Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Szara rzeczywistość
Autor Wiadomość
milutka 
Trajkotka

Pomogła: 49 razy
Wysłany: Pią 13 Lut, 2015 09:30   Szara rzeczywistość

anusia napisał/a:
dlaczego w aa jest tyle egoizmu?
Bo większość tych mężczyzn ...samotnych oczywiście -nie szuka partnerki na całe życie ...swój nałóg alkoholu zamienili na nałóg zdobywania kobiet ...,a ,że te biedne współuzależnione tak bardzo potrzebują bliskości ,czułosci i zrozumienia często wpadają w sidła takiego" niby trzeźwego "mężczyzny ...a tacy Panowie z racji tego ,że zdrowej i pewnej siebie kobiety nie są w stanie zdobyć bo niestety takie kobiety nie dają się zmanipulować to ranią i nie zwracają na uczucia takich biednych kaczątek jak my :pocieszacz: ...Witaj Anusia :) Głowa do góry ,,,czas goi rany a dla Ciebie to lekcja pokory na przyszłość :buziak: :pocieszacz: ....było kres w moim życiu ,że byłam zaślepiona i "łykałam "wszystkie miłe słówka z ust męzczyzn bo mi cholernie tego brakowało ...dopiero teraz widzę jak uciekają jak myszy pod miotłę kiedy widzą ,że kobieta nie da się zmanipulować ...i już nie chcą pomagać ani się opiekować :shock: ...i nie rezygnuj z pomocy dla siebie ...ja bym dorzuciła do tych mitingów terapie dla współuzależnionych ,pomoc psychologa ...a za jakiś czas nie będziesz za nim płakać tylko poczujesz ,że żyjesz i kolejny "niby macho " nie będzie Ci potrzebny ...życzę powodzenia :pocieszacz:
:buziak:
Ostatnio zmieniony przez Klara Sob 14 Lut, 2015 08:09, w całości zmieniany 1 raz  

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Pią 13 Lut, 2015 21:01   

milutka napisał/a:
o większość tych mężczyzn ...samotnych oczywiście -nie szuka partnerki na całe życie ...swój nałóg alkoholu zamienili na nałóg zdobywania kobiet

Sorry Basiu, bredzisz jak potłuczona. Moim zdaniem rzecz jasna. Usiłujesz własne frustracje rozładować na jakimś anonimowym tłumie alkoholików i piszesz byle co

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Pią 13 Lut, 2015 21:46   

Whiplash napisał/a:
Milutka.... Bądź tak dobra i nie mierz wszystkich swoją miarą...
Obawiam się ,że mam prawo tak sądzić ...a Tobie proponuje z pokorom przyjąć moje zdanie nie przekonując do swoich racji ...pozdrawiam:)
pterodaktyll napisał/a:
Sorry Basiu, bredzisz jak potłuczona. Moim zdaniem rzecz jasna. Usiłujesz własne frustracje rozładować na jakimś anonimowym tłumie alkoholików i piszesz byle co
frustracje powiadasz ???...może rok ,dwa temu tak ...teraz już nie ...ale wiesz...jest takie powiedzenie "uderz w stół a nożyce się odezwą " :roll: ......

Whiplash 
Admin Techniczny

Wysłany: Pią 13 Lut, 2015 21:49   

milutka napisał/a:
pokorom
i godnościom osobistom... :mgreen:

milutka napisał/a:
Tobie proponuje z pokorom przyjąć moje zdanie

A ja se Twojego zdania nie przyjmę. Bo bzdur nie przyjmuję. :luzik: Ale następnym razem pisz wyraźnie, że "Sądzisz iż jest tak i tak" a nie, że "jest tak i tak"... Nie masz monopolu na prawdę.

Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu.

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Pią 13 Lut, 2015 21:53   

milutka napisał/a:
wiesz...jest takie powiedzenie "uderz w stół a nożyce się odezwą "

Niooo. Jest również takie: "każdy pieprzy sobie życie tak jak potrafi"

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Pią 13 Lut, 2015 21:54   

Whiplash napisał/a:
Ale następnym razem pisz wyraźnie, że "Sądzisz iż jest tak i tak" a nie, że "jest tak i tak"... Nie masz monopolu na prawdę.
widzisz ...gdybym sądziła to bym tak pisała ale skoro ja to wiem ,,,przeżyłam to na własnej skórze to tak piszę ...a ,że nie których Panów prawda w oczy kole -trudno ...mi to wsio ...podobno tu wolno pisać co się myśli ....nikogo nie uraziłam a Ty nie masz prawa myśleć za mnie i pisać co ja miałam na mysli bo nie wiesz co ja myslę i nie zyczę sobie bys mnie poprawiał sugerując własne zdanie .

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Pią 13 Lut, 2015 21:56   

Cytat:
Niooo. Jest również takie: "każdy pieprzy sobie życie tak jak potrafi"

OSSA 
Upierdliwiec

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Pią 13 Lut, 2015 21:56   

pterodaktyll napisał/a:
Usiłujesz własne frustracje rozładować na jakimś anonimowym tłumie alkoholików

Moim zdaniem oczywiście, nie mam nic do trzeźwych alkoholików, znam osobiście kilku całkiem fajnych ludzi , na piwo z nimi nie pójdę :bezradny: ;) , ale pogadać, pośmiać , popłakać czemu nie.

