Zamknięty przez: yuraa Pią 30 Wrz, 2011 12:24 |
To ja Gonzo |
Autor |
Wiadomość |
Gonzo.pl
(banita)
Pomógł: 37 razy Wiek: 63 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 3629 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Pon 23 Maj, 2011 22:03
|
|
|
To ja Gonzo. Trzy w jednym oraz analfabeta komputerowy Taki długi post napisałem i wcięło... A więc jeszcze raz trochę o sobie. Już trzeciego dnia abstynencji podjąłęm terapię i to intensywną - przez pół roku codziennie kilka godzin tzw. oddział dzienny. Dało mi to ogrom podstawowej wiedzy o chorobie, zagrożeniach, wyzwalaczach. Wobec siebie jestem ortodoxem, więc sumiennie wprowadzałem to w życie, ale radości w tym nie było. Dalsze etapy terapii już 2 razy w tygodniu plus indywidualna. Teraz jestem w terapii pogłębionej - to już praca nad moimi emocjami, konkretnymi zachowaniami, wadami. Zmiana siebie. Od samego początku także mitingi, które kiedys tak odrzucałem. Teraz prawie wszyscy moi znajomi to AA -także na gruncie prywatnym ( zabawy, wyjazdy, pikniki) Sam prowadząc mitingi nabrałem tolerancji dla każdego człowieka. Tak, tak ja gej jej nie miałem dla innych. nauczyłem się pokory, ujarzmiłem emocje. Jednak prawdziwy spokój, równowagę, akceptację dało mi poznawanie i praca nad 12 Krokami w małej grupie obcych mi wtedy osób. Zwłaszcza 4 Krok, moje urazy, winy, lęki to był strach, wstyd, ból, Długo potem płakałem na grobie ojca. Ale to było oczyszczenie, stanąłem w prawdzie z samym sobą. Było warto! Już teraz akceptuję swą codzienność (zawsze gdzieś uciekałem, jak to DDD), siebie, nawet swój wiek (zawsze kłamałem). Mówię żartem, że po 50 zacząłem dorastać |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Pon 23 Maj, 2011 22:18
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Taki długi post napisałem i wcięło.. |
Nie rycz
Żeby uniknąć tego w przyszłości przeczytaj: Odzyskiwanie tekstu . |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
ZbOlo
[*][*][*] Ojciec Chrzestny
Pomógł: 35 razy Dołączył: 27 Lut 2009 Posty: 2713 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 08:09
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Gonzo ma swój wątek powitalny w Powitalni |
...przepraszam - zmylił mnie tytuł wątku - "To ja Gonzo" skojarzył mi się z powitaniem... |
_________________ Homines soli animalium non sitientes, bibimus
|
|
|
|
|
Pati
Gaduła Inna od innych.DDA.
Pomogła: 13 razy Wiek: 46 Dołączyła: 11 Gru 2010 Posty: 927
|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 08:32
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | ujarzmiłem emocje |
Uchylisz rąbka tajemnicy jak to zrobiłeś?
Ze szczegółami proszę(jak można oczywiście) |
_________________ Najlepszym miejscem pod słońcem jest dom,w którym żyją ludzie ofiarujący sobie w najtrudniejszych chwilach tak rzadki dar,jak wybaczenie. (G.McDonald) |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 11:18
|
|
|
Pati napisał/a: | Gonzo.pl napisał/a: | ujarzmiłem emocje |
Uchylisz rąbka tajemnicy jak to zrobiłeś? | I tu mnie masz Po części to tajemnica - i zaskoczenie - także dla mnie. To się dzieje, rozwija z każdym dniem. Swoje nerwy, agresję, złośliwość, podejrzliwość uznawałem za trwałe cechy mojego charakteru. Ależ się burzyłem na początku terapii. Tego nie, tamtego nie, emocje nałogowe - kosmitę bez uczuć ze mnie chcą zrobić. Wiele klocków się składa na ten obrazek. Mitingi DDD pomogły mi poznać swoje problemy. W terapii z nimi się konfrontuję. Ale siłę dają mi ludzie. Ja - zawsze samotny, wyobcowany, wyjątkowy , skrzywdzony, Alien po prostu, zaczynam przybierać ludzką postać. Wiesz co, ze mnie taki trochę neofita i ortodox, ale wobec siebie, Głodny wiedzy, glodny kontaktów z ludżmi, chcę po prostu chcę coś ze sobą robić. Być trzeżwym człowiekiem. Starczy szczegółów? |
_________________ Wszystko jest możliwe. Niemożliwe zajmuje tylko więcej czasu. |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 11:21
|
|
|
Gonzo, Ty nie ujarzmiłeś żadnych emocji tylko po prostu nauczyłeś się je wyrażać w sposób asertywny a więc normalny |
_________________ |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 11:27
|
|
|
ZbOlo napisał/a: | przepraszam - zmylił mnie tytuł wątku - "To ja Gonzo" skojarzył mi się z powitaniem... | To może podpowiecie mi tytuł dla tego wątku, taki co by do mnie pasował.... |
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 11:29
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | To może podpowiecie mi tytuł dla tego wątku, taki co by do mnie pasował.... |
...jak Gonzo ujarzmiał emocje... |
|
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 11:57
|
|
|
ZbOlo napisał/a: |
...jak Gonzo ujarzmiał emocje... | Dobre, dobre... Ja tam swoje wiem, jaką bestię okiełznałem. |
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 12:02
|
|
|
Gonzo.pl napisał/a: | Ja tam swoje wiem, jaką bestię okiełznałem. |
... ja swoja trzymam w domu... |
|
|
|
|
|
sabatka
Trajkotka I`m going.... współuzależniona
Pomogła: 12 razy Wiek: 37 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 1236 Skąd: okolice Wrocławia
|
|
|
|
|
ZbOlo
|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 12:22
|
|
|
sabatka napisał/a: | też bym chciała |
... to nie takie proste... Gonzo wie lepiej.... |
|
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 12:35
|
|
|
ZbOlo napisał/a: | to nie takie proste... Gonzo wie lepiej.... | Może po prostu spróbój.. |
|
|
|
|
Gonzo.pl
(banita)
|
Wysłany: Śro 25 Maj, 2011 21:48
|
|
|
Witajcie.
Nie mam kiedy Was poczytać, ani czasu na pisanie. Terapia , Mitingi, gdzie jestem prowadzącym, warsztaty 12 Kroków -to robię dla swojego trzezwienia.
Praca, spotkania z przyjaciółmi, codzienne obowiązki domowe, kocur Misza,
rybki -to druga jego część. Do tego na starość zachciało mi się uczyc. Tak, pierwszy raz CHCĘ sie uczyc, chcę rozumieć, chcę cos robić ze sobą. Uprzedzając pytania - kończę pierwszą klasę liceum - i pierwszy raz jej nie obleję. Ani na egzaminach, ani po Wreszcie mam co robić. Ja - kiedyś leniwy, samotny i otumaniony procentami. |
|
|
|
|
Pati
Gaduła Inna od innych.DDA.
Pomogła: 13 razy Wiek: 46 Dołączyła: 11 Gru 2010 Posty: 927
|
Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 22:46
|
|
|
Brawo
Powodzonka |
_________________ Najlepszym miejscem pod słońcem jest dom,w którym żyją ludzie ofiarujący sobie w najtrudniejszych chwilach tak rzadki dar,jak wybaczenie. (G.McDonald) |
|
|
|
|
|