Włosy i dylematy |
Autor |
Wiadomość |
Ann
Upierdliwiec
Pomogła: 22 razy Wiek: 35 Dołączyła: 11 Lip 2013 Posty: 2075
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 2014 20:06 Włosy i dylematy
|
|
|
Przez ostatnie 18 lat noszę krótkie włosy. W między czasie miałam epizod niejako wymuszony noszenia włosów do ramion i któregoś dnia po prostu je obcięłam.
Mam bardzo grube i gęste włosy. Siwieję.. i dlatego też ścinałam się ostatnio całkiem krótko na bokach... i wiecie co? nagle doszłam do wniosku, że ja chcę mieć długie włosy.. te moje siwiejące włosy bez farbowania.. zadbałam o ich kondycję.. przez ostatnie dwa tygodnie znacznie zyskały połysk.. i ja się tak z nich cieszę.. mimo tego, że przejściowa fryzura to najgorszy etap w życiu kobiety..
Tak 'długich' włosów jak teraz nie miałam ze dwa lata, już na bokach zgarniam je leciutko za ucho jakimś 'półcentymetrem'
Ale do czego dążę.. pewnie sama chęć posiadania długich włosów obudziła się we mnie w związku z pewnym etapem w życiu.. pewne odkryte karty pozwoliły mi na to, że taka myśl przyszła sama ze siebie.
Ale, ale.. pewien Pan R. stwierdził, że nie wyobraża sobie mnie w długich włosach i że lepiej żebym je ścięła zanim się zobaczymy bo będę "zakudłaczona".. tu niby się droczy, tu niby żartuje, tu mówi, że lubi moje gęste włosy, ale ułożone co do centymetra, wypieszczone itd.
I wiecie co?
Dylemat mam taki: postawić na swoim i zrobić coś co sprawi mi frajdę, nawet jeśli któregoś dnia się wkurzę i je zetnę...
czy słuchać docinek chłopa, który i tak się nie zna?
Ps: jakieś rady dla zapuszczającej?
bo czuję po kościach, że nie obetnę się w najbliższym czasie |
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 2014 20:15
|
|
|
Aniu, ja jako osoba, która absolutnie nie czuje przywiązania do długości swoich włosów mówię Ci: rób co Ci się podoba To włosy, odrastają, ale są też do ścinania nie słuchaj chłopa na temat Twoich włosów, to u Ciebie na głowie a nie u niego
a poza tym to polecam taką stronę o pielęgnacji włosów! super porady!
http://www.anwen.pl/ |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 2014 20:22
|
|
|
margo napisał/a: | rób co Ci się podoba | i chyba tego będę się trzymać
To nie jest kurcze tylko o tym jaką długość będą miały moje włosy, ale o własnej wewnętrznej przekorze i walce.. a także o tym, że poczułam to coś aby mieć długie włosy. A to postęp.
Porozważam se a co może przy okazji coś odkryję |
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 2014 20:25
|
|
|
Margotko, fajny ten link |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 2014 22:02
|
|
|
smokooka napisał/a: | fajny ten link |
fajny i sprawdzony! ja miałam takie strasznie zniszczone włosy, a kiedy zaczęłam się stosować do paru sztuczek z tej strony jest o niebo lepiej! szczególnie olejowanie włosów! cuda |
|
|
|
|
Linka
Moderator
Pomogła: 47 razy Wiek: 59 Dołączyła: 15 Gru 2011 Posty: 2210
|
Wysłany: Sob 27 Wrz, 2014 08:49
|
|
|
Ann napisał/a: | pewien Pan R. stwierdził, że nie wyobraża sobie mnie w długich włosach |
ja pewnie z przekory bym nie obcięła, ale nie tylko, ja od zawsze mam długie włosy,
kilka razy scinałam krócej, ale zawsze wracałam do długich...teraz są już prawie do pasa.