Nie można wszystkich wrzucać do jednego wora, bo mnie skrzywdził były mąż i sobie poszedł, jego wybór ja mimo wszystko życzę mu dużo zdrowia i szczęścia.

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Pią 13 Lut, 2015 21:58   

milutka napisał/a:
życzę słusznych wyborów życiowych

Ja już dawno ich dokonałem czego i Tobie oczywiście życzę. Dzięki za życzenia choć ciut ciut spóźnione. I ja pozdrawiam :)

Whiplash 
Admin Techniczny

Wysłany: Pią 13 Lut, 2015 22:04   

milutka napisał/a:
nikogo nie uraziłam
Oooo proszę... wszechwiedza :tak: :okok:
milutka napisał/a:
skoro ja to wiem
g***o wiesz... Z taką wiedzą to ja siedem lat temu twierdziłem, ze piję bo lubię :beba:

EDIT: słusznie Ossa...

Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu.
Ostatnio zmieniony przez Klara Sob 14 Lut, 2015 08:04, w całości zmieniany 2 razy  

Borus 
Trajkotka
uzależniony

Wysłany: Pią 13 Lut, 2015 22:13   

milutka napisał/a:
ja to wiem

milutka napisał/a:
ja myslę

Myślę, że myślisz, że wiesz... :mysli:
Ostatnio zmieniony przez Klara Sob 14 Lut, 2015 08:04, w całości zmieniany 1 raz  

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Pią 13 Lut, 2015 23:28   

OSSA napisał/a:
milutka zastanów się co piszesz w wątku nowej userki, ona przyszła tu szukać pomocy, a nie
Pomagam jej ...nie czaruje i mówię to co chce usłyszeć tylko jaka jest szara rzeczywistość ...i im szybciej na to spojrzy realnie przestanie dawac się manipulować nieudacznikom i przez nich płakać ...no ale ....
Cytat:
Nie przenoś swoich osobistych urazów na wszystkich facetów, cóż podli i wredni potrafią być również abstynenci.
Ossa ...nie mam żadnych urazów...zapewniam Cię ,że wiele sytuacji w życiu mnie zabolało ale nie czuje urazu ...żyję ,cieszę się życiem ...nie płaczę ,nie rozpamiętuję ....i świadoma jestem ,że wiele jeszcze razy w życiu zostane zraniona -poniekąd jest to wpisane w nasze życie ...nie da się żyć na różowej chmurce niestety ....i nie mam zamiaru rezygnować z mężczyzn tylko dla tego ,że jeden czy drugi mnie skrzywdził -bo rozumiem ,że o takiej urazie mówisz.....ale dzięki tym przeżyciom nie pcham się na ślepo w ramiona mężczyzn którzy wykorzystują moją naiwność i wrażliwe serducho ......ale to moje skromne zdanie :)

OSSA 
Upierdliwiec

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Sob 14 Lut, 2015 08:21   

milutka napisał/a:
Pomagam jej ...nie czaruje i mówię to co chce usłyszeć tylko jaka jest szara rzeczywistość ...i im szybciej na to spojrzy realnie przestanie dawac się manipulować nieudacznikom i przez nich płakać ...no ale ....

Wiesz dobrymi radami piekło jest wybrukowane, kiedy byłam w rozpaczy szukałam pomocy dla siebie, trafiłam na inne forum, później ktoś podał mi link do dekadencji.

Jestem tu już dość długo i jak zapewne wiesz nie należę do osób które czarują, już nie raz mi się za to oberwało, ale cóż co na nie zabije to nas wzmocni.

Gdybyś napisała ten post do kogoś kto jest tu dłużej zna zasady tego forum, to :luzik: , natomiast to jest osoba zupełnie nowa, o której nic nie wiesz poza kilkoma zdaniami napisanymi w rozpaczy.
Szczerze nie wiem czy po takim powitaniu , poczułabym się na Dekadencji bezpiecznie i chciałabym dalej dzielić się moimi przeżyciami. :mysli:

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Sob 14 Lut, 2015 08:23   

Klaro ...możesz mi wytłumaczyc dla czego przeniosłaś moją wypowiedz do nowej koleżanki ?...jeśli chciałaś to zrobić to owszem ...chore dyskusje tych których poruszyła moja wypowiedz a nie moje zdanie na pytanie autorki "dlaczego???"......Bardzo mi się takie zachowanie nie spodobało :(

milutka 
Trajkotka

Wysłany: Sob 14 Lut, 2015 08:29   

OSSA napisał/a:
Gdybyś napisała ten post do kogoś kto jest tu dłużej zna zasady tego forum, to , natomiast to jest osoba zupełnie nowa, o której nic nie wiesz poza kilkoma zdaniami napisanymi w rozpaczy.
Szczerze nie wiem czy po takim powitaniu , poczułabym się na Dekadencji bezpiecznie i chciałabym dalej dzielić się moimi przeżyciami.
Przesadzasz Osa ...bardzo przesadzasz.....może niech sama autorka się wypowie ...chyba nie jest jej potrzebny" klosz ochraniający "...domyślam się ,że jest to kobieta po wielu przejściach z mężczyznami i dotrze co do niej mówię ...a Ty chyba nie jesteś na jej usługach by ją chronic ??????? i proszę Cię nie krytykuj moich wypowiedzi ..mam do nich takie same prawo jak inni a ,że są inne to cóż -każdy ma inne doświadczenia i inny punkt widzenia ....

Odpowiedz do tematu