Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Karuzela
Autor Wiadomość
biegnacazwilkami 
Towarzyski

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto 19 Mar, 2019 01:32   

Witaj,
a ja po długiej przerwie wróciłam na terapię dla współ rok temu, wcześniej chodziłam z "gorącą " głową i płonącym sercem....jestem teraz i starsza i szerzej patrząca na wszystko, koło mnie jest trzeci alko nie pijący....na pewno trudno tu mówić o szczęściu, byłam szczęśliwa i nieszczęśliwa....teraz jestem spokojna, czuję się bezpieczna bo nie jestem sama i mam o kogo dbać...Przypadkiem tu zajrzałam i przeczytałam Twoje wpisy i z uwagi na Twoją młodość i moje doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że póki nie znajdziesz szczęścia choćby na chwilę, na jakiś czas, będziesz się czuła nieszczęśliwa. Trzeba coś mieć chociaż we wspomnieniach, fajnych, dobrych na myśl o których sama się do siebie uśmiechasz... trzeba zdać sobie sprawę, czego Ci w życiu zabrakło, szczerze i bez wstydu. A potem tego poszukać, zdobyć i zatrzymać lub...cieszyć się chwilą. Przebywanie wciąż w tym samym gronie osób raczej nie sprzyja tym poszukiwaniom, więc może pora rozdzielić się z byłym, oderwać i żyć na własny rachunek własnym, nowym życiem?

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Pomogła: 67 razy
Wysłany: Wto 19 Mar, 2019 08:15   

Ciekawy wpis Biegnąca proponujesx/ sugerujesz szukac szcześcia, ktore jest uczepieniem się, przywiazaniem, uzaleznieniem od czegos, kogoś. Skoro tak to powodzenia. Nie można znaleźć czegos na zewnatrz , w innych ludziach co jest w nas samych.
Kolejna rxecz to , co wlasciwie konkretna osoba rozumie poprzez to szczeście. Ja mam szczescie w sobie jak kazde inne uczucie. Czuje sie szczesliwa bo mam wolnosc wyboru i decyduje sie na bycie szczesliwa pomimo tego wszystkiego co niesie zycie. Tak na rozsadnym nie przytlaczajacym poziomie. W sensie, jestem haeppi i nic nie widze poza tym
Przeciwnie widze duzo, gleboko i mocno czuje ale nie reaguje na emocjach a przynajmniej staram sie tak robic.

Odpowiedz do tematu