Przesunięty przez: Wiedźma Pon 04 Kwi, 2011 23:50 |
Czy muszę wyrzucić tego lapka? |
Autor |
Wiadomość |
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 06:55
|
|
|
Tomoe napisał/a: | Kiedyś grupka alkoholików próbowała założyć w internecie forum, gdzie rozmawialiby o wszystkim, tylko nie o swoim alkoholizmie. |
Dlatego zaproponowałem stworzenie działu z dyskusjami o "wszystkim poza alkoholizmem".
Pewnie byś była zaskoczona bo by się okazało że ludzie chcą pogadać o uprawie storczyków czy też momencie obrotowym dokręcania koła, o pieczeniu pysznego ciasta, a nie non-stop czytać o mechanizmach.
Chyba że tak by nie było, a to by oznaczało że alkoholizm poczynił większe spustoszenie niż się spodziewałem i sytuacja jest beznadziejna... |
|
|
|
|
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 07:07
|
|
|
Hyde Park istnieje... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
Mario
[*][*][*]
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 07:10
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | że ludzie chcą pogadać o (.......) a nie non-stop czytać o mechanizmach. |
Rzuć Marceli jakis temat |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 07:20
|
|
|
staaw napisał/a: | Hyde Park istnieje... |
Mario napisał/a: | Rzuć Marceli jakis temat |
Myślałem akurat o dziale z typu "Porady", bo rzeczywiście w HydeParku można pogadać o du*** Maryni.
W takich poradach mogą być tematy o wielu rzeczach, w końcu mamy tu ludzi którzy znają się na wielu dziedzinach, a ich wiedza może pomóc innym. Wszystko to byłoby usystematyzowane, tak aby łatwiej było się poruszać. |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 07:39
|
|
|
Marc-elus napisał/a: | W takich poradach mogą być tematy o wielu rzeczach, w końcu mamy tu ludzi którzy znają się na wielu dziedzinach, a ich wiedza może pomóc innym. |
A alkoholicy to poniekąd jednostki wybitne, choć niedocenione...
Pomysł niegłupi, zwłaszcza że nigdzie nie mogę znaleźć uczciwej odpowiedzi na pytanie jaki darmowy system jest najszybszy...
Wszystkie X-y są podobno szybkie, a jak zainstaluję na laptopie 1,2Ghz z maleńką pamięcią to porażka... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
|
|
|
|
Kulfon
Trajkotka pacjent nie z tej ziemi
|
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 09:39
|
|
|
O jak zawodowo idziecie w moim wątku. @Staaw - możesz szukać tego idealnego OS i do ukichanej śmierci. Ale prawda jest jedna - do póki nie kupisz lepszego sprzętu, będziesz miał stale lapa z prockiem 1.2. Wyżej "wała" nie podskoczysz niestety. Ale znal ludzi, którzy mają na laptokach 512mb ramu i Vistę i idą w zaparte - ani nowego kompa, ani dodatkowej pamięci ani XP... |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 09:49
|
|
|
Właśnie na tym lapku, jak go za grosze kupiłem był xp profesjonal, pirat to go wywaliłem...
Właściwie kupiłem go do czytania książek online, chodzi jakoś pod debianem, ale forum+radio internetowe to już ledwo ciągnie.
W grę gram jedną, cywilizację pod DOSa, więc wymagania chyba skromne mam...
Ślubna wystarczająco krzywo patrzy na lapka w łóżku, a jak stacjonarny przytacham, no i prądu żre jak głupi... |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 10:05
|
|
|
Jak go w łóżku używasz tylko, to co Ci XP Pro "niecałkiemoryginall" szkodzi? Boisz się nalotu w domu? myślałem że te czasy mineły pięć lat temu, kal ludzie drżeli przed "panami w czarnych płaszczach"... |
Ostatnio zmieniony przez Jonesy Pon 21 Mar, 2011 10:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 10:10
|
|
|
Kwestia sumienia, nie mam pirackich programów/muzyki... takie zboczenie.
No mam jedną gierkę, ale jej od dawna nie można kupić (CIV for DOS).
Choć Bilowi G (nie mylić z Bilem W) życzę jak najgorzej... |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 10:14 Czy muszę wyrzucić tego lapka?
|
|
|
Kontynuacja tematu z wątku http://komudzwonia.pl/vie...r=asc&start=855 |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 10:15
|
|
|
staaw napisał/a: | Kontynuacja tematu z wątku |
Sam się wyrzuciłeś? |
_________________ |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 10:18
|
|
|
Właśnie proszę Klarę o przeniesienie |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 10:36
|
|
|
I nam pozamiatali...
I powiesz mi staaw, że nie masz ani na komórce, ani na mptrójce ani na kompie ani jednego divxa, ani jednej mp3? Ani jednej wreszcie książki w doc lub txt, że o pdf nie wspomnę? Oczywiście chodzi mi o takie dobra, na które nie masz rachunku ni faktury... |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Pon 21 Mar, 2011 10:45
|
|
|
Aż tak święty nie jestem. Ściągam czasem książki w wersji elektronicznej, ale są to odpowiedniki wydań papierowych stojących na półce, lub planowanych do zakupu. Nie wiem jak do tego podchodzi prawo autorskie, pracy mam czasem trochę czasu, a ciężko targać 300 stronicową książkę, a mogę ją mieć w komórce. Uważam że zakupiłem INFORMACJĘ/TREŚĆ a używam jej w formie jaka mi wygodna.
Na MP3 mam muzykę z CD stojących na półce, lub ściągnięte ze stron wykonawców którzy je udostępnili (są tacy).
O grze Ci mówiłem, you tube, radio internetowe mi działa, nie mam potrzeby posiadania czegoś, co i tak mogę posłuchać/obejrzeć w necie. |
|
|
|
|
|