projekty unijne |
Autor |
Wiadomość |
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 18 Lut, 2014 22:03 projekty unijne
|
|
|
Kochani jako że dostąpiłem zaszczytu bycia w zarządzie Stowarzyszenia Abstynentów to stety mam nowe obowiązku a jako żem ułomny w wiedzę na temat wyciągania pieniędzy na szczytne cele z tzw. tfu ...tfu...tfu UE to proszę Was o podzielenie się własnymi lub cudzymi doświadczeniami w temacie |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Wto 18 Lut, 2014 22:07 Re: projekty unijne
|
|
|
Janioł napisał/a: | Kochani jako że dostąpiłem zaszczytu bycia w zarządzie Stowarzyszenia Abstynentów to stety mam nowe obowiązku a jako żem ułomny w wiedzę na temat wyciągania pieniędzy na szczytne cele z tzw. tfu ...tfu...tfu UE to proszę Was o podzielenie się własnymi lub cudzymi doświadczeniami w temacie |
nie mogę ci specjalnie pomoc.
moje skromne doświadczenia ograniczają się do mniej lub bardziej udanych prób zamykania portfela na każdy wizyjny czy dźwiękowy sygnał z UE. |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
Pomogła: 22 razy Wiek: 35 Dołączyła: 11 Lip 2013 Posty: 2075
|
Wysłany: Wto 18 Lut, 2014 22:28
|
|
|
https://www.efs.gov.pl/Na...orwnioskow.aspx |
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Wto 18 Lut, 2014 22:29
|
|
|
Janioł napisał/a: | żem ułomny w wiedzę na temat wyciągania pieniędzy na szczytne cele |
Wy Janioł???? Wy nie wiecie jak się kasę wyciąga? .....
Co z was za Janioł? |
_________________ |
Ostatnio zmieniony przez pterodaktyll Wto 18 Lut, 2014 22:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5443
|
Wysłany: Wto 18 Lut, 2014 22:36
|
|
|
składałam wniosek, co prawda nie na szczytny cel, ale na otwarcie własnej działalności,
duuuużo biurokracji, ale da się przejść...
A oprócz tego o pieniążki z tzw. korkowego możecie się starać, ale to od gminy, zdaje się. |
|
|
pietruszka
Moderator
|
Wysłany: Śro 19 Lut, 2014 15:01
|
|
|
esaneta napisał/a: | to jakiś wariant becikowego? |
no w pewnym sensie - służy niańczeniu alkoholików - w końcu sami tak naprawdę płacą za swoje późniejsze leczenie: raz państwu w akcyzie i podatkach przy kupnie, dwa - gminie-opłacając pośrednio koncesje na sprzedaż alkoholu dla sklepu. Z tego co pamiętam gminy nieraz mają problemy z uczciwym przeznaczaniem kasy z koncesji na"'działania antyalkoholowe". Szukaliście tam kasy Aniele? |
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro 19 Lut, 2014 21:31
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Wy Janioł???? Wy nie wiecie jak się kasę wyciąga? | jedyny sposób jaki znam to Pan da dwa złote ale tak na serio mamy projekty w których chcemy brać udział tyle tylko że nie mamy doświadczenia w skutecznym pisaniu takich wniosków |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Śro 19 Lut, 2014 21:42
|
|
|
Janioł napisał/a: | jedyny sposób jaki znam to Pan da dwa złote |
Musisz koniecznie powiedzieć na co chcesz te dwa zeta.. Na bułkę dobry pan da np.......inaczej guzik dostaniecie Janioł a nie dwa zeta |
_________________ |
|
|
|
|
margo
Trajkotka
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 12 Sie 2013 Posty: 1881
|
Wysłany: Śro 19 Lut, 2014 21:56
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Na bułkę dobry pan |
Raz jeden do mnie podszedł i mówi, że chleb ma, ale coś do tego chleba. Ale że szynki nie kupi, bo piątek No i... że gorąco i pić się chce |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
|
Wysłany: Śro 19 Lut, 2014 22:02
|
|
|
Janioł napisał/a: | tylko że nie mamy doświadczenia w skutecznym pisaniu takich wniosków |
hmmm.... mi się udało, ale bardzo uważnie trzeba czytać wszelkie wytyczne, zadbać nawet o takie pierdółki jak numeracja stron, uważne trzymanie się narzuconej formy i wszystkich wytycznych, no i zgrabnie argumentować potrzebę dostania dotacji. Myślę, że chyba w każdym unijnym projekcie są przygotowane ścisłe formularze, w które wystarczy po prostu wpisać dane. Z reguły chyba też jest określone, za co dostaje się ileś tam punktów. I warto skontaktować się z byłymi beneficjentami w zbliżonych projektach (z reguły można znaleźć dane takich firm czy organizacji w necie) i po prostu podpytać. O ile nie jesteście wtedy, nazwijmy, to konkurencją, to szczęśliwcy dość chętnie dzielą się wiedzą. |
|
|
Jras4
Docent
Pomógł: 11 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3302 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Śro 19 Lut, 2014 23:25
|
|
|
Unnia wam da ..siądzcie sobie a Ona pod nos da ...i bedzie wspaniałe zycie |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |