Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
dobra zmiana
Autor Wiadomość
cedzak
Gość
Wysłany: Nie 26 Cze, 2016 07:28   dobra zmiana

....powitać wzystkich zaglądających w te strony internetu...
...sie tak zastanawiam dokąd doprowadzi nas (w domyśle kraj) totalna niekompetencja osób rządzących... nie popieram również poprzedniej ekipy która była u władzy by nie było..ale to co odstawiają obecni 'sternicy" (by nie użyć paru epitetów) to zaczyna się w pale nie miescić...połączenie rozdawnictwa publicznych finansów z fanatyzmem religijnym (katotalibanizm) sprawia że włosy dęba stają...
trwa program 500+.. a mnie ciekawi jak wpłynie to na wzrost liczby osób uzależnionych....
w sporej liczbie punktów do której dostarczam towar właściciele notują drastyczny wzrost sprzedaży używek odkąd na ulicy poszła fama-wypłacają....mało tego...w kilku punktach szefostwo sklepików wyrabia zezwolenia na sprzedaż alkoholu własnie z tego powodu że ludzie dostają dodatkowe fundusze "na dzieci"...kwestią czasu jest wzrost liczby uzależnionych...
A może o to chodzi całej tej ekipie z pod szyldu PiS, ludzi "jedynie prawdziwego Polaka-prezesa J.K) i episkopatu?? Może wszystkim właśnie o to chodzi że pijanym społeczniestwem łatwiej rządzić? bo pijanemu społeczeństwu wciśnie się każdy kit zarówno z mównicy sejmowej jak i kościelnej ambony?..hmmmmmmmm.....

yuraa 
Moderator

Wysłany: Nie 26 Cze, 2016 09:46   

cedzak napisał/a:
pijanym społeczniestwem łatwiej rządzić? bo pijanemu społeczeństwu wciśnie się każdy kit

tę sprawę już w epoce oswiecenia Ignacy Krasicki poruszał w satyrze "Pijaństwo"
nic sie nie zmieniło

kuba
Gość
Wysłany: Nie 26 Cze, 2016 13:14   

Liczba uzaleznionych prkatycznie sie nie zmieni. Nie rozumiesz pewnych zaleznosci. Po prostu uzaleznieni beda tylko wiecej pic, a nie uzaleznieni nie bedą. Proste

cedzak
Gość
Wysłany: Nie 26 Cze, 2016 18:44   

zależności zależnościami...nie ucz psa szczekać...jeszcze parę nawiedzonych pomysłów biednego flustrata któremu mówią per "prezesie"i ani za 25 lat tego nie odkręcimy...
choć z drugiej strony wzrost liczby uzaleznionych z których jakiś tam procent pójdzie się leczyć zapewni pracę na długo całej rzeszy PARPAowskich terapeutów......

kuba
Gość
Wysłany: Nie 26 Cze, 2016 20:23   

Jescze raz Ci mowie, ze liczba uzaleznionych nie wzrośnie, albo wzrosnie w malym procencie. Pieniadze nie decyduja czy ktos sie uzalezni czy nie. Tzn brak pieniedzy moze powodowac depresyjne myslenie i ucieczke w alkohol. Wiec ja uwazam, ze liczba uzaleznionych nawet zmaleje. Ale jak juz to tez w malym procencie. 500 + to wg mnie dobry program i tu nie ma czego odkreacac. A prezes nie jest frustratem, to ty nim jesteś

yyyy
Gość
Wysłany: Nie 26 Cze, 2016 22:03   

ja sie zgadzam z tezą że ilośc pieniedzy w portfelu nie ma wpływu na uzaleznienie.
sprawdziłem w internetach
w 2000 roku , kiedy piłem dużo i często pół litra żytniej kosztowalo 25 zł
obecnie w ulotce reklamowej Biedronki pół litra Smirnoff 19,60
od 2000 roku moje zarobki wzrosły znacząco
a ja nie piję i wcale mnie nie ciągnie

Odpowiedz do tematu