Dla mnie to jest przede wszystkim wygoda,
bo poza tym, że szamponu i odżywek idzie więcej i suszyć długo muszę, to nic więcej z nimi nie robię.
Do pracy i tak muszę zapleść warkocz albo pod czapką schować.
Ponieważ mam sporo siwych, to jednak farbuję, ostatnio mocno zrudziałam |
_________________ Na moim niebie zawsze świeci słońce |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
|
Wysłany: Sob 27 Wrz, 2014 12:20
|
|
|
Linka napisał/a: | teraz są już prawie do pasa | faaajnie...
wydaje mi się, że długie włosy wymagają cierpliwości, a przynajmniej ich wzrost..
krótkie włosy - rano pod prysznic, myję głowę, wycieram, suszę, układam, idealna dopracowana fryzura w 5 minut, przy długich może być inaczej.. a przynajmniej przy przejściowych.
przemawia za mną zerwanie z Anką (Antkiem - bo tak kiedyś na mnie wołali) chłopczycą.. |
|
|
|
|
Duszek
Gaduła coraz częściej szczęśliwa
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 07 Gru 2012 Posty: 719
|
Wysłany: Sob 27 Wrz, 2014 12:35
|
|
|
Ann napisał/a: | przemawia za mną zerwanie z Anką (Antkiem - bo tak kiedyś na mnie wołali) chłopczycą.. |
Ann, chyba dojrzewasz |
_________________ Nie można stracić tego, czego nie ma. Nie można zburzyć tego, co nie zostało zbudowane. Można jedynie rozwiać iluzję tego, co wydawało się realne.
|
Ostatnio zmieniony przez Duszek Sob 27 Wrz, 2014 12:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Linka
Moderator
Pomogła: 47 razy Wiek: 59 Dołączyła: 15 Gru 2011 Posty: 2210
|
Wysłany: Sob 27 Wrz, 2014 19:56
|
|
|
Ann napisał/a: | idealna dopracowana fryzura w 5 minut |
mycie rano długich włosów odpada, a najszybsza fryzura to warkocz albo kucyk |
_________________ Na moim niebie zawsze świeci słońce |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
|
Wysłany: Sob 27 Wrz, 2014 20:59
|
|
|
Duszek napisał/a: | Ann, chyba dojrzewasz | coś dziwnego się dzieje w każdym razie
Linka napisał/a: | mycie rano długich włosów odpada, a najszybsza fryzura to warkocz albo kucyk |
to mogę myć wieczorem |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pon 29 Wrz, 2014 11:57
|
|
|
Aporpos porannego mycia włosów, w zasadzie ta długość już jest problematyczna rano, bo wyglądam niczym król lew po silnym podmuchu wiatru... nie da się nie umyć - bo inaczej nie ułożę.. pi*dzi mi w łeb jak wychodzę chwilę po ich wysuszeniu na dwór.
Ale i tak je uwielbiam.. a szczególnie możliwość przeczesywania ich palcami |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pon 29 Wrz, 2014 22:53
|
|
|
Ann napisał/a: | wyglądam niczym król lew po silnym podmuchu wiatru. |
No to fajnie! |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
|
Wysłany: Śro 01 Paź, 2014 18:06
|
|
|
A powiedzcie mi dziewczyny jeszcze jedna rzecz.
Jakieś 17 lat temu miałam przekłute uszy. Krótko nosiłam kolczyki bo coś z jednym uchem było nie tak. Ale czy po takim czasie to ja muszę przekłuwać raz jeszcze czy tylko przebić się w tych miejscach gdzie czuć poprzednie dziurki? |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
|
Wysłany: Czw 09 Paź, 2014 09:18
|
|
|
Wczoraj miałam kryzys włosowy... stanęłam przed lustrem, popatrzyłam, poobracałam głowę na boki i stwierdziłam: wyglądam beznadziejnie idę do fryzjera. Odciągnęłam tą decyzję do dziś. Dziś wyglądam mniej beznadziejnie |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
|
|
|
|