Witam |
Autor |
Wiadomość |
Nowy
Milczek
|
Wysłany: Nie 23 Cze, 2013 22:51 Witam
|
|
|
Siema witam wszystkich mam 27 lat i problem z alkoholem tak mi sie wydaje nie mam z kim pogadac wszyscy mowia ze przesadzam i to zaden problem wypic pare piwek a ja juz nie moge spedzic wieczoru bez 4 lub 5 piwek o imprezie bez alkoholu juz nie wspomne jest coraz bardziej nerwowy najbardziej w pracy moja kobieta nie rozumie mnie wogle mam mala corke nieche tego stracic a czuje sie coraz slabszy w walce z alkoholem od jakis 8 lat pije regularnie moze dlatego ze w rodzinie prawie wszyscy pija ojciec pijl cale zycie jakies 5 lat temu odlozyl alkohol i nie pije wogle a ja sobie nie wyobrazam spotkania ze znajomymi czy rodzina bez alkoholu jak byc szczesliwym bez alkoholu jak go odstawic szukam pomocy czy mozna kontrolowac sie i pic mniej ze mna to chyba nie mozliwe zawsze pije do spodu bardzo czesto urywa mi sie film mam problem z zaspaniem jezeli na wypije paru piwek czesto jezeli nie wypije mniewam koszmary jakies pol roku temu odlozylem picie na 2 tygodnie bylem strasznie nerwowy wieczorami nie mial co z soba zrobic myslem o tym zeby sie napic.Prosze o wasza pomoc w jakim jestem stadium alkoholizmu mam prace dobrze zarabiam stac mnie na picie mieszkam i pracuje zagranica gdzie wszyscy polacy prawie pija jak mnie oceniacie jakie mam szanse na odstawienie alkoholu prosze o pomoc bo nikt mnie nie rozumie. Przepraszam za bledy nie mam polskiej klawiatury |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Nie 23 Cze, 2013 22:57
|
|
|
Czesc Nowy |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Nie 23 Cze, 2013 23:00
|
|
|
http://komudzwonia.pl/viewtopic.php?p=2175#2175
Zrob sobie test na alkoholika...,dowiesz sie,gdzie jestes i czy jastes uzalezniony... |
Magoichi Saika |
|
|
|
|
Czarny
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 23 Cze, 2013 23:11
|
|
|
Cześć Nowy Jestem Krzysiek alkoholik. |
_________________ Pozdrawiam serdecznie.Krzysiek. |
|
|
|
|
Nowy
Milczek
|
Wysłany: Nie 23 Cze, 2013 23:11
|
|
|
Mam problem z alkoholem tego jestem pewien jestem alkoholikiem ale narazie nie zaniedbuje przez to np.pracy czy rodziny corki podkreslam narazie jak z tym walczyc mozna wygrac bez pomocy bliskich ? Dzieki za odpowiedzi |
|
|
|
|
Czarny
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 23 Cze, 2013 23:17
|
|
|
Wiesz ja mieszkam w kraju, to działanie proste....no nie od razu, kilka lat dojrzewanie do decyzji, realizacja...to trwało. Rozmowa z terapeutą uzależnień, potwierdzenie mojej wląsnej i raczej nie budzącej wątpliwości diagnozy...uzależniony od alkoholu. Dalej terapia, mityngi. Wiele lat próbowałem samemu sobie poradzić...niestety bezskutecznie. Powodzenia |
_________________ Pozdrawiam serdecznie.Krzysiek. |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Nie 23 Cze, 2013 23:24
|
|
|
Nie wiem w jakim kraju mieszkasz,ja mieszkam w UK,wiec dostep do fachowej pomocy inny jak w PL...,Ale dotarlem do specjalisty od alkoholizmu przez GP,po czym korzystalem ze spotkan z terapeltka od alkoholizmu. |
Magoichi Saika |
Ostatnio zmieniony przez leon Nie 23 Cze, 2013 23:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Pon 24 Cze, 2013 05:52
|
|
|
Cześć Nowy |
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
zobaczyć chce co jest za ścianą. |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Pon 24 Cze, 2013 06:15
|
|
|
witam |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Pon 24 Cze, 2013 06:15
|
|
|
Witaj Nowy |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
Pomogła: 67 razy Wiek: 55 Dołączyła: 28 Sty 2013 Posty: 3866
|
Wysłany: Pon 24 Cze, 2013 06:16
|
|
|
Cześć |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Pon 24 Cze, 2013 06:16
|
|
|
Nowy napisał/a: | jestem alkoholikiem ale narazie nie zaniedbuje przez to np.pracy czy rodziny corki podkreslam narazie |
hmm... to choroba postępująca. Na terapii przeanalizowałem postępy jakie zrobiła w zabieraniu mojego życia. Piłem 19 lat i nie widziałem w tym nic niewłaściwego. Gdyby nie rodzina postępował bym tak dalej.... Jak długo??
"Co sie musi stać, żebyś przestał pić"- to pytanie mojego terapeuty na pierwszym odwyku....
Mam na imię Andrzej i jestem alkoholikiem
Witaj Nowy |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
Marc-elus
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pon 24 Cze, 2013 06:29
|
|
|
Cześć Nowy, Tomek z tej strony.
Zazwyczaj jest tak, że to alkoholik nie widzi problemu, a reszta widzi.
U Ciebie otoczenie teoretycznie nie widzi, a czy aby na pewno?
Cytat: | czy mozna kontrolowac sie i pic mniej ze mna to chyba nie mozliwe zawsze pije do spodu |
U mnie przez pięć lat chlania Tata mówił: "Nie chodzi o to żebyś w ogóle nie pił, ale żebyś potrafił pić normalnie".
Mylił się, ja nie potrafię pić normalnie, i nie będę potrafił, choćby nie wiem jak się starał.
Próbowałem, przez lata, nic z tego.
Nowy napisał/a: | bardzo czesto urywa mi sie film mam problem z zaspaniem jezeli na wypije paru piwek czesto jezeli nie wypije mniewam koszmary jakies pol roku temu odlozylem picie na 2 tygodnie bylem strasznie nerwowy wieczorami nie mial co z soba zrobic myslem o tym zeby sie napic. |
Witaj w klubie.
To się nazywa: alkoholizm.
Nowy napisał/a: | jakie mam szanse na odstawienie alkoholu prosze o pomoc bo nikt mnie nie rozumie |
Tutaj ludzie Ciebie rozumieją.
Szanse masz takie, jakie sobie dasz. Ani większe, ani mniejsze. |
|
|
|
|
matiwaldi
[*][*][*]
|
Wysłany: Pon 24 Cze, 2013 06:29
|
|