1.Kochana ja też mam tego wirusa - przechodziłam z nim 2 ciąże, wciąż karmię (w sumie od 4 lat, z 4-miesięczną przerwą w trakcie 2-giej ciąży, więc wciąż nie jest właściwy moment, żeby zrobić z nim porządek :blee: .Na dodatek jestem w grupie ryzyka - ale systematycznie się kontroluję u lekarza i jest ok. Nic złego się nie dzieje czyli jest :okok:

2.Dobrze że chodzisz na terapię - nawet jeżeli nie widzisz jeszcze efektów - to i tak robisz krok do przodu. Dbasz o siebie :> A efekty - które zauważysz, przyjdą po jakimś czasie :luzik:

3.W Mops, czy, jak u mnie Ops, możesz do swojej opiekunki składać co miesiąc podanie z prośbą o pomoc finansową np. w celu opłacenia żłobka, przedszkola, pomocy przy zakupie niezbędnych artykułów (np.butów, kapci, ubrań, pościeli do przedszkola itd). W Twojej sytuacji jest to wskazane - nie masz pracy i stałych przychodów na utrzymanie się. A nawet jak jakieś masz - to na 5-osobową rodzinę są niewystarczające. Pisz do nich podanie i się nie zastanawiaj!

4.ZDROWIE! Znam ten ból, choć nie z powodu operacji. Nie zastanawiaj się ani chwili - idź z tym do lekarza rodzinnego. Masz małe dziecko, więc kręgosłup jest dość mocno obciążony. Ja, ok.2 miesięcy po 1-szym porodzie straciłam czucie w kolanach. Trwało to dość długo, zanim dałam się wygonić do lekarza. Natychmiast wysłał mnie do neurologa, a ten na rezonans. 2 tygodnie przed rezonansem czucie wróciło :smieje: (chyba ze strachu) ;) Nie zaniedbaj tego tak jak ja to zrobiłam. Dziś mam 2 dzieci i problemy z kręgosłupem - moja głupota :glupek2:
Jest szansa, że da Ci skierowanie na rehabilitację, albo sam doradzi jakieś ćwiczenia...Na matki z małymi dziećmi i ich problemy z kręgosłupem - lekarze patrzą trochę dokładniej :pocieszacz: A do tego u Ciebie zaczęło się to po operacji...

5.I najważniejsze - trzymam kciuki za Ciebie jutro! :kciuki: Ja też już działam w sprawie pracy :mgreen: Najwyższy czas, byśmy obie wzięły sprawy w swoje ręce!
Mocno Cię ściskam i czekam na wiadomości! c4fscs
:buzki:

Odpowiedz do tematu