Jednak nie tak łatwo przekreślić to, co było |
Autor |
Wiadomość |
Elissa25
Towarzyski Elissa25
Pomogła: 2 razy Wiek: 40 Dołączyła: 27 Sty 2010 Posty: 418
|
Wysłany: Sob 18 Wrz, 2010 21:10 Jednak nie tak łatwo przekreślić to, co było
|
|
|
Rano ex przysłał mi smsa, że jak będę na spacerze z małą to bym dała znać. No to dałam. Spotkaliśmy się. Tradycyjnie był milczący, to ja prowokowałam rozmowę, którą on ucinał po 1-słowowej przeważnie odpowiedzi. Nie, to nie - już więcej nie będę się odzywać.
Zadzwoniła jego kom. Odebrał: "Cześć kochanie!". Czułam jak mi skacze ciśnienie "Sama jesteś w domu? A, a z tatą. (...) To co ty masz za chłopa, co Cię tak w h... robi?" Odetchnęłam
Słuchajcie, nie sądziłam, że mnie tak to ruszy. Parę razy mi mówił, że ma dziewczynę, ale podejrzewałam, że zmyśla, a gdy to usłyszałam to uwierzyłam, że naprawdę istnieje
Dlaczego to wszystko jest takie trudne? |
_________________ Jeśli potrafisz iść przez życie bez zaznawania bólu, to prawdopodobnie jeszcze się nie urodziłeś. (Neil Simon) |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 18 Wrz, 2010 21:50
|
|
|
Elissa25 napisał/a: | Parę razy mi mówił, że ma dziewczynę, |
Elissa25 napisał/a: | Zadzwoniła jego kom. Odebrał: "Cześć kochanie!" |
Pewna jesteś kto dzwonił i do tego dokładnie wtedy gdy byliście razem... |
_________________ Jesteś taką osobą, jaką decydujesz się być... |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Sob 18 Wrz, 2010 22:00
|
|
|
Jak myślisz, po co się z Tobą spotykał, skoro nie miał ochoty rozmawiać i Ty "musiałaś" zagajać?
Właśnie - musiałaś??? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
milutka
Trajkotka
Pomogła: 49 razy Wiek: 45 Dołączyła: 19 Lut 2010 Posty: 1705
|
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010 13:05
|
|
|
Elissa25 napisał/a: | Dlaczego to wszystko jest takie trudne? | Dla tego ,że Ty go nadal kochasz i nadal wierzysz ,że jeszcze możecie być razem
Elissa25 napisał/a: | Tradycyjnie był milczący, to ja prowokowałam rozmowę, | nie musiałaś nic prowokować ....mogłaś również milczeć
Czy nie przyszło Ci do głowy Elissko ,że swoim zachowaniem chciał żebyś się właśnie tak czuła |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010 13:43
|
|
|
a ja mam taka komórke ze jak wcisne niepostrzezenie jeden guziczek to za trzy minuty zadzwoni do mnie i moge swirowac że z kims rozmawiam. |
|
|
|
Elissa25
Towarzyski Elissa25
|
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010 19:22
|
|
|
milutka napisał/a: | nie musiałaś nic prowokować ....mogłaś również milczeć |
I dzisiaj tak zrobiłam.. To był ciężki spacer. Ponad 1,5 godz. milczenia stiff napisał/a: | Pewna jesteś kto dzwonił i do tego dokładnie wtedy gdy byliście razem... |
Nie jestem pewna, z rozmowy wywnioskowałam, że to jakaś znajoma
milutka napisał/a: | Dla tego ,że Ty go nadal kochasz i nadal wierzysz ,że jeszcze możecie być razem |
To niestety domena kobiet, głupia wiara i nadzieja, gdy wszystko pokazuje, że jest inaczej. yuraa napisał/a: | a ja mam taka komórke ze jak wcisne niepostrzezenie jeden guziczek to za trzy minuty zadzwoni do mnie i moge swirowac że z kims rozmawiam. |
Sprytna funkcja, ale ja głos kobiecy słyszałam |
_________________ Jeśli potrafisz iść przez życie bez zaznawania bólu, to prawdopodobnie jeszcze się nie urodziłeś. (Neil Simon) |
|
|
|
|
Elissa25
Towarzyski Elissa25
|
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010 19:31
|
|
|
Klara napisał/a: | Jak myślisz, po co się z Tobą spotykał, skoro nie miał ochoty rozmawiać i Ty "musiałaś" zagajać? |
Spotyka się, bo musi, ponieważ uparłam się i dziecka mu nie dam. Ma mnie w pakiecie z dzieckiem |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010 19:37
|
|
|
Elissa25 napisał/a: | Nie jestem pewna, z rozmowy wywnioskowałam, że to jakaś znajoma |
Ty to domyślna jesteś... |
|
|
|
|
Elissa25
Towarzyski Elissa25
|
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010 19:38
|
|
|
Klara napisał/a: | Właśnie - musiałaś??? |
Nie, nie musiałam, ale znajoma zasugerowała mi, żebym spróbowała wciągnąć go w rozmowę.
Powiedziała, że ona 3 razy prawie się rozwiodła, ale powiedziała mężowi, że mogą się rozwieźć jak dziecko pójdzie z domu, bo w przeciwnym razie on sobie pójdzie i będzie miał córkę gdzieś i ona będzie musiała się o wszystko martwić: byt, edukacja, itp.
Rozumiecie, o czym mówię? Trochę to dziwne odniesienie do mnie i alkoholika, ale prawda jest taka, że pozwalając mu odejść, pozbawiłam siebie i dziecka kogoś, kto by nas utrzymywał gdy skończy mi się zasiłek. Wiem, że pisałam Wam, że nie daje mi pieniędzy, ale ostatniego naszego wspólnego miesiąca musiał mi dać, bo mi zabrakło do spłaty długu na karcie i mi dał, choć sam został bez pieniędzy. |
|
|
|
|
Elissa25
Towarzyski Elissa25
|
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010 19:40
|
|
|
stiff napisał/a: | Ty to domyślna jesteś... |
No raczej Skoro rozmawiali o jej facecie to znaczy, że to znajoma była. Chyba |
|
|
|
|
stiff
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010 20:17
|
|
|
Elissa25 napisał/a: | Skoro rozmawiali o jej facecie to znaczy, że to znajoma była. |
Nie koniecznie...
Moze zmienił orientacje... |
|
|
|
|
Elissa25
Towarzyski Elissa25
|
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010 20:34
|
|
|
stiff napisał/a: | Moze zmienił orientacje... |
Może... Albo "Żeby życie miało smaczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek" |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010 20:38
|
|
|
Elissa25 napisał/a: | ostatniego naszego wspólnego miesiąca musiał mi dać, bo mi zabrakło do spłaty długu na karcie i mi dał, choć sam został bez pieniędzy. |
Za co kupował jedzenie, zapłacił za prąd, mieszkanie i inne media? |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Elissa25
Towarzyski Elissa25
|
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010 20:58
|
|
|
Klara napisał/a: | Za co kupował jedzenie, zapłacił za prąd, mieszkanie i inne media? |
Mieszkał wtedy jeszcze u moich rodziców. Dał mamie pieniądze na życie, mnie i nie potrzebował już na nic. |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010 21:12
|
|
|
Poprzednio Ty go utrzymywałaś i Twoi rodzice, prawda? |
|
|
|
|
|