Przesunięty przez: yuraa Wto 09 Lis, 2010 11:04 |
Chciałbym tez nie pić |
Autor |
Wiadomość |
milutka
Trajkotka
Pomogła: 49 razy Wiek: 45 Dołączyła: 19 Lut 2010 Posty: 1705
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 22:20
|
|
|
Cześć Piotr Jak czytam takie historie jak Twoja to chciała bym żeby czas zatrzymał się w miejscu i moi synowie tak szybko nie dorastali :roll:Trochę to przykre ,że tak młodzi ludzie maja już takie problemy z alkoholem ....Mogę Ci jedynie powiedzieć ,że ratuj się i swoje życie póki nie jest za późno ...tyle pięknych chwil przed Tobą ...a alkohol może Ci je zabrać powodzenia i słusznych wyborów życzę |
|
|
|
|
piotr89
Małomówny
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 22:25
|
|
|
Witaj Borus:) to prawda, większość będących tu osób przerobiło to na własnej skórze i dlatego właśnie zmieniłem podejście do całej sytuacji i swojego myślenia dosłownie w kilka chwil! |
_________________ Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które ciągle czekamy... |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 22:30
|
|
|
piotr89 napisał/a: | dlatego właśnie zmieniłem podejście do całej sytuacji i swojego myślenia dosłownie w kilka chwil! |
i teraz nastąpiło coś co również u mojego mena niejednokrotnie dało się zaobserwować
oby to się jeszcze przełożyło na czyny ... |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 22:35
|
|
|
piotr89 napisał/a: | dlatego właśnie zmieniłem podejście do całej sytuacji i swojego myślenia dosłownie w kilka chwil |
A owszem..jutro znowu zmienisz zdanie pojutrze też a potem będzie tak jak zwykle. W tej chwili Twoje emocje wyglądają jak skoki na bungee. Raz dół raz góra i całe Twoje postępowanie jest im podporządkowane. Jak myślisz jak długo to potrwa? |
_________________ |
|
|
|
|
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 22:39
|
|
|
Witaj Piotrze- ja tez jestem bardzo mlody i jestem alkoholikiem.
Zrobiles juz pierwszy krok ale zebys niesiony dobrymi slowami nie spoczal na laurach powiem Ci jedna rzecz, za ktora biore 100% odpowiedzialnosc.
Wyobraz sobie teraz najgorsze rzeczy jakie zrobiles po alkoholu i ktorych sie wstydzisz do dzis, a ja gwarantuje Tobie, ze jesli nie podejmiesz odpowiednich dzialan to te rzeczy wroca do Ciebie i beda jeszcze gorsze
Twoj strach kiedys minie tak samo jak mijaly kazde poprzednie... ew moze bedzie trwal troche dluzej jako, iz w/g siebie mocno nawywijales tym razem.
Mozesz temu zapobiec ale to zalezy tylko od Ciebie...
i przeczytaj jeszcze raz co napisalem wyzej
Powodzenia |
_________________ Jest tam napisane gdzies, posrod gwiazd na niebie, jak pokore w sobie miec...
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
|
kkk
Towarzyski
Pomogła: 3 razy Wiek: 42 Dołączyła: 30 Kwi 2009 Posty: 261
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 22:42
|
|
|
No Bartuś liczyłam na słówko od Ciebie w tym temacie , i jak zwykle nie zwiodłam się |
|
|
|
|
incognito
(banita)
Pomogła: 16 razy Wiek: 61 Dołączyła: 11 Lut 2010 Posty: 377 Skąd: z daleka
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 22:44
|
|
|
piotr89 napisał/a: | ale jestem ciekawy czy sa tacy ludzie ktorzy sami przestali ...pic! | jeden na milion... i kazdy z nas jak poczytasz trochę myslał, ze będzie tym jedynym w milionie, ja tez tak myślałam... "tak se ne da pane hawranek" |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 22:45
|
|
|
kkk napisał/a: | Bartuś liczyłam na słówko od Ciebie w tym temacie , i jak zwykle nie zwiodłam się | |
_________________ |
|
|
|
|
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 22:45
|
|
|
kkk napisał/a: | No Bartuś liczyłam na słówko od Ciebie w tym temacie , i jak zwykle nie zwiodłam się |
Nie bylo mnie wczesniej ale jak wszedlem to nie obylo sie zebym geby nie otworzyl |
