Linuks |
Autor |
Wiadomość |
Zagubiona
Trajkotka
Pomogła: 21 razy Wiek: 39 Dołączyła: 26 Gru 2012 Posty: 1288
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 09:56
|
|
|
A w ciekawostek to jak chodziliśmy po sklepach i rozglądaliśmy się za komputerami to we wszystkich było to samo, czyli z 15 laptopów i 2-3 stacjonarne. Przy czym w jednym sklepie mam powiedziano, że te ewa stacjonarne wystarczą, bo jeden jest do zwykłego użytkowania, a drugi dla graczy. |
_________________ "Depresja, to ciało, które chce żyć i umysł, który chce umrzeć." |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 09:57
|
|
|
Ja Pietruszko od jakiegoś czasu mocno siedzę w temacie "chmury". Jest to, w moim odczuciu jedyna słuszna droga, jeżeli chcesz używać więcej niż jednego urządzenia informatycznego i mieć wszystko pod kontrolą.
Była kiedyś genialna reklama apple, nie wiem czy znajdę - maki, ipody, ipady i iphony działały w jednym tandemie. To coś napisałeś, obrobiłeś, zapisałeś, na ipadzie wyświetliłeś, dopisałeś, w iphonie przyszła wiadomość z listą zakupów i tak dalej i tak dalej. Ale to wszystko dlatego, że system był nie na urządzeniach ale w chmurze. Wtedy to rozumiem - obrabiasz dokument na komputerze w domu. Jedziesz do klienta, bierzesz tableta, albo ultrabooka bo mały - nanosisz szybko poprawki, na działce działasz na laptopie. A w drodze możesz to i owo dorobić nawet smratfonem.
Informatyczno-cyfrowy raj
Szukam tej reklamy |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 09:58
|
|
|
pietruszka napisał/a: | Jonesy napisał/a: | Służy tylko do przeglądania netu, pod warunkiem że albo w pobliżu jest router wifi, albo buli się za neta z karty (bo w naszym kraju w przeciwieństwie do Japonii czy USA nie ma neta wszędzie za free). Nawet z GPS nie można pokorzystać, bo cholerstwo zaraz się wyładowuje... |
O... to już się skutecznie wyleczyłam z tableta. Miałam nadzieję, że trochę trzyma bateria i że da się na nim również czytać... |
Ja ma tego kindla. Nawet powiem prawdę. Mam już trzeciego kindla... Bo dwa zostawiłem już w pociągu w ciągu ostatnich 4 lat. I co z tego - kupuję następnego za 190 zł i po 4 książkach mi się zwraca, a czytam około 3 miesięcznie |
|
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
|
|
|
|
Linka
Moderator
Pomogła: 47 razy Wiek: 59 Dołączyła: 15 Gru 2011 Posty: 2210
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 10:01
|
|
|
Nie.anioł napisał/a: | Linka, to ja bym nie chciała oglądać wentylatora w tym komputerze to użytkowaniu w kuchni |
jak myslisz, że u moich dzieci jest mniej kurzu to się grubo mylisz |
_________________ Na moim niebie zawsze świeci słońce |
|
|
|
|
Zagubiona
Trajkotka
Pomogła: 21 razy Wiek: 39 Dołączyła: 26 Gru 2012 Posty: 1288
|
|
|
|
Linka, tyle, że w kuchni jest jeszcze tłuszcz. |
_________________ "Depresja, to ciało, które chce żyć i umysł, który chce umrzeć." |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
|
|
|
Jonesy napisał/a: | od jakiegoś czasu mocno siedzę w temacie "chmury". |
Niewiele z tej "chmury" rozumiem (też tylko słyszałam reklamę), ale chyba takich możliwości jeszcze nie mamy, albo bardzo ograniczone, tak? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 10:03
|
|
|
No ma wyglądać tak jak w tych reklamach ta Chmurka, ale warunkiem jest pełna mobilność (czyli internet wszędzie). A to oznacza, że u nas ni chu chu, póki co.
Ale temat jest po prostu rewelacyjny. |
|
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 10:05
|
|
|
i tu już mi bardziej się opcja podoba... no ale poczekam, aż fundusze się poprawią, bo teraz ... pracuję na starym monitorze i klawiaturze, podpiętymi do starego lapka... Jak się wnerwię, to przegonie Pietrucha ze stacjonarnego
Jonesy napisał/a: | w temacie "chmury". |
I to rzeczywiście jest sens, ale... kłania się kwestia dostępu do netu... a ponieważ ja z tego pokolenia, co netu nie było... jakoś czuję lęk... no i na działce - na razie jakoś sieci pozostawia wiele do życzenia, choć każdego roku jest lepiej... |
Ostatnio zmieniony przez pietruszka Śro 22 Sty, 2014 10:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 10:06
|
|
|
No właśnie.
Smutna prawda jest taka, że w stosunku do zachodu, jesteśmy tak daleko na wschodzie, że nawet się to nie wyobraża |
|
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 10:12
|
|
|
Jonesy napisał/a: | tak daleko na wschodzie |
Japonia też (z naszego punktu) gdzieś na Wschodzie, a zatem jednak zaryzykowałabym, że jesteśmy bardziej w głębokiej... dziurze. |
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 10:15
|
|
|
pietruszka napisał/a: | Jonesy napisał/a: | tak daleko na wschodzie |
Japonia też (z naszego punktu) gdzieś na Wschodzie, a zatem jednak zaryzykowałabym, że jesteśmy bardziej w głębokiej... dziurze. |
Ale jak na globusie popatrzysz w lewo, to okaże się że daleko chen na zachodzie... leży Japonia... Oni są najdalej na zachodzie, więc mają najlepszy net |
|
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 10:20
|
|
|
Jonesy napisał/a: | Ale jak na globusie popatrzysz |
no tak, wszystko zależy z której strony spojrzeć... |
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 13:31
|
|
|
Laptopy są najlepsze! |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
wolny
(banita)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2013 Posty: 1198 Skąd: Kresy wschodnie
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 13:37
|
|
|
endriu napisał/a: | Laptopy są najlepsze! | jak wszyscy stacjonarne powyłączają |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
|