Ja po prostu mam dość |
Autor |
Wiadomość |
rybenka1
Uzależniony od netu
Pomogła: 92 razy Dołączyła: 19 Wrz 2010 Posty: 3751
|
Wysłany: Sob 21 Wrz, 2013 22:35
|
|
|
Nie wybaczając nosisz w sercu urazę ,która jest niebezpieczna dla Ciebie.Jest jedną z przeszkód hamujących Twój rozwój duchowy.Nie utrudniaj sobie życia .Pomoze Ci w tym modlitwa ,abyś mogła wybaczyć . |
|
|
|
|
iksigregzet
Towarzyski
|
Wysłany: Pią 18 Paź, 2013 20:25
|
|
|
... ja też jestem alkoholikiem. Witaj |
_________________ alkoholowi mówię wielkie NIE |
|
|
|
|
eremita
Gaduła
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Cze 2013 Posty: 599 Skąd: z wilczych uroczysk
|
Wysłany: Śro 23 Paź, 2013 11:03
|
|
|
Kafti, to były dwa kieliszki wina? Zakładając ten wątek pisałaś o właśnie takiej, codziennej dawce alkoholu. Teraz piszesz, że uległaś i ujawniły się Twoje pokłady agresji po alkoholu.
Kurcze... po dwóch lampkach?
Może agresja i złość była najpierw a potem powód do wypicia? |
_________________ Dopiero w samym środku zimy przekonałem się, że noszę w sobie niepokonane lato.
Albert Camus |
|
|
|
|
kafti
Małomówny
|
Wysłany: Śro 23 Paź, 2013 11:16
|
|
|
Może i w sierpniu to były dwie lampki, od momentu kiedy jestem sama ilość się zwiększała. Alkohol pięknie pozwalał mi zapomnieć. Samotność jest czymś najokropniejszym na świecie. Zapiłam, bo zapiłam. Nie poradziłam sobie z próbą opisu własnego, już byłego związku z tyranem. Napisałam to, ale nie jestem w stanie tego nawet przeczytać, nie chcę, boję się. Agresję kieruję na siebie, uważając, się winną za całe zło świata. Samoudręczam się nie, nie okaleczam, daleko mi do tego. |
|
|
|
|
iksigregzet
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 23 Paź, 2013 11:21
|
|
|
idź do poradni uzależnień i przestań się użalać nad sobą i narzekać
Pogody Ducha
|
_________________ alkoholowi mówię wielkie NIE |
|
|
|
|
kafti
Małomówny
|
Wysłany: Śro 23 Paź, 2013 11:32
|
|
|
... |
Ostatnio zmieniony przez kafti Śro 23 Paź, 2013 11:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jras4
Docent
Pomógł: 11 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3302 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Śro 23 Paź, 2013 11:42
|
|
|
kafti napisał/a: | ię. A niby dlaczego nie? | a użalaj sie kup se butelke wtedy użalenie lepsze jest |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
|
|
|
|
eremita
Gaduła
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Cze 2013 Posty: 599 Skąd: z wilczych uroczysk
|
Wysłany: Śro 23 Paź, 2013 13:07
|
|
|
kafti napisał/a: | Zapiłam, bo zapiłam. Nie poradziłam sobie z próbą opisu własnego, już byłego związku z tyranem. Napisałam to, ale nie jestem w stanie tego nawet przeczytać, nie chcę, boję się. Agresję kieruję na siebie, uważając, się winną za całe zło świata. Samoudręczam się nie, nie okaleczam, daleko mi do tego. |
Wg mnie to nie jest użalanie się nad sobą. Najważniejsze, że wiesz, że alkohol nie topi smutku i nie rozwiązuje za nas problemów.
Bądź dzielna! |
_________________ Dopiero w samym środku zimy przekonałem się, że noszę w sobie niepokonane lato.
Albert Camus |
|
|
|
|
kafti
Małomówny
|
Wysłany: Sob 07 Gru, 2013 23:27
|
|
|
U mnie jest jakoś, nie wiem czy dobrze czy źle, ale widzę postęp. Mam niestety niekontrolowane wybuchy agresji i złości, jestem bardzo daleka od wizji spokojnego, pogodzonego z sobą alkoholika.
Reaguję acting out i acting in, przy czym acting in jest dużo bardzo bardzo bolesne i dramatyczne, ciągnie się jak flaki i niestety, chce się wtedy pić.
Przez picie straciłam wszystko, dokładnie wszystko. Teraz tracę resztki urody. Szczerze myślę nad małżeństwem z rozsądku, myślicie że Niemcom można zgotować take piekło?:) |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Sob 07 Gru, 2013 23:51
|
|
|
kafti napisał/a: | acting out i acting in |
używaj proszę polskich sformułowań bo to polskojęzyczne forum jest
jak by to było jakbym napisał:
God grant me the Serenity
to accept the things I cannot change
Courage to
change the things I can
and Wisdom to
know the difference
pół forum by nie wiedziało o co chodzi
a jak napiszę:
Boże, użycz mi pogody ducha,
abym godził się z tym,
czego nie mogę zmienić,
odwagi,
abym zmieniał to, co mogę zmienić,
i mądrości,
abym odróżniał jedno od drugiego.
wszyscy rozumią |
|
|
|
kafti
Małomówny
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 00:19
|
|
|
Acting in i acting out idealnie oddają sedno tego, co chcę powiedzieć w języku polskim. Słowa nieprzetłumaczalne, więc proszę się nie czepiać. |
|
|
|
|
kafti
Małomówny
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 00:27
|
|
|
To przetłumacz acting in i acting out. Zresztą to już nawet nie chodzi o przetłumaczenie, to są po prostu pojęcia. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 00:31
|
|
|
kafti napisał/a: | To przetłumacz acting in i acting out. |
To nie ja mam problem in czy out tylko Ty.
kafti napisał/a: | nawet nie chodzi o przetłumaczenie, to są po prostu pojęcia. |
Proponuję Ci żebyś jednak myślała w polskim języku.......... |
_________________ |
|
|
|
|
kafti
Małomówny
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 00:41
|
|
|
Myślenie po polsku nie za daleko mnie zaprowadziło, ale to dygresja niewiele mająca związku z tematem. Mój cel na jutro: jakaś miła, leniwa rozrywka, coś, w czym nie musimy celować ani zwyciężać, a tylko przezywać odświeżająco odmienne chwile [ Życie w trzeźwości, s. 29].
Życzę Wam tego samego, choć odświeżająco odmienne chwile brzmią naprawdę gównianie. |
Ostatnio zmieniony przez kafti Nie 08 Gru, 2013 00:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jras4
Docent
Pomógł: 11 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3302 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Nie 08 Gru, 2013 00:51
|
|
|