_________________ Jest tam napisane gdzies, posrod gwiazd na niebie, jak pokore w sobie miec...
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
|
evita
[*][*][*]
Pomogła: 75 razy Wiek: 58 Dołączyła: 03 Wrz 2009 Posty: 2895 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 22:46
|
|
|
Masakra napisał/a: | Witaj Piotrze- ja tez jestem bardzo mlody i jestem alkoholikiem |
zapomniałeś dodać, że jeszcze nie tak dawno też chciałeś wszystko SAM |
_________________ spragniona niecodzienności,stęskniona do nadzwyczajności ...
|
|
|
|
|
milutka
Trajkotka
Pomogła: 49 razy Wiek: 45 Dołączyła: 19 Lut 2010 Posty: 1705
|
Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 22:47
|
|
|
piotr89 napisał/a: | większość będących tu osób przerobiło to na własnej skórze i dlatego właśnie zmieniłem podejście do całej sytuacji i swojego myślenia dosłownie w kilka chwil! | Ja Cię bardzo przepraszam za niezbyt może porównanie ....ale ja dośc często tak reagowałam na przeróżne diety ,poczytałam opinie innych -ta schudła 5kg w tydzień ,ta 15 w miesiąc -super No to zaczynam i ja ...im się udało to czemu i ja mam sobie nie poradzić .Po trzech dniach zapał minął ,apetyt wrócił i jak to mówią d....pa z tego ....
Dopiero jak zrozumiałam ,że nie tędy droga to widać jakieś tego efekty ...Jest to długa i żmudna praca nad samym sobą ,zmiana stylu życia ,zmiana na stałe stylu odżywiania się a przede wszystkim nauczenia sie nie panikować w razie jakiejś wpadki -typu ziedzenia tabliczki czekolady -to jeszcze nie tragedia ...ważne żeby to nie zdarzało się zbyt często
Tak samo jest z tobą drogi Piotrze ! Kilka chwil to zbyt krótko żeby ogarnąć to wszystko ...minie kilka dni ,znajdziesz się wśród osób które piją ,wśród kolegów i co ?Zapał słomiany szybko pryśnie I tyle Cię zobaczymy tutaj na forum ...
Ale mam nadzieję ,że to tylko mój czarny scenariusz który się nie sprawdzi ...czego Ci bardzo życzę .Dostałeś tutaj wiele wskazówek i tylko od Ciebie zależy czy z nich skorzystasz |
|
|
|
|
komiwojażer
Towarzyski
Wiek: 65 Dołączył: 08 Cze 2009 Posty: 231 Skąd: Polska-Niemcy
|
Wysłany: Wto 09 Lis, 2010 07:10
|
|
|
piotr89 napisał/a: | miec ta sile by moc powiedziec | -no udowodnij sobie,że masz jaja-każdy głupi może chlać ale przestać to już nieliczni-bo np. z miliona 10 tysięcy to nieliczni... -a więc koniec srania po krzokach |
_________________ Freedom... |
|
|
|
|
komiwojażer
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 09 Lis, 2010 07:18
|
|
|
yuraa napisał/a: | kiedys zrozumiesz że Ty juz nie stawiasz warunków | -yuraa nie zawracaj mu gitary,bo nie ma jedynie słusznej drogi-tfu,skojarzenie z komuną-a może da radę sam-niektórzy mają specyficznie wykształcony instynkt samozachowawczy-a może wystarczy,że pomyśli--cholera właściwie to dlaczego piję,to przecież marnowanie czasu...czy coś w tym stylu |
|
|
|
|
komiwojażer
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 09 Lis, 2010 07:22
|
|
|
montreal napisał/a: | Stary! Zamknij mordę! | -co to miało być... |
|
|
|
|
komiwojażer
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 09 Lis, 2010 07:24
|
|
|
yuraa napisał/a: | 'tylko ty sam możesz tego dokonac ale nie zrobisz tego sam | -czysta postać indoktrynacji p.Pana |
|
|
|
|
|