|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Śniło mi się |
Autor |
Wiadomość |
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Wto 28 Sty, 2014 09:40 Śniło mi się
|
|
|
ale sen miałem, totalne pijaństwo gdzieś na jakimś zlocie , wszyscy trzeźwi tylko ja na***any.
kupa ludzi w tym śnie
z forum, z AA, moi rodzice. gdzieś uciekałem widząc grupe znajomych z AA.
Mniejsza o szczegóły ale narozrabiałem brzydko , tak brzydko że po takiej kompromitacji
bycie moderatorem forum alkoholików nie wchodzi w grę .
i z ta myslą sie obudziłem o 3;49.
dłuzszy czas lezałem zanim doszłem do wniosku że to tylko sen.
wstalem wymieniłem płyny i poszedłem spać dalej.
teraz myslę o przyczynach, pierwsza jaka mi do głowy przychodzi to wczoraj jechałem autobusem, 40 minut, siedziało dwóch- po rysach twarzy sądząc ojciec i syn- raczyli sie piwem prosto z puszki, z kilku puszek i niewybrednie żartowali, śmierdzialo.
pomyslałem że mnie to nie dotyczy i otworzyłem forum w komórce.
a jednak dotyczy |
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
Pomogła: 22 razy Wiek: 35 Dołączyła: 11 Lip 2013 Posty: 2075
|
Wysłany: Wto 28 Sty, 2014 09:49
|
|
|
dziękuję Ci za te słowa : yuraa napisał/a: | pomyslałem że mnie to nie dotyczy i otworzyłem forum w komórce.
a jednak dotyczy |
Ja poprzedniej nocy miałam sen, że miałam spotkać się z naszą forumową Zołzą.. ale kiedy na nią czekałam piłam wódkę z kieliszków, łapczywie, dużo, aż mi po brodzie leciało.. kiedy się z nią spotkałam ona tylko na mnie popatrzyła i odeszła..
Ten sen był mi potrzebny do tego, żeby obudzić się z przerażeniem i dojść do wniosku, że to co czuję, ten lęk... strach że jak ja mogłam się napić.. to obrzydzenie do siebie i żal.. sprawiły.. że zrozumiałam, że nie chcę do tego dopuścić w realu.. i czas się za siebie wziąć.. i dać sobie pomóc. |
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł |
Ostatnio zmieniony przez yuraa Wto 28 Sty, 2014 19:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Wto 28 Sty, 2014 11:32
|
|
|
yuraa napisał/a: | i otworzyłem forum w komórce. |
No to wymieszałeś informacje dla mózgu - nic dziwnego, że przyśniło Ci się picie na zlocie
Gdybyś włączył sobie muzyczkę, we śnie pewno piłbyś na koncercie |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Wto 28 Sty, 2014 11:35
|
|
|
A ja przez kilka ostatnich dni pozwoliłem sobie złamać zasady HALT i dzisiaj wchodząc do sklepu usłyszałem pod sklepieniem : może setę ?
Dotyczy dotyczy |
|
|
|
|
Eila
Towarzyski
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 29 Lis 2012 Posty: 373 Skąd: Poland
|
Wysłany: Wto 28 Sty, 2014 11:41
|
|
|
yuraa napisał/a: | pomyslałem że mnie to nie dotyczy i otworzyłem forum w komórce.
a jednak dotyczy
_________________ |
Dla mnie to jedna z podstawowych zasad trzeżwienia...nie zapominać..nie ulegać złudzeniom
Musiałeś być przerażony...wiem bo ja również miałam podobny sen i po przebudzeniu długo nie mogłam uwierzyć że to TYLKO sen...jeszcze kilka następnych dni żle się czułam...taka ta nasza choroba jest Dotyczy-i zawsze już będzie |
_________________ Nie sztuką jest nigdy nie upaść
Lecz z każdego upadku zwycięsko się podnosić. |
|
|
|
|
adamm
Małomówny
Wiek: 40 Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 12 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: Wto 28 Sty, 2014 11:53
|
|
|
Witam ja od dłuższego czasu sny, które pamiętam staram się brać na poważnie i je analizować bo one informują mnie, że coś się dzieje ze mną. Są odzwierciedleniem moich myśli pragnień.
