Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
jaki dać tytuł, żeby brzmiał inaczej niż "witam".
Autor Wiadomość
słabo 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 07 Sie, 2013 17:49   jaki dać tytuł, żeby brzmiał inaczej niż "witam".

cześć!

mam 26 lat, piłam sobie od 16 roku życia i nie widziałam problemu, a głupoty robiłam. jadłam też sporo leków. nie piłam dużo, ale skutki były jakie były: wpadałam w szał, agresywna byłam, a przede wszystkim autoagresywna. alkohol pogłębiał moje smutki, ale nie mogłam nie pić, bo byłam zbyt nieszczęśliwa. mówiłam sobie, że przestanę pić jak się poczuję lepiej i że mam prawo pić, bo okropnie cierpię i nie chce mi się żyć, więc to oczywiste, że piję, żeby zapić ten ból. ponad pół roku temu szlag mnie trafił, trochę się zagalopowałam w robieniu głupot i mnie wypchnęli na terapię na oddział dzienny. po praz pierwszy uświadomiłam sobie, że nie jest normalnym pić rano wódkę w samotności. nie piłam jakiś czas, potem zapiłam parę razy, teraz nie piję od połowy maja. raz jest lepiej, raz gorzej, głody czasem są, czasem ich nie ma. miałam większe oczekiwania po terapii, ja jestem dalej w fazie zaprzeczania, mam ochotę się zmierzyć, spróbować czy da się to kontrolować, ale co ja gadam, nie wierzę, że mogę to kontrolować. co 5 minut myślę co innego, raz czarne, raz białe, taka uroda mojej fantastycznej osobowości. nie mam jak rozładowywać emocji, czuję się totalnie nabuzowana i boję się, że to kiedyś pęknie. chodzę teraz na terapię indywidualną, która niespecjalnie mi coś daje. jutro po długiej przerwie, idę na mityng. jakoś to będzie.
Ostatnio zmieniony przez słabo Śro 07 Sie, 2013 17:50, w całości zmieniany 1 raz  

PSG-1
[Usunięty]

Wysłany: Śro 07 Sie, 2013 18:00   

Haj :buzki:

słabo 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Śro 07 Sie, 2013 18:13   

no cześć, chyba się już poznaliśmy ;)

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Śro 07 Sie, 2013 19:11   

Może daj tytuł "Wpadłam"......

Krzysztof 41 
Gaduła
krzysztof

Wysłany: Śro 07 Sie, 2013 19:21   

Cześć :)

Jędrek 
Trajkotka
ALKOHOLIK

Wysłany: Śro 07 Sie, 2013 20:03   Re: jaki dać tytuł, żeby brzmiał inaczej niż "witam&quo

słabo napisał/a:
............ jakoś to będzie.

Myślałem tak 2 lata i czekałem na .... chyba głównie na to, że wszystko wróci do normy. Ale moją normą było codzienne chlanie.
2 lata depresji przy chodzeniu i ocenianiu terapii i przynoszenia ciała na mityngi wyszły mi bokiem.
Poprosiłem o pomoc gościa, który "tak jakby" mówił o mnie.... 2,5 roku pracy na programie 12 kroków odmieniło wreszcie moje podejście. Najpierw odpuścił lęk notorycznie trzymający mnie za żołądek.... później pojawiał się coraz częściej spokój. zadowolenie, radość, pogoda ducha.... a ostatnio nawet szczęście, wigor do działania i satysfakcja........ już nie jest jakoś. Jest bardzo satysfakcjonująco. Nie chcę wracać do bylejakości i wegetacji. półśrodki już mi nie wystarczają :)
Witaj
Ja mam na imię Andrzej i jestem alkoholikiem.

milutka 
Trajkotka

Pomogła: 49 razy
Wysłany: Czw 08 Sie, 2013 06:50   

Jakby tutaj odpowiedzieć by nie brzmiało jak u innych "witaj" :mysli:
:buzki: buziaki kochana ,fajnie ,że z nami jesteś ;)

evita 
[*][*][*]

Pomogła: 75 razy
Wysłany: Sob 14 Wrz, 2013 22:12   

słabo, witaj :)

Odpowiedz do tematu