PS jeszcze odnośnie snów - dzisiaj śniło mi się, że jest pożar i ja pomagam gasić niby w moim zakładzie niby w domu. Przebudziłem się i za jakiś czas słyszę syrenę OSP zapaliła się kotłownia i sąsiednia drewutnia znajomego w której było ok 40 metrów drzewa |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Wto 28 Sty, 2014 15:01
|
|
|
Jacek napisał/a: | no to wam siem śniło ,a mnie się zdarzyło realnie,a było tak ...
zapalam papierocha ,robię siusiu
siadając na zamkniętym kibelku,dokańczam dymka
spoglądam na zegarek,a tu już w pół do szóstej ,,kurde to ja papierocha pół godziny ćmiłem
ale patrze,to wpół do trzeciej ,, no nie bateryjka padła ,no mam jeszcze godzine w telefonie
tylko bede musiał podładować ,bo robił już pi pi pi
no dobra,wskoczyłem w ciuchy,uszykowałem drugie śniadanko do pracy
i jeszcze spacerek z psinką
jakoś mnie się wlokła po schodach,więc ją biere apcia ,a na dole postawiając na ziemi
spodnie trach ,na tyłku
na szczęście rano ciemno i mały ruch
spodnie wymieniłem na inne gdy wróciliśmy
w domku już telefonu nie zdążyłem naładować,a w pracy okazało się ze nie moge
siadł całkiem - nie dało się już go włączyć
kurcze do zachodu jeszcze tak daleko
acha,no na szczęście nie telefon padł a ładowarka ,okazało się to już w domku |
No, ale gdzie ten pociąg??? |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Wto 28 Sty, 2014 18:59
|
|
|
Ann napisał/a: | Ten sen był mi potrzebny do tego, żeby obudzić się z przerażeniem i dojść do wniosku, że to co czuję, ten lęk... strach że jak ja mogłam się napić.. to obrzydzenie do siebie i żal.. sprawiły.. że zrozumiałam, że nie chcę do tego dopuścić w realu.. i czas się za siebie wziąć.. i dać sobie pomóc. |
Obudziłaś się Ann z letargu , bardzo się cieszę a jak bedziesz potrzebowała zawsze mogę robić za senna marę |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
Pomogła: 22 razy Wiek: 35 Dołączyła: 11 Lip 2013 Posty: 2075
|
Wysłany: Wto 28 Sty, 2014 19:05
|
|
|
zołza napisał/a: | Ann napisał/a: | Ten sen był mi potrzebny do tego, żeby obudzić się z przerażeniem i dojść do wniosku, że to co czuję, ten lęk... strach że jak ja mogłam się napić.. to obrzydzenie do siebie i żal.. sprawiły.. że zrozumiałam, że nie chcę do tego dopuścić w realu.. i czas się za siebie wziąć.. i dać sobie pomóc. |
Obudziłaś się Ann z letargu , bardzo się cieszę a jak bedziesz potrzebowała zawsze mogę robić za senna marę |
|
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł |
|
|
|
|
jacek1954
Małomówny jacek1954
Pomógł: 1 raz Wiek: 70 Dołączył: 30 Lis 2008 Posty: 51 Skąd: Kutno
|
Wysłany: Wto 28 Sty, 2014 22:36 SEN
|
|
|
Kilka dni temu też miałem wielkie pijaństwo. Jak się obudziłem byłem po prostu przerażony bo nie wiedziałem gdzie jestem. Sen był tak realistyczny. Leżałem z zamkniętymi oczami i czekałem na jakiś znak. Wtedy otarł się o mnie mój kot. Przytulił się do mnie i już wiedziałem że jestem w domu w swoim łóżku, a ten koszmar to tylko sen. Co za ulga. Po tylu latach takie sny - po co one są? Chyba po to abym pamiętał kim jestem |
_________________ Dobry Boże, bądź dla mnie łaskaw.Bezmiar wód jest taki przepastny,a mój stateczek-taki mały
jacek1954 |
|
|
|
|
Matinka
Trajkotka
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 20 Cze 2013 Posty: 1002
|
Wysłany: Śro 29 Sty, 2014 14:07
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | A mi się dzisiaj śniło, że spieszyłam się na pociąg - miałam przesiadkę, a pociąg stał gdzieś bardzo daleko,
pędziłam przez pola, żeby na niego zdążyć. Obok niego stała nasza Pietruszka i krzykiem i machaniem mnie ponaglała.
Chyba zdążyłam, ale nie jestem pewna, bo wtedy się obudziłam |
Wiedźmo, sny są skarbnicą wiedzy o osobowości, pokazują wewnętrze konflikty, kompleksy, potrzeby, skryte uczucia, mechanizmy niekontrolowane przez świadomość... |
_________________ „Jak oddzielić nagle serce od rozumu?
Jak usłyszeć siebie pośród śpiewu tłumu?”
M. Grechuta |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Śro 29 Sty, 2014 15:13
|
|
|
ja swoich snów się czasem boję, bo jeśli skrywają jakąś tajemnicę o mnie to sądząc po fabularnej treści to jakieś straszne rzeczy.... a im bardziej "filmowe" tym z jednej strony ciekawsze, z drugiej bardziej popieprzone |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Śro 29 Sty, 2014 15:18
|
|
|
Matinka napisał/a: | Wiedźmo, sny są skarbnicą wiedzy o osobowości, pokazują wewnętrze konflikty, kompleksy, potrzeby, skryte uczucia, mechanizmy niekontrolowane przez świadomość... |
Ależ ja o tym doskonale wiem, Matinko |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|